Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö3716.12.2020 

8985-2018 (02 08 00)

Turun kaupungin konsultaatio- ja asiantuntijapalvelu sopimusten jatkamista ajalle 1.11.2020 - 31.10.2022 koskevan hankintapäällikön päätöksen 30.10.2020 § 25 hankintaoikaisu.

 

 

 

Konsernihallinto, hankintapalvelut, projektipäällikkö Pekka Lång ja konsernihallinto, lakipalvelut, lakimies Sanni-Sofia Nieminen 16.12.2020:

 

      Asian tausta

 

Turun kaupungin vt. hankintapäällikön, hankinta- ja logistiikkajohtajan sijaisena, päätöksellä 10.01.2019 § 3 Turun kaupungin eri toimialojen käyttöön konsultaatio- ja asiantuntijapalvelut osa-alueittain palveluntuottajiksi on valittu ajalle 1.11.2018–31.10.2020:

 

•Liite 1. Kilpailuttamisen asiantuntijuuden osalta PTC Service Oy.

Liite 2 Data-analytiikan asiantuntijuuden osalta Vincit Development Oy, eGraft Business Insight Oy Ab, Gofore Oy ja KPMG Oy Ab.

Liite 3 Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuuden osalta Vincit Development Oy, eGraft Business Insight Oy Ab, Weasel Sofware Oy ja CGI Suomi Oy.

Liite 4 Verkkopalvelun kehittämisen asiantuntijuuden osalta Druid Oy, Digitalist Finland Oy ja Wunder Finland Oy.

Liite 5 Viestinnän tuki asiantuntijuuden osalta Telegraafi Oy, Viestintä Ground Oy, Eurofacts Oy ja Ellun Kanat Oy.

Liite 6 Tietoliikenneprojektipäällikkö asiantuntijuuden osalta Tmi Skaidico Oy ja Telija Finland Oy.

Liite 7 Ohjelmistokehityksen projektipäällikkyys asiantuntijuuden osalta Weasel Software Oy, ATR Soft Oy, Visma Consulting Oy ja Fujitsu Finland Oy.

Liite 8 Vakuutusalan asiantuntijuuden osalta Justia Oy.

Liite 9 Iot asiantuntijapalvelu asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy, Fidera Oy, Inoi Oy ja Vincit Development Oy.

Liite 10 Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijan osalta Timo Kivistö Consultig Oy, KPMG Oy AB, FCG Konsultointi Oy ja NHG Consulting Oy.

Liite 11 Ohjelmistorobotiikan osaaminen asiantuntijuuden osalta

CGI Suomi Oy, Solita Oy ja Knowit Oy.

Liite 12 Teknologia-arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuuden osalta

Sitowise Oy Tietopalvelut, Gofore Oy, ART Soft Oy ja Fujitsu Finland Oy.

Liite 16 SAP Projektipäällikkö asiantuntijuuden osalta Fujitsu Finland Oy, CGI Suomi Oy ja Cerion Solutions Oy.

Liite 17 Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuuden osalta Eurofacts Oy ja Ellun Kanat Oy.

Liite 18 Projektinhallinta ja projektien johtamisen asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy, Gofore Oy ja KPMG Oy Ab.

Liite 19 Määrittely- ja testauskonsultointi asiantuntijuuden osalta
Weasel Sofware Oy, ATR Soft Oy, Knowit Oy ja Inoi Oy.

Liite 20 Nuorempi projektipäällikköpalvelun asiantuntijuuden osalta
Pasaati Oy, ATR Soft Oy, Gofore Oy ja CGI Suomi Oy.

Liite 21 Vanhempi IT-projektipäällikköpalvelun asiantuntijuuden osalta Pasaati Oy, ATR Soft Oy ja Gofore Oy.

Liite 22 Integrointipalvelut asiantuntijuuden osalta ATR Soft Oy, Anders Innovations Oy, Sitowise Oy Tietopalvelut ja Digia Finland Oy.

Liite 23 Liiketoimintatieto, tietovarastointi ja BI-ratkaisujen asiantuntijuuden osalta Cerion Solutions Oy, Aureolis Oy, Gofore Oy ja CGI Suomi Oy.

Liite 24 Arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuuden osalta Citrus Solutions Oy, Solita Oy, Gofore Oy ja Silver Planet Oy.

Liite 25 Mikropalveluiden kehittäminen ja DevOps-menetelimien asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy, ATR Soft Oy, Gofore Oy ja CGI Suomi Oy

Liite 26 Tietoturvakonsultointi asiantuntijuuden osalta Fiarone Oy, Inoi Oy ja Deloitte Oy.

Liite 27 Ohjelmistokehityksen asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy, Solidabis Oy, ATR Soft Oy ja Anders Innovatios Oy.

 

Tarjouspyynnössä 8985-2018 varattiin mahdollisuus jatkaa sopimuksia tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin enintään kahdella (2) vuodella, ajalle 1.11.2020–31.10.2022.

 

Turun kaupungin hankintapalveluiden hankintapäällikkö on päätöksellään 30.10.2020 § 25 päättänyt, että:

 

”Marsh Oy:n ja Tieto Finland Oy:n kanssa solmita optiosopimusta, koska he eivät ole toimittanut rikosrekisteriotteita pyynnöstä huolimatta.

 

Turun kaupungin konsultointi- ja asiantuntijapalvelu hankintasopimusta jatketaan

 

•Liite 1. Kilpailuttamisen asiantuntijuuden osalta PTC Service Oy;n kanssa.

Liite 2 Data-analytiikan asiantuntijuuden osalta Vincit Development Oy:n, eGraft Business Insight Oy Ab;n, Gofore Oy:n ja KPMG Oy Ab;n kanssa.

Liite 3 Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuuden osalta Vincit Development Oy:n, eGraft Business Insight Oy Ab:n, Weasel Sofware Oy;n ja CGI Suomi Oy;n kanssa.

Liite 4 Verkkopalvelun kehittämisen asiantuntijuuden osalta Druid Oy;n, Digitalist Finland Oy;n ja Wunder Finland Oy;n kanssa.

Liite 5 Viestinnän tuki asiantuntijuuden osalta Telegraafi Oy;n, Viestintä Ground Oy;n, Eurofacts Oy;n ja Ellun Kanat Oy;n kanssa.

Liite 6 Tietoliikenneprojektipäällikkö asiantuntijuuden osalta Tmi Skaidico Oy;n ja Telija Finland Oy;n kanssa.

Liite 7 Ohjelmistokehityksen projektipäällikkyys asiantuntijuuden osalta Weasel Software Oy:n, ATR Soft Oy, Visma Consulting Oy;n ja Fujitsu Finland Oy;n kanssa.

Liite 8 Vakuutusalan asiantuntijuuden osalta Justia Oy;n kanssa.

Liite 9 Iot asiantuntijapalvelu asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy;n, Fidera Oy;n, Inoi Oy;n ja Vincit Development Oy;n kanssa.

Liite 10 Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijan osalta Timo Kivistö Consultig Oy;n, KPMG Oy AB;n, FCG Konsultointi Oy;n ja NHG Finland Oy;n kanssa.

Liite 11 Ohjelmistorobotiikan osaaminen asiantuntijuuden osalta

CGI Suomi Oy;n, Solita Oy;n ja Knowit Oy;n kanssa.

Liite 12 Teknologia-arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuuden osalta

Sitowise Oy Tietopalvelut, Gofore Oy;n, ART Soft Oy;n ja Fujitsu Finland Oy;n kanssa.

Liite 16 SAP Projektipäällikkö asiantuntijuuden osalta Fujitsu Finland Oy;n, CGI Suomi Oy;n ja Cerion Solutions Oy;n kanssa.

Liite 17 Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuuden osalta Eurofacts Oy;n ja Ellun Kanat Oy;n kanssa.

Liite 18 Projektinhallinta ja projektien johtamisen asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy;n, Gofore Oy;n ja KPMG Oy Ab;n kanssa.

Liite 19 Määrittely- ja testauskonsultointi asiantuntijuuden osalta
Weasel Sofware Oy;n, ATR Soft Oy;n, Knowit Oy;n ja Inoi Oy;n kanssa.

Liite 20 Nuorempi projektipäällikköpalvelun asiantuntijuuden osalta
Pasaati
Oy;n, ATR Soft Oy;n, Gofore Oy;n ja CGI Suomi Oy;n kanssa.

Liite 21 Vanhempi IT-projektipäällikköpalvelun asiantuntijuuden osalta Pasaati Oy;n, ATR Soft Oy;n ja Gofore Oy;n kanssa.

Liite 22 Integrointipalvelut asiantuntijuuden osalta ATR Soft Oy;n, Anders Innovations Oy;n, Sitowise Oy Tietopalvelut ja Digia Finland Oy;n kanssa.

Liite 23 Liiketoimintatieto, tietovarastointi ja BI-ratkaisujen asiantuntijuuden osalta Cerion Solutions Oy;n, Aureolis Oy;n, Gofore Oy;n ja CGI Suomi Oy;n kanssa.

Liite 24 Arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuuden osalta Citrus Solutions Oy;n, Solita Oy;n, Gofore Oy;n ja Silver Planet Oy;n kanssa.

Liite 25 Mikropalveluiden kehittäminen ja DevOps-menetelimien asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy;n, ATR Soft Oy;n, Gofore Oy;n ja CGI Suomi Oy;n kanssa.

Liite 26 Tietoturvakonsultointi asiantuntijuuden osalta Fiarone Oy;n, Inoi Oy;n ja Deloitte Oy;n kanssa.

Liite 27 Ohjelmistokehityksen asiantuntijuuden osalta Weasel Sofware Oy;n, Solidabis Oy;n, ATR Soft Oy;n ja Anders Innovatios Oy;n kanssa.

 

Hankintapäällikön päätöksen 30.10.2020 § 25 mukaan sopimuksia jatketaan edellä mainittujen palveluntuottajien kanssa ”kahdella (2) vuodella ajalle 1.11.2020-31.10.2022 tarjotuin hinnoin ja alennuksin sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.”

 

Lisäksi hankintapäällikkö on päätöksellään 30.10.2020 § 25 päättänyt, että ”Hankinnan JHS174-liite on korvattu uudella JHS212-liitteellä, eikä kysymyksessä ole hankintalain mukaisesti olennaisesta muutoksesta.”

 

Hankintapäätöksen tekemisen jälkeen asiassa on ilmennyt sellaista uutta tietoa, jolla on vaikutusta hankintapäätökseen ja optiokautta koskevien hankintasopimusten tekemisen edellytyksiin osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta. Hankintayksikkö on tämän johdosta ottanut omasta aloitteestaan hankintapäällikön hankintapäätöstä 30.10.2020 § 25 koskevan hankintaoikaisun käsiteltäväkseen osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta.

 

Hankintayksikkö on ilmoittanut hankintaoikaisun vireille tulosta asianosaisille 2.12.2020 ja varannut samassa yhteydessä asianosaisille mahdollisuuden antaa lausuntonsa hankintaoikaisun johdosta.

 

Hankintaoikaisun vireille tuloa koskevien ilmoitusten toimittamisen yhteydessä on käynyt ilmi, että osa asianosaisista ei ollut saanut päätöstä 30.10.2020 § 25 tiedoksi Cloudia-kilpailutusjärjestelmässä olleiden vanhentuneiden yhteystietojen vuoksi. Hankintapäätös 30.10.2020 § 25 on annettu ko. asianosaisille tiedoksi uudelleen 3.12.2020 ja ilmoitukset hankintaoikaisun vireille tulosta ja mahdollisuudesta antaa lausuntonsa hankintaoikaisun johdosta on toimitettu ko. asianosaisille 4.12.2020.

 

Todettakoon, että myös osakokonaisuutta 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus) koskien on ilmoitettu hankintaoikaisun vireille tulosta. Osakokonaisuuden 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus) osalta kyseessä on kuitenkin ollut virhe, eikä oikaisutarve koske ko. osakokonaisuutta.

 

Kuultavien lausunnot

 

Vincit Development Oy, eGraft Business Insight Oy Ab, Weasel Software Oy, CGI Suomi Oy, Telegraafi Oy, Viestintä Ground Oy, Eurofacts Oy, Ellun kanat Oy, Timo Kivistö Consulting Oy, KPMG Oy AB, FCG Konsultointi Oy, NHG Consulting Oy, CGI Suomi Oy, Solita Oy tai Knowit Oy eivät ole niille varatusta tilaisuudesta huolimatta antaneet lausuntoaan asiassa.

 

Osakokonaisuuteen 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus) valittu palveluntuottaja Justia Oy on antanut lausuntonsa hankintaoikaisun vireille tuloa koskevan ilmoituksen johdosta 7.12.2020. Kuten edellä on jo todettu, päätöksen 30.10.2020 § 25 oikaisutarve ei kuitenkaan koske osakokonaisuutta 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus), vaan ko. osakokonaisuuden osalta hankintaoikaisun vireille tulossa on tapahtunut virhe. Justia Oy:n lausuntoa ei siten ole tarpeen tässä yhteydessä käsitellä tarkemmin.

 

Hankintaoikaisu perusteineen

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 132 §:n 1 momentin mukaan hankintayksikkö voi itse poistaa virheellisen päätöksensä tai peruuttaa muun hankintamenettelyssä tehdyn ratkaisun, jolla on oikeudellisia vaikutuksia ehdokkaiden tai tarjoajien asemaan, ja ratkaista asian uudelleen (hankintaoikaisu), jos päätös tai muu hankintamenettelyssä tehty ratkaisu perustuu lain soveltamisessa tapahtuneeseen virheeseen tai jos asiaan on tullut sellaista uutta tietoa, joka voi vaikuttaa päätökseen, ratkaisuun tai hankintasopimuksen tekemisen edellytyksiin.

Hankintapäällikön päätöstä 30.10.2020 § 25 on päätöksen tekemisen jälkeen havaittu tarpeelliseksi oikaista hankintayksikössä 1.6.2021 voimaan tulevan organisaatiouudistuksen ja sen johdosta hankintayksikön toimintoihin aiheutuvien muutosten vuoksi. Hankintayksikössä sisäisesti käydyn keskustelun perusteella on todettu, että organisaatiouudistuksesta aiheutuvat muutokset tulevat vaikuttamaan konsultaatio- ja asiantuntijapalveluita koskevan puitejärjestelyn osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) mukaisiin toimintoihin sekä toimintoja koskevien hankittavien palvelujen sisältöihin ja laajuuteen ja että hankintayksiköllä ei siten tällä hetkellä ole edellytyksiä tehdä kahden vuoden pituisia optiosopimuksia osakokonaisuuksia 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) koskevien palvelujen osalta.

Edellä mainituilla perusteilla hankintapäällikön päätös 30.10.2020 § 25 tulee hankintalain 132 §:n mukaisesti poistaa siltä osin kuin päätöksellä on päätetty jatkaa Turun kaupungin konsultaatio- ja asiantuntijapalvelua koskevia hankintasopimuksia optiokaudeksi kahdella (2) vuodella ajalle 1.11.2020-31.10.2022 osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta. Lisäksi asiassa tulee tehdä uusi päätös siitä, että optiota ei oteta osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta käyttöön eikä hankintasopimuksia kyseisiin osakokonaisuuksiin valittujen palveluntuottajien kanssa siten jatketa kahdella (2) vuodella ajalle 1.11.2020-31.10.2022.

Ottaen huomioon, että optiokauden käyttämättä jättämisen seurauksena hankintayksikölle muodostuu sopimukseton tila osakokonaisuuksia 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) koskevien toimintojen osalta ja että hankintayksikön ei ole aikataulullisesti mahdollista eikä tarkoituksenmukaista kilpailuttaa taikka muutoin neuvotella lyhyelle, organisaatiouudistuksen voimaantuloa edeltävälle ajanjaksolle, uusia hankintasopimuksia, osakokonaisuuksia 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) koskevia alkuperäisiä hankintasopimuksia on tarkoituksenmukaista jatkaa sopimusmuutoksena organisaatiouudistuksen voimaantuloon 31.5.2021 saakka, mikäli asianosaisilla palveluntuottajilla on tähän halukkuutta.

Hankintasopimusten jatkaminen sopimusmuutoksena voidaan tehdä hankintalain 136 §:n 2 momentin 2 kohdan nojalla. Sopimuskumppanien vaihtaminen ei ole mahdollista taloudellisista eikä teknisistä syistä ja sopimuskumppanien vaihtaminen aiheuttaisi kustannusten merkittävää päällekkäisyyttä hankintayksikölle ottaen huomioon hankintayksikön tarpeen jatkaa hankintasopimuksia ainoastaan lyhyelle seitsemän (7 kk) kuukauden pituiselle siirtymäkaudelle. Hankintasopimuksien jatkamista koskien sopimusmuutosten arvo alittaa 50 % alkuperäisten hankintasopimuksien arvosta.

 

Ehdotus        Ehdotan, että:

 

hankintapäällikön päätös 30.10.2020 § 25 pysytetään voimassa osakokonaisuuden 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus) osalta;

hankintapäällikön päätös 30.10.2020 § 25 poistetaan osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta;

tarjouspyynnössä varattua optiota sopimusten jatkamisesta kahdella (2) vuodella, ajalle 1.11.2020–31.10.2022 ei oteta käyttöön osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta ja

osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta solmittuja alkuperäisiä hankintasopimuksia jatketaan palveluntuottajien kanssa alkuperäisin ehdoin ja hinnoin 31.5.2020 asti alkuperäiseen sopimukseen tehtävänä sopimusmuutoksena niiden palveluntuottajien kanssa, jotka haluavat sopia sopimusmuutoksesta.

 

Päätöksellä ei ole vaikutusta hankintapäällikön päätökseen 30.10.2020 § 25 muiden osakokonaisuuksien (1 Kilpailuttamisen asiantuntijuus, 2 Data-analytiikan asiantuntijuus, 4 Verkkopalvelun kehittämisen asiantuntijuus, 6 Tietoliikenneprojektipäällikkö asiantuntijuus, 7 Ohjelmistokehityksen projektipäällikkyys asiantuntijuus, 9 Iot asiantuntijapalvelu asiantuntijuus, 12 Teknologia-arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuus, 16 SAP Projektipäällikkö asiantuntijuus, 18 Projektinhallinta ja projektien johtamisen asiantuntijuus, 19 Määrittely- ja testauskonsultointi asiantuntijuus, 20 Nuorempi projektipäällikköpalvelun asiantuntijuus, 21 Vanhempi IT-projektipäällikköpalvelun asiantuntijuus, 22 Integrointipalvelut asiantuntijuus, 23 Liiketoimintatieto, tietovarastointi ja BI-ratkaisujen asiantuntija, 24 Arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuus, 25 Mikropalveluiden kehittäminen ja DevOps-menetelmien asiantuntijuus, 26 Tietoturvakonsultointi asiantuntijuus, 27 Ohjelmistokehityksen asiantuntijuus) osalta.

 

 

      hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että:

 

hankintapäällikön päätös 30.10.2020 § 25 pysytetään voimassa osakokonaisuuden 8 (Vakuutusalan asiantuntijuus) osalta;

hankintapäällikön päätös 30.10.2020 § 25 poistetaan osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta;

tarjouspyynnössä varattua optiota sopimusten jatkamisesta kahdella (2) vuodella, ajalle 1.11.2020–31.10.2022 ei oteta käyttöön osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta ja

osakokonaisuuksien 3 (Tekoäly ja koneoppimisen asiantuntijuus), 5 (Viestinnän tuki asiantuntijuus), 10 (Taloushallinnon ja rahoituksen asiantuntijuus), 11 (Ohjelmistorobotiikan asiantuntijuus) ja 17 (Kansallinen ja kansainvälinen edunvalvonta asiantuntijuus) osalta solmittuja alkuperäisiä hankintasopimuksia jatketaan palveluntuottajien kanssa alkuperäisin ehdoin ja hinnoin 31.5.2020 asti alkuperäiseen sopimukseen tehtävänä sopimusmuutoksena niiden palveluntuottajien kanssa, jotka haluavat sopia sopimusmuutoksesta.

 

Päätöksellä ei ole vaikutusta hankintapäällikön päätökseen 30.10.2020 § 25 muiden osakokonaisuuksien (1 Kilpailuttamisen asiantuntijuus, 2 Data-analytiikan asiantuntijuus, 4 Verkkopalvelun kehittämisen asiantuntijuus, 6 Tietoliikenneprojektipäällikkö asiantuntijuus, 7 Ohjelmistokehityksen projektipäällikkyys asiantuntijuus, 9 Iot asiantuntijapalvelu asiantuntijuus, 12 Teknologia-arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuus, 16 SAP Projektipäällikkö asiantuntijuus, 18 Projektinhallinta ja projektien johtamisen asiantuntijuus, 19 Määrittely- ja testauskonsultointi asiantuntijuus, 20 Nuorempi projektipäällikköpalvelun asiantuntijuus, 21 Vanhempi IT-projektipäällikköpalvelun asiantuntijuus, 22 Integrointipalvelut asiantuntijuus, 23 Liiketoimintatieto, tietovarastointi ja BI-ratkaisujen asiantuntija, 24 Arkkitehtuuri määrittelyn asiantuntijuus, 25 Mikropalveluiden kehittäminen ja DevOps-menetelmien asiantuntijuus, 26 Tietoturvakonsultointi asiantuntijuus, 27 Ohjelmistokehityksen asiantuntijuus) osalta.

 

      Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköä sitovat sopimusmuutokset eivät synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimusmuutoksen allekirjoittamisella.

 

Sopimusmuutokset voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi.

 

Mikäli sopimusmuutoksia tehdään, kustakin tehdystä sopimusmuutoksesta julkaistaan hankintalain 58 §:n 1 momentin 9 kohdan mukainen sopimusmuutosilmoitus.

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Pekka Lång, puhelin 040 6350 534.

 

 

 

Jakelu

 

   

Jakelu

aoTarjoajat
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tpvXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX
tiedXXXXX