Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö313.01.2021 

6899-2020 (02 08 00)

Pehmopapereiden ja jätesäkkien hankintamenettelyn keskeyttäminen

 

       Hankintapalvelut hankinta-asiantuntija Johanna Perälä 13.1.2021:

 

Turun hankintapalvelut on pyytänyt tarjouksia avoimella menettelyllä Turun kaupungin, Turun Vesihuolto Oy:n ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille hankittavista pehmopapereista ja jätesäkeistä ajalle 1.3.202128.12.2023.

 

Hankintailmoitus julkaistiin EU-kynnysarvon ylittävänä hankintana. Hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa ja tarjouspyyntö Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 2.12.2020. Tarjouspyyntöä korjattiin 22.12.2020 sekä 8.1.2021.Tarjousten jättämisen määräaika on 15.1.2021 klo 11.00.

 

Hankintamenettelyn keskeyttäminen 

       

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 3 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikön on kohdeltava hankintamenettelyn osallistujia ja muita toimittajia tasapuolisesti ja syrjimättömästi sekä toimittava avoimesti ja suhteellisuuden vaatimukset huomioon ottaen.

Hankintalain 125 §:n 1 momentin mukaan hankintamenettely voidaan keskeyttää vain todellisesta ja perustellusta syystä. Perusteltuna syynä voidaan hankintalain 125 §:ään johtaneen valmisteluaineiston nojalla pitää esimerkiksi tarjouspyynnön virheellisyyttä (HE 182/2010, s. 22). Hankintalain 125 §:n 2 momentin mukaan hankintamenettelyn keskeyttämistä koskevaan ratkaisuun sovelletaan, mitä hankintaa koskevasta päätöksestä säädetään hankintalain 123 §:ssä. Hankintalain 123 §:n mukaan hankintayksikön on tehtävä ehdokkaiden ja tarjoajien asemaan vaikuttavista ratkaisuista sekä tarjousmenettelyn ratkaisusta kirjallinen päätös, joka on perusteltava.

Hankintamenettely on tarpeen keskeyttää hankintaa tekemättä. Syynä hankintamenettelyn keskeyttämistarpeelle on tarjouspyynnön hankinnan kohteen kriteereissä ollut virhe. Tarjouspyynnössä edellytetään, että tuotteet tarjotaan kahden desimaalin tarkkuudella. Ottaen huomioon hankinnan kohteen ja tarjottavat tuotteet kahden desimaalin tarkkuus ei kuitenkaan ole riittävä tarjousten vertailuun, vaan tarjousten vertailu edellyttää, että tarjotun tuotteen hinnan voi ilmoittaa useamman desimaalin tarkkuudella.

 

Hankintayksiköllä on edellä mainitusta syystä todellinen ja perusteltu syy keskeyttää hankintamenettely. Keskeyttämispäätöstä tehtäessä toimitaan tasapuolisesti ja tarjoajia syrjimättä.

 

Hankinnan kohteesta on tarpeen käynnistää uusi hankintamenettely, joka on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

 

Ehdotus Ehdotan edellä esitetyin perustein, että pehmopapereiden ja jätesäkkien hankintamenettely keskeytetään hankintaa tekemättä ja että hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely. Uusi hankintamenettely on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös Päätän edellä esitetyin perustein, että pehmopapereiden ja jätesäkkien hankintamenettely keskeytetään hankintaa tekemättä ja että hankinnan kohteesta käynnistetään uusi hankintamenettely. Uusi hankintamenettely on keskeytettyyn hankintamenettelyyn nähden erillinen ja uusi prosessi.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen tai hankintaoikaisun johdosta. 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

Hankintapäällikkö

 

        Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Johanna Perälä, puhelin 040 144 8223

 

 

 

 

Jakelu

tiedKaupunginhallitus