Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö5311.12.2020 

11250-2020 (02 08 00)

Turun maksullisten pysäköintipaikkojen ja -alueiden kartoittaminen ostopalveluna

Projektipäällikkö Juha Pulmuranta:

Turun kaupunki on pyytänyt tarjouksia maksullisten pysäköintipaikkojen ja -alueiden inventointiin ja käyttöasteen selvittämiseen. Tarjouspyyntö lähetettiin 30.10.2020 neljälle yritykselle, jotka olivat hankkeen aikana ilmaisseet kiinnostuksensa tehtävään kartoitukseen. Lisäksi tarjouspyyntö lähetettiin neljälle muulle yritykselle, jotka kiinnostuivat tarjouspyynnöstä 30.10. lähetetyn uutiskirjeen myötä. 

Tarjouspyynnöstä esitettiin 29 kysymystä ja niihin annettiin vastaukset sähköpostitse kaikille tarjouspyynnön pyytäneille 16.11.2020.

Annettuun määrä aikaan, 30.11. klo 16.00, mennessä saatiin neljä tarjousta seuraavilta tarjoajilta: EasyPark Oy, Ramboll Finland Oy, Sitowise Oy ja WSP Finland Oy.

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu.

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.  

Tarjoajat  vakuuttivat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot. 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin. 

Tarjouksista tuli ilmetä hintaerittely ja työmääräarvio tarjouspyynnössä olleen mallin mukaisesti, toteutussuunnitelma sisältäen aikataulun, työvaiheet ja käytettävät menetelmät, referenssit vastaavista selvityksistä sekä muu aiheeseen liittyvä osaaminen.

Tarjousten kokonaishinnat (alv 0%)

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Tarjoukset avattiin 1.12. ja tarkentaviin kysymyksiin saatujen vastausten jälkeen kaikkien neljän yrityksen ja annettujen tarjousten todettiin täyttävän tarjouspyynnössä asetetut vähimmäisvaatimukset.

Annetut tarjoukset pisteytettiin tilaajan määrittelemän arviointiraadin toimesta seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.  

  1. toteutussuunnitelma (0-3 p.)   
  2. menetelmät ja resurssointi (0-3 p.)   
  3. referenssit (0-3 p.).  

Tarjousten saamat kokonaispisteet:

  1. Ramboll Finland Oy     93,54
  2. Sitowise Oy                  93,33
  3. WSP Finland Oy          87,27
  4. EasyPark Oy                55,48.

Sekä hinta- että laatukriteerejä tarkasteltaessa kahden parhaiten suoriutuneen yrityksen välinen ero oli hyvin pieni. Ratkaisevaksi tekijäksi muodostu idroonien hyödyntäminen käyttöasteselvityksessä, mikä katsottiin ajallisesti tarkemmaksi ja myös kustannustehokkaammaksi menetelmäksi kuin perinteisempi maastoinventointi.

Liite 1Tarjouspyyntö

Oheismateriaali 1Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu

Hankinta

Esitän, että Turun maksullisten pysäköintipaikkojen ja -alueiden inventointi ja käyttöasteen selvittäminen optioalueet mukaan lukien hankitaan Ramboll Oy:ltä tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Kartoituksen hinta on 30 253,72 € (ALV 0%) sisältäen kaikki kustannukset. Hankinnan kustannukset kohdistetaan kahdelle eri hankkeelle seuraavasti:

 

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että edellä esitetysti Turun maksullisten pysäköintipaikkojen ja -alueiden inventointi ja käyttöasteen selvittäminen optioalueet mukaan lukien hankitaan Ramboll Oy:ltä tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Kartoituksen hinta on 30 253,72 € (ALV 0%) sisältäen kaikki kustannukset. Hankinnan kustannukset kohdistetaan kahdelle eri hankkeelle seuraavasti:

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

 

Hankintaoikaisuohjeet ja valitusosoitus liitteenä

Jakelu

aoEasyPark Oy
aoRamboll Finland Oy
aoSitowise Oy
aoWSP Finland Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, hankintapalvelut
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvXXXXX


Liitteet:

Konha § 53
Liite 1:Tarjouspyyntö
Oheismateriaali 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu