Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus8701.03.20215

14678-2020 (01 01 00)

Yhden osastonylilääkärin ja kahden erikoislääkärin viran perustaminen terveyspalveluiden palvelualueelle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan terveyspalveluiden palvelualueelle perustetaan yksi osastonlääkärin virka ja kaksi erikoislääkärin virkaa

Kh § 87

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 15.2.2021:

Hyvinvointitoimialan vs. talous- ja hallintojohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle perustetaan 1.3.2021 lukien yksi osastonylilääkärin virka ja kaksi erikoislääkärin virkaa.

Virat tarvitaan hyvinvointitoimialle perustettaviin uusiin kuntoutuskeskuksiin.  Uudet kuntoutuskeskukset ovat osa kuntouksen palvelujärjestelmän kokonaisuudistusta ja kuntoutuskeskusten perustaminen on osa kaupungin sopeuttamisohjelmaa. Uudistuksen tavoitteena on lisätä kuntoutusjaksojen vaikuttavuutta, tehokkuutta ja oikea-aikaisuutta sekä vähentää kalliimpien korjaavien ja erityispalvelujen käyttöä.

Osastonylilääkärin työnkuva muodostuu kliinisestä työstä (50 %) sekä hallinnollisesta työstä (50 %). Osastonylilääkäri työskentelee erikoislääkärinä osana moniammatillista tiimiä sekä vastaa geriatrien sijoituksien suunnittelusta, kliinisen työn asiantuntijuudesta sekä kehittämistyöstä tutkimustietoon perustuen.

Erikoislääkärin virat tarvitaan kuntoutuskeskusten moniammatillisiin tiimeihin. Erikoislääkäri (geriatri) työskentelee kuntoutuskeskuksessa lääketieteellisenä asiantuntijana osana moniammatillista tiimiä.

Erikoislääkärin työpanos mahdollistaa mm. toimintakyvyn laaja-alaisen selvittelyn, diagnostiikan, lääkehoidon arvioinnin sekä sairauksien ja vajaaravitsemuksen hoidon, joka edelleen mahdollistaa vaikuttavan kuntoutusintervention toteutuksen. Geriatrian erikoislääkärin resurssi on edellytyksenä vaikuttavan geriatrisen kuntoutuksen toteutukselle. 

Esityksen mukaan virkojen perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmaan ja talousarvioon.

Toimialan esityksessä on laajasti kuvattu perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallista tarvetta ja virkojen työtehtäviä. Konsernihallinnon henkilöstöyksiköllä ei ole perusteita lausua lääkärin virkojen tarpeen osalta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Perustettavaksi esitetyt virat ovat kokonaan uusia, joten virkojen perustaminen lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä. Kolmen lääkärin viran perustaminen lisää henkilöstökustannuksia vuositasolla yhteensä n. 275.000 eurolla. Tämän kustannuksen päälle tulevat vielä mahdolliset toimenpidepalkkiot ja työaikakorvaukset.

Hyvinvointitoimialan tulee huolehtia, että virkojen perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset sisältyvät toimialan vuoden 2021 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida sille asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Konsernihallinnon henkilöstöyksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake osastonylilääkärin viran perustamisesta

Liite 2Lomake kahden erikoislääkärin viran perustamisesta

Omistajaohjausjohtaja, kaupunginjohtajan varahenkilö Jarkko Virtanen:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2021 lukien

että virat voidaan täyttää ilman erillistä palkkaamislupaa julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelut


Liitteet:

Kh § 87
Liite 1:Lomake osastonylilääkärin viran perustamisesta
Liite 2:Lomake kahden erikoislääkärin viran perustamisesta