Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53607.12.20205

12084-2020 (01 01 00)

Vastaavan sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialan sairaalapalvelujen yhteiset toiminnot yksikköön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan sairaalapalvelujen yhteiset toiminnot yksikköön perustetaan vastaavan sosiaalityöntekijän virka

Kh § 536

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 17.11.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialan sairaalapalvelujen yhteiset toiminnot yksikköön perustetaan 1.12.2020 lukien vastaavan sosiaalityöntekijän virka.

Sairaalapalveluiden vuodeosastoilla ja välimuotoisissa palveluissa on yhteensä kahdeksan sosiaalityöntekijää. Em. sosiaalityöntekijöillä ei ole esityksen mukaan tällä hetkellä omaa lähijohtajaa, vaan heidän lähijohtajanaan toimii sairaalapalveluiden ylilääkäri. Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä määrää, että sosiaalityöntekijä vastaa sosiaalityön ammatillisesta johtamisesta (§9). Em. määräys huomioiden on perusteltua, että sairaalapalveluihin perustetaan vastaavan sosiaalityöntekijän virka, jotta sosiaalityön ammatillinen johtaminen saadaan sairaalapalveluissa järjestettyä lain edellyttämällä tavalla.

Sairaalapalveluiden sosiaalityöntekijät mm. tukevat, opastavat ja avustavat potilaita ja heidän läheisiään siten, että sairaudesta huolimatta taloudellinen toimeentulo, sosiaalinen suoriutuminen ja yhteiskunnallinen osallistuminen jatkuisivat mahdollisimman normaalisti. Vastaavan sosiaalityöntekijä tulee työskentelemään suoraan ylilääkärin alaisuudessa ja hän toimii sosiaalityöntekijöiden lähijohtajana.

Esitys vastaavan sosiaalityöntekijän viran perustamisesta sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaan. Esityksen kustannukset vuositasolla ovat 53 300 euroa sivukuluineen.

Toimialajohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin perustettavaksi esitetyn viran työtehtäviä ja viran tarvetta. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä jatkossa hyvinvointitoimialan talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida henkilöstön määrän kehitykselle asetetut tavoitteet sekä seurata sitä, miten viran perustaminen vaikuttaa sopeuttamisohjelmaan kirjatuttujen tavoitteiden toteutumiseen ja toiminnan kokonaiskustannuksiin.

Konsernihallinnon henkilöstöyksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.12.2020 lukien vastaavan sosiaalityöntekijän virkaa, joiden tehtäväkohtainen palkka 3.261,21 €/kk (KVTES/04SOS04A, vl 2) ja jonka kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 mukaan ja,

että virat saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen sekä talous- ja hallintojohtaja Laura Saurama.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelukeskus