Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus54107.12.202010

12064-2020 (01 01 00)

Asumispalvelukoordinaattorin viran perustaminen vanhuspalveluiden sosiaalityöhön hyvinvointitoimialalle ja sairaanhoitajan toimen (257743) lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan vanhuspalveluiden sosiaalityöhön perustetaan asumispalvelukoordinaattorin virka 1.12.2020 lukien ja samassa yhteydessä lakkautetaan sairaanhoitajan toimi.

Kh § 541

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Elina Reinikainen 18.11.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialalle vanhuspalveluiden sosiaalityöhön perustetaan 1.12.2020 lukien asumispalvelukoordinaattorin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.987,31€/kk (KVTES 999999) ja viran kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi on esitetty, että sairaanhoitajan toimi vakanssinumero 257743 lakkautetaan 1.12.2020 lukien. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

Toimialan esityksen mukaan vanhuspalvelujen valvontatehtäviin tarvitaan lisäresurssia ja oikeanlaista osaamista. Ostopalvelujen kasvaessa palvelun valvonta on keskeistä hyvän ja sopimuksen mukaisen palvelun saamiseksi. Tämä edellyttää myös erilaista osaamisprofiilia. Siten esitetään sairaanhoitajan toimen (257743) lakkauttamista. Perustettavaksi esitettävän asumispalvelukoordinaattorin vakanssin tulee olla virka, koska tehtävässä käytetään julkista valtaa.

Esityksessä on todettu, että viran perustaminen ja toimen lakkauttaminen sisältyvät vanhuspalveluiden vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaan ja se on huomioitu talousarviossa. Esityksellä ei ole vaikutusta vanhuspalveluiden sosiaalityön henkilötyövoimaan. Vakanssien tehtäväkohtaisten palkkojen kustannusero vuositasolla on noin 8.000,00 euroa.

Konsernihallinnon henkilöstöpalveluilla ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen. Aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Hallintosäännön 78 §:n mukaan viran perustamisesta päättää kaupunginhallitus, ja hallintosäännön 79 §:n mukaan toimen perustamisesta päättää kaupunginjohtaja. Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa olivat etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen sekä talous- ja hallintojohtaja Laura Saurama.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelukeskus


Liitteet:

Kh § 541
Liite 1:Esitys viran perustamisesta