Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8801.03.20216

14665-2020 (01 01 00)

Vanhusten avopalvelujen resurssienhallintayksikön palveluesimiehen viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan palveluesimiehen virka vanhusten avopalvelujen resurssienhallintayksikköön

Kh § 88

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 17.2.2021:

Hyvinvointitoimialan vs. talous- ja hallintojohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.3.2021 lukien palveluesimiehen virka. Virka tarvitaan vanhusten Resurssienhallintayksikköön. Em. yksikköön kuuluvat keskitetty työnjärjestely, Resurssipooli ja virtuaalinen kotihoito.

Perustettavaksi esitetyn viran työtehtävinä tulee olemaan mm. suunnitella, kehittää ja johtaa kotihoidon keskitetyn työnjärjestelyn ja virtuaalikotihoidon toimintaa ja henkilöstöä sekä vastata keskitetyn työnjärjestelyn ja virtuaalikotihoidon toiminnasta, kehittää toimintamallia itsenäisesti yhteistyössä kotihoidon hallinnon ja eri verkostojen kanssa osana Resurssienhallintayksikköä.

Perustetavaksi esitettävän Resurssien hallinnan palveluesimiehen viran työtehtäviä on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä ajalla 03.04.2018 -31.12.2020. Viran tarve nähdään kuitenkin pysyvänä.

Esityksen mukaan tehtävä on strategisesti tärkeä kotihoidon toiminnan kannalta. Yksiköstä lähtee kaikki tieto resurssinhallinnasta ja tehokkaalla toiminnalla yksikkö turvaa kotihoidon toimintaedellytykset. Palveluesimies vastaa keskitetyn työnjärjestelyn henkilöstön ja Virtuaalisen kotihoidon (yht. 33 henkilöä) resurssien riittävyydestä ja henkilöstön osaamisesta, henkilöstöhallinnosta sekä tarkoituksenmukaisesta rekrytoinnista.

Palveluesimiehen virka on budjetoitu hyvinvointitoimialan vuoden 2021 talousarvioon ja se sisältyy toimialan vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan. Koska tehtävää on hoidettu aiemmin määräaikaisella henkilöstöllä, ei viran perustaminen lisää toimialan työvoiman käyttöä vuoteen 2020 verrattuna.

Tehtävässä käytetään julkista valtaa, joten siihen tarvitaan virka.

Toimialan esityksessä on kuvattu tarkemmin perustettavaksi esitetyn viran toiminnallista tarvetta ja työtehtäviä. Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole perusteita lausua viran tarpeen osalta toisin toimialan esityksen kanssa.

Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2021 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Viran perustamislomake

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2021 lukien palveluesimiehen virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.415,64 €/kk (KVTES/ 04SOS030, vl 3) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto, alan tuntemus ja riittävä johtamistaito ja,

että virka voidaan täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 88
Liite 1:Viran perustamislomake