YHTEISTYÖSOPIMUS

 

 

Yhteistyösopimus

 

1. Osapuolet

 

Turun kaupunki (jäljempänä ”Kaupunki”)

Y-tunnus

0204819-8

XX XX XX ry. (jäljempänä ”Yhdistys”)

Y-tunnus

 

2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus:

 

Turkuseura-Åbosamfundet ry. on sääntöjensä mukaan kaksikielinen poliittisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka työskentelee Turun vetovoiman ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi. Perustoimintanaan Yhdistys järjestää Turku-aiheisia tapahtumia, julkaisee Suomen Turku – Åbo vår stad –lehteä, auttaa asukkaita vaikuttamaan kaupungin kehittämiseen sekä ottaa kantaa kaavoitukseen. Turkuseura on myös aluejärjestö 18 turkulaiselle kaupunginosaseuralle.

 

Yhdistyksellä on laajat verkostot ja elävä yhteys sekä jäsenyhdistyksiinsä että suoraan kuntalaisiin, minkä vuoksi Kaupunki pitää Yhdistystä sen perustoiminnan ohessa merkityksellisenä toimijana asukkaiden osallisuustyössä ja katsoo tarkoituksenmukaiseksi kehittää osallisuusyhteistyötä erityisesti asukasbudjetti- sekä kaupunkikehitys- kuten täydennysrakentamisen kaavoitusprosesseissa.

 

3. Sopimuksen sisältö ja ehdot:

 

1) Kaupunki myöntää yhdistykselle vuodelle 2021 35.000€ ja vuodelle 2022 15 000€ suuruisen lisätoiminta-avustuksen osallistumisesta kaupungin asiakasosallisuustyön kehittämiseen tässä sopimuksessa tarkoitetuin tavoin edellyttäen, että määräraha sisältyy kaupunginvaltuuston vahvistamaan talousarvioon. Vuoden 2022 avustus myönnetään ehdolla, että Yhdistys on hankkinut kaupungin rahoitusta täydentävän, hankkeen toteuttamiseksi tarvittavan määrän ulkopuolista rahoitusta.

 

1a) Kaupunkikehityshankkeet:

Kaupungin kaupunkisuunnittelu ja maaomaisuus palvelualue vastaa kaupungin maankäytön ja liikenteen suunnittelusta, kaavoitustoimesta, tonttituotannosta sekä kaupungin maaomaisuuden hallinnasta Tämä sopimus koskee Yhdistyksen ja kaupungin välistä yhteistyötä kaupunkikehitys-hankkeissa seuraavasti:

 

-Yhdistys viestii ja markkinoi kaupungin laatimien materiaalien pohjalta kaupunkikehityshankkeista omissa kanavissaan ja verkostoissaan sekä aktivoi jäsenistöään osallistumaan hankkeista käytävään keskusteluun.

-Yhdistys avustaa kaupungin henkilökuntaa erikseen sovittavien kaupunkikehityshankkeiden yleisötilaisuuksien toteuttamisessa. Tehtävät voivat olla esimerkiksi fasilitointia, järjestelyn tukemista tai verkostojen aktivointia

-Sopimuksessa tarkoitetut toimenpiteet toteutetaan yhteistyössä kaupungin kaupunkikehityshankkeista vastaavien henkilöiden kanssa ja heidän ohjauksessaan. Kaupungin edustajat valitsevat ja linjaavat mihin hankkeisiin ja millä tavoin Yhdistys osallistuu.

-Kaupunki nimeää kaupunkikehityshankkeiden yhteistyötä koordinoi-van yhteyshenkilön.

 

1b) Asukasbudjetti:

Asukasbudjetti on yksi kaupungin osallisuustyön toteuttamistavoista. Osallisuustyön koordinointi ja kehittäminen kuuluvat kaupungin konsernihallinnon Yhteisten palvelujen asiakaspalvelu –yksikölle. Tämä sopimus koskee Yhdistyksen ja kaupungin välistä yhteistyötä asukasbudjetin valmistelussa seuraavasti:

 

-Yhdistys viestii ja markkinoi kaupungin laatimien materiaalien pohjalta omissa kanavissaan ja verkostoissaan sekä innostaa turkulaisia ja yhteisöjä tekemään ehdotuksia kaikilla suuralueilla Asukasbudjetin Ehdota –vaiheessa

-Yhdistys on mukana ja toteuttaa kaupungin henkilökunnan edustajien kanssa asukasbudjetin Yhteiskehittämisvaiheen työpajat; Yhdistys osallistuu kaikkiin työpajoihin ja auttaa turkulaisia tekemään ehdotuksista toteuttamiskelpoisia suunnitelmia

-Äänestä –vaiheessa Yhdistys viestii ja markkinoi kaupungin laatimien materiaalien pohjalta omissa kanavissaan ja innostaa turkulaisia äänestämään suunnitelmista.

-Yhdistys toteuttaa tässä sopimuksessa tarkoitettua yhteistyötä konkreettisilla toimillaan kaupungin suuralueilla

-tässä sopimuksessa tarkoitetut toimenpiteet toteutetaan kaikissa vaiheissa yhteistyössä kaupungin asukasbudjetista vastaavien henkilöiden kanssa ja heidän ohjauksessaan.

-Kaupunki nimeää asukasbudjettiyhteistyötä koordinoivan yhteyshenkilön

 

Yhdistys sitoutuu toiminnassaan noudattamaan siihen sovellettavia lakeja ja muita määräyksiä, yhdistystoiminnan hyvän hallintotavan suositusta sekä Yhdistyksen sääntöjä ja järjestämään kirjanpitonsa lain edellyttämällä tavalla ja siten, että siitä saa selkeän kuvan yhdistyksen toiminnasta ja tavoitteista.

 

2) Yhdistys vastaa tätä sopimusta koskevan avustuksen käyttämisestä vain sopimuksessa tarkoitettuun, perustoiminnastaan eroavaan ja myös kustannuspaikoittain erotettavissa olevaan toimintaan. Avustusta ei voi käyttää myöskään minkäänlaisiin yleis- tai tilakustannuksiin. Kaupungilla on oikeus tarkistaa yhdistyksen kirjanpitoa siltä osin kuin se on tarpeen tämän sopimuksen noudattamisen toteamiseksi.

3) Yhdistys sitoutuu hankkimaan toimintasuunnitelmansa mukaisesti sopimuksessa tarkoitettuun toimintaan myös ulkopuolista rahoitusta. Tässä sopimuksessa tarkoitettua Kaupungin rahoitusta voidaan käyttää omarahoitusosuutena.

4) Sopimuksen kohdassa 1 mainittu avustus kattaa yhdistykselle aiheutuvat kustannukset tässä sopimuksessa tarkoitetuista toimista eikä kaupunki maksa erillisiä korvauksia palkkioista, kuluista tai muistakaan yhdistykselle aiheutuvista velvoitteista.

5) Tätä sopimusta koskevan yhteistyön vahvistamiseksi osapuolet sitoutuvat osallistumaan vähintään kolme kertaa vuodessa järjestettävään yhteistyöneuvotteluun, jonka tarkoituksena on seurata ja arvioida sopimuksessa tarkoitetun yhteistyön toteutumista ja kehittämistä sekä tarvittaessa muokkaamaan aiemmin sovittuja työkäytäntöjä ja –menettelytapoja kuitenkaan muuttamatta sopimuksen sisältöä tai ehtoja. Ennen ensimmäistä neuvottelua Yhdistys toimittaa Kaupungille edellä kohdissa 1a ja 1b tarkoitettua asiakasosallisuuden vahvistamista koskevat toimenpide-ehdotukset sisältävän toimintasuunnitelman ja taloussuunnitelman avustuksen käytöstä sekä sitoutuu toimittamaan neuvotteluissa käsiteltäväksi seurannan edellyttämät toimintaraportit ja muut tarvittavat tiedot.

6) Avustus maksetaan kahdessa erässä; ensimmäinen erä helmikuussa ja toinen erä elokuussa edellyttäen, että yhteistyöneuvotteluissa sopimuksen on arvioitu toteutuneen sovitusti.

7) Kaupungilla on oikeus viivästyttää avustuksen maksua, pidättää osa maksusta tai periä takaisin jo maksamansa avustus, jos Yhdistys ei noudata toiminta- tai taloussuunnitelmaa, ei toimita Kaupungille tietoja avustuksen käytöstä tai muutoin laiminlyö tämän sopimuksen noudattamista.

8) Yhdistys vastaa omien toimihenkilöidensä ja Yhdistyksen toimesta sopimuksessa tarkoitettuihin toimenpiteisiin osallistuvien avustavien tahojen edustajien sopimuksenmukaisesta toiminnasta.

9) Kaupungilla ei ole oikeutta puuttua yhdistyksen yleiseen toimintaan vaan yhdistyksellä on oikeus ja vapaus oman toimintansa suunnitteluun ja toteuttamiseen.

 

5. Sopimuksen päättäminen

 

5.1. Irtisanominen

 

Sopimuksen osapuolilla on oikeus irtisanoa tämä sopimus päättymään 3 kuukauden irtisanomisajalla toimittamalla toiselle osapuolelle kirjallinen irtisanomisilmoitus. Irtisanomisaika alkaa, kun kirjallinen irtisanomisilmoitus on vastaan-otettu.

 

5.2. Purkaminen

 

Sopimuksen osapuolilla on oikeus purkaa tämä sopimus, mikäli toinen osapuolista rikkoo sopimuksen ehtoja eikä kirjallisen huomautuksen vastaanottamisesta 30 päivässä korjaa virheellistä menettelyään.

 

Mikäli yhdistys rikkoo sitä velvoittavaa lainsäädäntöä tai viranomaisohjeita tai toimii vastoin sopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan ja sopimus puretaan yhdistyksen virheellisen toiminnan johdosta, Kaupunki ei ole velvollinen maksamaan sopimuskaudelta vielä maksamatta olevia myönnettyjä avustuseriä. Sopimus päättyy välittömästi kirjallisen purkuilmoituksen vastaanottamiseen.

 

Lisäksi kaupunki on sopimuksen päättyessä oikeutettu Yhdistyksen lain tai sopimuksen vastaisen toiminnan perusteella perimään takaisin jo maksettuja avustuksia viivästyskorkoineen ja perintäkuluineen.

 

5.3. Sopimuksen siirto

 

Yhdistyksellä ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman Kaupungin etukäteen antamaa kirjallista suostumusta.

 

6. Erimielisyydet

 

Tästä yhteistyösopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet ratkaistaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda osapuolten hyväksymään tulokseen, ratkaisee erimielisyyden Varsinais-Suomen käräjäoikeus ensimmäisenä oikeusasteena.

 

7. Sopimuksen voimassaolo

 

Sopimus tulee voimaan kummankin osapuolen allekirjoitettua sopimuksen ja päättyy 31.12.2022 ellei sopimusta sitä ennen ehtojen mukaisesti ole irtisanottu tai purettu.

 

 

Turussa, kuun päivänä 2021

 

 

TURUN KAUPUNKI         YHDISTYS

 

 

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja