Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja1803.02.2021 

1133-2021 (01 01 03)

Smart and Wise Turku -hankkeessa ja Aura-hankkeessa tarvittavat henkilöstösiirrot

Smart and Wise Turku -kärkihankkeen hankejohtaja Tapio Järvenpää 22.1.2021:

Smart and Wise Turku (SAWT) kärkihanketta käynnistettäessä oli tarkoituksenmukaista keskittää hankkeen resursoinnissa jo olemassa olevien vakanssien lisäksi myös uudet rekrytoitavat ammattilaiset SAWT-hankejohtajan alaisuuteen siten, että kustannukset kohdistetaan yhdelle kustannuspaikalle ja sen tilastollisille tilauksille. Tämä asetelma mahdollisti ristiriidattoman ja tasapuolisen sekä -laatuisen projektisuunnittelun ja henkilökohtaisen tavoiteasetannan sekä toteumaseurannan.

SAWT on hankkeena edennyt, vakiinnuttanut käytäntönsä ja lähestymässä hankekauden päättymistä. Hankkeen tässä vaiheessa on tarkoituksenmukaisinta järjestellä SAWT-hankkeen ammattilaiset organisaatioihin siten, että heidän työnsä palvelee mahdollisimman hyvin saatujen oppien ja tuotosten laajaa käytäntöön vientiä.

Samalla tehdään henkilösiirtojärjestely myös Aura-hankkeessa toimivan prosessin omistajan kohdalla.

Edellä mainituilla järjestelyillä ei ole vaikutusta SAWT-kärkihankkeen eikä Aura-hankkeen tavoitteisiin tai projektijohtamiseen. Hankehenkilöstön siirrolla uusiin organisaatioihin konsernihallinnon yhteisten palvelujen palvelualueen projektiresurssit -yksiköstä ei ole vaikutusta SAWT-hankkeen eikä Aura-hankkeen budjetointiin eikä talousarvioseurantaan. SAWT-hankkeella on jatkossakin budjetoinnissa ja talousarvion seurannassa oma kustannuspaikka ja sen tilastolliset tilaukset. Hankehenkilöstön sijoittuminen organisaatiossa sekä heidän lähijohtonsa ja osaamiskeskittymänsä vaihtuvat.

Henkilöstön kuulemistilaisuus järjestettiin 18.1.2021.

Liite 1 Smart and Wise Turku -hankkeen ja Aura-hankkeen henkilöstösiirrot 1.2.2021 alkaen (ei verkkojulkinen)

EhdotusEsitän, että liitteessä mainitut SAWT-hankehenkilöt sekä Aura-hankkeen prosessin omistaja sijoitetaan vakansseineen ja tehtävänimikkeineen uusiin organisaatioihin liitteenä olevan taulukon mukaisesti siten, että henkilöstön siirrot tulevat voimaan 1.2.2021 alkaen.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen:

Smart and Wise Turku -kärkihankkeen hankejohtaja Tapio Järvenpää on esittänyt, että yhteensä 11 määräaikaisessa palvelussuhteessa työskentelevää henkilöä siirretään 1.2.201 lukien Smart and Wise Turku -hankkeesta ja Aura-hankkeesta konsernihallinnon eri yksikköihin ja kaupunkiympäristötoimialalle. esitys koskee seitsemää projektipäällikköä, kahta hankepäällikköä, yhtä asiantuntijaa ja yhtä prosessin omistajaa.

Esityksen mukaan hanke on edennyt, vakiinnuttanut käytäntönsä ja lähestymässä hankekauden päättymistä ja on tarkoituksenmukaisinta järjestellä SAWT-hankkeen ammattilaiset organisaatioihin siten, että heidän työnsä palvelee mahdollisimman hyvin saatujen oppien ja tuotosten laajaa käytäntöön vientiä. Samalla on esitetty tehtäväksi henkilösiirtojärjestely myös Aura-hankkeessa toimivan prosessin omistajan kohdalla.

Edellä mainituilla järjestelyillä ei ole vaikutusta hankkeiden tavoitteisiin tai projektijohtamiseen, eikä budjetointiin tai talousarvioseurantaan.

Henkilöstöä on kuultu nyt esitetyistä siirroista 18.1.2021.

Liite 1Smart and Wise Turku -hankkeen ja Aura-hankkeen henkilöstösiirrot 1.2.2021 alkaen (ei verkkojulkinen)

Liite 2Smart and Wise Turku -hankkeen ja Aura-hankkeen henkilöstösiirrot 1.2.2021 alkaen

Kaupunginjohtaja Minna Arve:       

PäätösPäätin, että liitteessä 1 mainitut SAWT-hankehenkilöt sekä Aura-hankkeen prosessin omistaja siirretään 1.2.201 lukien uusiin organisaatioihin liitteen mukaisesti

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja


Liitteet:

Konha § 18
Liite 1:Smart and Wise Turku -hankkeen ja Aura-hankkeen henkilöstösiirrot 1.2.2021 alkaen (Suojattu, tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)
Liite 2:Liite 2 Smart and Wise Turku -hankkeen ja Aura -hankkeen henkilöstösiirrot 1.2.2021 alkaen