Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö414.01.2021 

14320-2019 (02 08 00)

Kalusteiden 28.2.2023 päättyvälle kaudelle hankintamenettelyn keskeyttäminen

Hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen 14.1.2021:

 

Turun kaupungin hankintapalvelut on pyytänyt tarjouksia avoimella menettelyllä Turun kaupungille ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:lle hankittavista kalusteista 28.2.2023 päättyvälle kaudelle.

 

Hankinta on jaettu kolmeen (3) ryhmään seuraavasti:

-Ryhmä 1 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n työympäristö ja kohtaamistilojen kalusteet

-Ryhmä 2 Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n opetustilojen kalusteet

-Ryhmä 3 Turun kaupungin varhaiskasvatuksen kalusteet

 

Hankintailmoitus julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävänä tavarahankintana Hilma-ilmoituskanavassa ja tarjouspyyntö Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa 25.11.2020. Tarjouspyyntöön tehtiin korjausilmoituksia 9.12.2020, 23.12.2020 ja 26.12.2020.

 

Korjausilmoituksen 26.12.2020 julkaisemisen yhteydessä järjestelmässä on ilmennyt tekninen vika, eikä korjausilmoituksen julkaiseminen internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi ole onnistunut.

 

Hankintamenettelyn keskeyttäminen

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

Hankintalain 125 §:n 1 momentin mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Hankintalain 125 §:n 2 momentin mukaan hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan ratkaisuun sovelletaan, mitä hankintaa koskevasta päätöksestä säädetään hankintalain 123 §:ssä. Hankintalain 123 §:n mukaan hankintayksikön on tehtävä ehdokkaiden ja tarjoajien asemaan vaikuttavista ratkaisuista sekä tarjousmenettelyn ratkaisusta kirjallinen päätös, joka on perusteltava.

Hankintalain 60 §:n mukaan korjausilmoitukset tulee julkaista sähköisesti internet-osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Koska korjausilmoituksen 26.12.2020 julkaisemisen yhteydessä ilmennyttä järjestelmän teknistä vikaa ei ole saatu korjattua ennen tarjousten jättämisen määräaikaa 13.1.2021, tarjouspyynnön korjausilmoitusta ei ole saatu julkaistua hankintalain mukaisesti www.hankintailmoitukset.fi -sivustolla, eivätkä tarjoajat ole saaneet tarjouspyyntöön tehdyistä korjauksista siten myöskään tietoa. Lisäksi tarjouspyyntö on järjestelmän teknisen vian vuoksi jäänyt www.hankintailmoitukset.fi -sivustolla korjaustilaan, mikä on estänyt tarjousten jättämisen määräaikaan mennessä. Tarjousten jättämisen määräajan umpeuduttua tarjouspyyntöä ei pysty enää muokkaamaan, eikä tarjousaikaa siten myöskään pidentämään.

 

Ottaen huomioon että hankintayksikkö ei ole järjestelmässä olleen teknisen vian vuoksi pystynyt julkaisemaan tarjouspyynnön korjausilmoitusta hankintalaissa edellytetyllä tavalla, että järjestelmässä ollut tekninen vika on estänyt tarjousten jättämisen määräaikaan mennessä ja että tilannetta ei ole teknisen vian vuoksi mahdollista enää tässä vaiheessa korjata, hankintamenettely on tarpeen keskeyttää hankintaa tekemättä.

 

Hankintayksiköillä on edellä mainitusta syystä todellinen ja perusteltu syy keskeyttää hankintamenettely. Keskeytyspäätöstä tehdessä toimitaan tasapuolisesti ja tarjoajia syrjimättä.

 

Hankinnan kohteesta on tarpeen käynnistää uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Ehdotus        Ehdotan, että

Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n kalusteiden hankintamenettely keskeytetään edellä esitetyin perustein hankintaa tekemättä ja

hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Päätös          Päätän, että

Turun kaupungin ja Turun ammattikorkeakoulu Oy:n kalusteiden hankintamenettely keskeytetään edellä esitetyin perustein hankintaa tekemättä ja

hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Kirsi Mäntynen, puhelin 044 907 5894

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tpvXXXXX