KORONATESTIASEMALINJA-AUTON KÄYTTÖÄ JA LIIKENNÖINTIÄ KOSKEVA SOPIMUS

 

 

1.Sopijapuolet

 

Tilaaja:

 

1.Turun kaupunki   (Tilaaja)

Y-tunnus:   0204819-8

Osoite: Yliopistonkatu 27 A, 20100 Turku      

Yhteyshenkilö:

 

Palveluntuottaja:

 

2.Turun kaupunkiliikenne Oy (Palveluntuottaja)

Y-tunnus: 2240669-3 

Osoite: Linnankatu 13 A, 20100 Turku

Yhteyshenkilö:

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen sopijapuolen yhteyshenkilöille kirjallisesti.

 

Sopimukseen liittyvät ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti toisen sopijapuolen yhteyshenkilöille.

 

 

2.Sopimuksen tarkoitus ja kohde

 

Tällä sopimuksella sovitaan linja-autoliikennepalveluun liittyvästä vuokraamisesta sekä liikennöintipalvelusta.

 

Tällä sopimuksella sovitaan Turun kaupunkiliikenne Oy:n omistaman linja-auton, numero 43, vuokraamisesta Turun kaupungin käyttöön. Sopimuksen kohteena olevaa linja-autoa on tarkoitus käyttää liikkuvana testiasemana koronavirustartuntojen (SARS-CoV-2) seulomiseksi.

 

Sopimuksen kohteena olevan linja-auton omistukseen liittyvät velvoitteet sekä linja-auton vakuutukset säilyvät omistajalla eli Palveluntuottajalla myös sopimuskauden aikana.

 

Tällä sopimuksella Palveluntuottaja sitoutuu myös tarjoamaan kuljettajan koronatestausasemana toimivaan linja-autoon Tilaajan käytettäväksi.

 

Mikäli sopimuksen kohteena oleva linja-auto hajoaa tai tulee muulla tavoin käyttökelvottomaksi, Palveluntuottaja sitoutuu tarjoamaan Tilaajan käyttöön uuden linja-auton, johon Tilaaja voi toteuttaa vastaavat muutostyöt ja käyttää linja-autoa myös samaan tarkoitukseen kuin tässä sopimuksessa on mainittu.

 

 

3.Sopimuksen kohdetta koskevat muutostyöt ja niistä vastaaminen

 

Sopimuksen kohteena olevaan linja-autoon tullaan tekemään olennaisia rakenteellisia muutoksia, jotta se soveltuisi koronavirustartuntojen seulontatarkoitukseen. Linja-auton sisätilat tullaan muuttamaan virustartuntojen testaukseen sopiviksi muun muassa eristämällä ja suojaamalla kuljettajatila testitarkoitukseen käytettävästä tilasta ja pinnoittamalla linja-auton sisäpinnat antibakteerisella kalvolla. Lisäksi linja-auton ulkopinnat tullaan teippaamaan uudelleen auton saadessa uuden ulkoasun.

 

Linja-autoa koskevien muutostöiden ei ole tarkoitus rajoittua vain edellä mainittuihin, vaan Tilaaja voi toteuttaa linja-autoon myös muita muutoksia, jotka ovat linja-auton tuleva käyttötarkoitus huomioon ottaen tarvittavia.

 

Muutostöiden toteuttamisesta tai niiden hankinnasta sekä näihin liittyvistä kustannuksista vastaa Tilaaja.

 

Sopimuskauden päättyessä Tilaajan on kustannuksellaan ennallistettava linja-auto siihen kuntoon, missä se oli ennen sopimuskauden alkamista, elleivät Tilaaja ja Palveluntuottaja erikseen toisin sovi. Jos ennallistamista ei tarvitse tehdä, siirtyvät tehdyt muutostyöt mukautettuine varusteineen veloituksetta Palveluntuottajalle.

 

4.Sopimuskohteen käyttö ja maksettavat korvaukset

 

Sopimuksen kohteena olevaa linja-autoa tullaan käyttämään liikennöinnissä koronatestauspisteinä toimivien sijaintien sekä linja-autovarikon välillä arkipäivisin kello 8.00 - 16.00 välisenä aikana.

 

Linja-auton käytöstä Tilaaja maksaa Palveluntuottajalle korvauksen normaaleina arkipäivinä seuraavien autopäivää, linjatuntia ja linjakilometriä koskevien hinnoitteluperusteiden mukaisesti.

 

1.Tilaaja sitoutuu maksamaan sopimuksen kohteena olevan linja-auton jokaisesta käyttöpäivästä autopäivähintana 153,63 euroa. Autopäivähinta veloitetaan jokaiselta päivältä, jolloin linja-autoa käytetään tässä sopimuksessa ilmoitettuun tarkoitukseen.

 

2.Korvauksena linja-autokuljettajan käytöstä Tilaaja sitoutuu maksamaan tuntiveloitukseen perustuvan korvauksen, 37,65 euroa / linjatunti. Linjatuntien laskeminen alkaa linja-auton lähtiessä varikolta ja vastaavasti päättyy sen saapuessa takaisin varikolle.

 

3.Linja-autokalustoon liittyvänä korvauksena Tilaaja sitoutuu maksamaan jokaiselta linja-auton kulkemalta kilometriltä, tämän sopimuksen mukaisessa tarkoituksessa, linjakilometrikorvauksena 0,575 euroa / kilometri.

 

Edellä mainittuja hintoja sovelletaan vain Tilaajan ennalta tilaamaan liikenteeseen normaaleina arkipäivinä kello 8.00 - 16.00 aikavälillä.

   

Jos liikennettä on poikkeavina aikoina, on palvelun käytöstä sovittava erikseen hyvissä ajoin Palveluntuottajan kanssa. Poikkeavina käyttöaikoina linjatunnin yksikköhintaa korotetaan seuraavasti:

Sunnuntaina, uudenvuodenpäivänä, loppiaisena, pitkäperjantaina, toisena pääsiäispäivänä, vapunpäivänä, helatorstaina, juhannuspäivänä, pyhäinpäivänä, itsenäisyyspäivänä, joulupäivänä ja tapaninpäivänä sekä kello 18.00–24.00 lauantaina ja vastaavalta ajalta edellä lueteltujen juhlapäivien aattona: + 100 %

Pääsiäislauantaina, juhannusaattona ja muuksi päiväksi kuin sunnuntaiksi sattuvana jouluaattona klo 00.00–18.00: + 100 %

Arkilauantaina, lukuun ottamatta pääsiäislauantaita tai lauantaiksi sattuvaa jouluaattoa, kello 6.00–18.00: + 20 %

Kaikkina päivinä kello 18.00–22.00: + 15 %

 

Hintoihin lisätään arvonlisävero.

 

 

5.Maksujen erääntyminen ja laskutus

 

Palveluntuottaja laskuttaa Tilaajalta kerran kuukaudessa korvauksen tämän sopimukseen mukaisesta palvelusta sähköisenä laskuna.

 

Verkkolaskuosoite:

Turun kaupunki, Konsernihallinto, Lakiasiat

00370204819800110

Verkkolaskuoperaattori: CGI 

Välittäjätunnus: 003703575029

Turun kaupungin y-tunnus: 0204819-8

 

Laskutusehto on 30 pv netto. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

 

 

6.Sopimuksen voimaantulo ja kesto

 

Tämä sopimus astuu voimaan, kun sopijapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

 

Sopimus on voimassa määräajan 1.12.2020 – 30.4.2021, jonka jälkeen sopimuskautta voidaan jatkaa sopijapuolten näin halutessa kirjallisesti erillisellä sopimuksella.

 

 

7.Ilmoitusvelvollisuus

 

Sopijapuolen tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti toiselle sopijapuolelle asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

 

 

8.Sopimuksen muutokset

 

Sopijapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti tai sähköisesti sähköpostin välityksellä, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun sopijapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet tai sopijapuolten toimivaltaiset edustajat ovat allekirjoittaneet muutosta koskevan lisäyksen sopimukseen.

 

 

9.Riidanratkaisu

 

Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan sopijapuolten välisillä neuvotteluilla, mutta jos neuvottelut eivät johda ratkaisuun, erimielisyydet ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

 

 

10.Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi saman sisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle.

 

 

 

Turussa ____.____.2020

 

 

 

 

TURUN KAUPUNKILIIKENNE OY

 

 

 

_______________________________

Juha Parkkonen

toimitusjohtaja

 

 

 

TURUN KAUPUNKI

 

 

 

_______________________________

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö