Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus9801.03.202115

2309-2021 (10 03 02)

Toimitilojen vuokraaminen Kuntec Oy:lle

Tiivistelmä:

Kuntec Oy toimii Turun kaupungilta vuokratuissa tiloissa osoitteessa Rieskalähteentie 78. Liiketoiminnan pienentymisen johdosta yrityksellä on tarve tehostaa tilankäyttöään. Kaupunginhallitukselle tuodaan hyväksyttäväksi Kuntec Oy:n kanssa neuvoteltu uusi vuokrasopimus, jonka vuosivuokra on noin 228.000 euroa.

Kh § 98

Tilapalvelujohtaja Tuomas Koskiniemi ja tilahallintapäällikkö Leevi Luoto 18.2.2021:

Kuntec Oy on perustamisestaan lähtien käyttänyt tukikohtanaan halli-, varasto- ja toimistotiloja sekä näihin liittyvää piha-aluetta osoitteessa Rieskalähteentie 78. Kiinteistön ja sillä sijaitsevat rakennukset omistaa Turun kaupunki. Kohteen nykyinen vuokrasopimus on allekirjoitettu 24.5.2015. Tämä sopimus on luonteeltaan pääomavuokrasopimus. Kuntec hallitsee rakennustaan yksin ja vastaa kustannuksellaan muun muassa lämmityksestä, sähköstä, vedestä, kiinteistönhoidosta ja kunnossapitokorjauksista. Nykyisen sopimuksen laajuus on 7.584 m2 ja vuokran määrä on 31.132,67 €/kk (alv 0%).

Kuntec Oy:n toiminta ja henkilöstömäärä on supistunut voimakkaasti viime vuosina. Tästä syystä Kuntec Oy käynnisti loppuvuodesta 2020 neuvottelut Turun kaupungin tilapalveluiden kanssa uuden vuokrasopimuksen solmimisesta siten, että Kuntec luopuu merkittävästä osasta rakennuksen tiloja. Samalla vuokrasopimus muutetaan kokonaisvuokrasopimukseksi eli muun muassa lämmityksen, kiinteistönhoidon ja korjausten kustannusvastuu siirtyy vuokranantajalle.

Asian tiimoilta on käyty useita neuvotteluja ja katselmuksia. Näissä on pyritty varmistamaan uuden vuokrasopimuksen markkinaehtoisuus sekä se, että Kuntec Oy:n käytöstä poistuvat tilat muodostavat sellaisia itsenäisiä kokonaisuuksia, joita tilapalvelut voi vuokrata muille toimijoille. Kuntec luopuu muun muassa hallitilasta, jonka he ovat alivuokranneet autokorjaamoalan yritykselle. Tämä oleva vuokrasopimus on sovittu siirrettäväksi tilapalveluiden nimiin eli jatkossa kaupunki saa ulkoista vuokratuottoa tämän korjaamohallin osalta.

Tilapalvelut saa jatkuvasti tiedusteluja, joissa sisäiset ja ulkoiset asiakkaat etsivät eritasoisia varastotiloja. Siksi on todennäköistä, että Kuntec Oy:n käytöstä vapautuvat tilat saadaan vuokrattua täyteen kohtuullisen ajan kuluessa.

Kuntec Oy:n uuden vuokrasopimuksen laajuus on 3.411 m2 ja vuokran määrä on 19.029 €/kk (alv 0%).

Vuokrauksen ehdot sovittiin osapuolten kesken marraskuussa, mutta sopimuksen viimeistely ja päätöksentekoon saattaminen on viivästynyt vuokranantajasta johtuvista syistä. Tämän takia uusi vuokrasopimus on laadittu astuvaksi voimaan takautuvasti 1.12.2020 alkaen.

Liite 1Vuokrasopimus liitteineen

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä Rieskalähteentie 78 tilojen vuokraamisen Kuntec Oy:n käyttöön liitteen 1 vuokrasopimuksen mukaisin ehdoin.

Samalla kaupunginhallitus päättää oikeuttaa tilapalvelujohtajan tekemään sopimukseen tarvittavia teknisluonteisia muutoksia ja allekirjoittamaan sopimus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKuntec Oy
tpvKonsernihallinto, tilapalvelut


Liitteet:

Kh § 98
Liite 1:Vuokrasopimus liitteineen