Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5308.02.20213

783-2021 (01 01 00)

Infrahallintapäällikön viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristötoimialan kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön kunnossapitoyksikköön perustetaan infrahallintapäällikön virka.

Kh § 53

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 27.1.2021:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkirakentamisen palvelualueen kaupunkiympäristön kunnossapitoyksiköön perustetaan 1.4.2021 lukien infrahallintapäällikön virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4.310,16 €/kk (TS, PR III) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan perustettavan infrahallintapäällikön viran tehtävinä ovat infraomaisuuden (kadut, puistot, torit ja muut yleiset alueet, sillat, maanpaineseinät, tukimuurit, kaupungin vesialueet ja padot) korjausvelkalaskenta ja optimointi sekä kustannuslaskenta yhdessä infran kunnossapitopäällikön kanssa. Viran tehtäviin kuuluu omaisuudenhallinnan kehittäminen, infraomaisuuden rekisterit  sekä kaivuu-, aitaamis- ja sijoitusluvat. Tehtävään kuuluu lähijohtajan tehtävät katu- ja liikennevalolaitteisiin, pinta- ja pohjavesiin, päällystysohjelmaan sekä silta- ja taitorakenteiden hallintaan liittyen.

Esityksen mukaan kunnossapitoyksikön kaikki 26 asiantuntijaa toimivat tällä hetkellä kunnossapitopäällikön alaisuudessa. Tämä on aivan liian suuri kokonaisuus yhden lähijohtajan hoidettavaksi, koska yksikön tehtäväkenttä on poikkeuksellisen laaja. Kunnossapitoyksikköön kuuluu tällä hetkellä 27 henkilöä, joista 12 asiatuntijaa siirtyisi tällä järjestelyllä infrahallintapäällikön alaisuuteen. Tällä varmistetaan hallittavissa olevan lähijohtajakokonaisuuden muodostaminen tässä asiantuntijaorganisaatiossa. Infrahallintapäällikkö toimii kunnossapitopäällikön alaisuudessa ja varahenkilönä.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 4.310,16 €/kk. Teknisten sopimuksen vakanssien tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 12.1.2021 arvioinut perustettavan vakanssin vaativuuden ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi palkaksi 4.310,16 €/kk (TS/PR III, VL 1C). Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aikaisempi opistotasoinen tutkinto. Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksesta.

Infrahallintapäällikön viran perustaminen on hyväksytty kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2021 henkilöstösuunnitelmassa sekä toimialan HTV-luvussa ja talousarviossa. Esityksen kustannukset ovat vuositasolla yhteensä n. 69.500 euroa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösAsia pantiin pöydälle Laivorannan tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.


Liitteet:

Kh § 53
Liite 1:Esitys viran perustamisesta