Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus53707.12.20206

12077-2020 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialan pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon perustetaan sosiaalityöntekijän virka

Kh § 537

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 13.11.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialan pohjoisen lastensuojelun avohuoltoon perustetaan 1.12.2020 lukien sosiaalityöntekijän virka.

Viran tarve liittyy pohjoisen lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijäkohtaisten asiakasmäärien kasvuun. Viran perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaan ja palkkakustannukset sisältyvät toimialan talousarvioon. Viran perustaminen on myös osa toimialan sopeuttamisohjelmaa. Virkaan kuuluvia työtehtäviä on hoidettu määräaikaisella henkilöstöllä 11.5.2020 lukien. Sosiaalityöntekijän tarve on kuitenkin pysyvä.

Viran perustaminen lisää toimialan vuoden 2021 henkilöstökuluja kuluvaan vuoteen verrattuna n. 20.000 eurolla.

Toimialan esityksessä on viran perustamista perusteltu mm. lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijäkohtaisten asiakasmäärien kohtuullistamisella, huostaanottojen ja pitkäaikaisten sijoitusten ehkäisemisellä sekä ostopalveluiden käytön vähentämisellä.

Toimialajohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin perustettavaksi esitetyn viran työtehtäviä ja viran tarvetta. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä jatkossa hyvinvointitoimialan talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida henkilöstön määrän kehitykselle asetetut tavoitteet sekä seurata sitä, miten viran perustaminen vaikuttaa sopeuttamisohjelmaan kirjatuttujen tavoitteiden toteutumiseen ja toiminnan kokonaiskustannuksiin.

Konsernihallinnon henkilöstöyksiköllä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.12.2020 lukien sosiaalityöntekijän virka, jonka tehtäväkohtainen palkka 3.476,12 €/kk (KVTES/04SOS04A, vl 3B) ja jonka kelpoisuusvaatimus määräytyy sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 mukaan ja,

että virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen sekä talous- ja hallintojohtaja Laura Saurama.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelukeskus