Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kansliapäällikkö4030.11.2020 

803-2019 (00 01 02, 10 00 02)

Orminkuja 3 koulukiinteistön tilojen vuokraaminen konsernihallinnolle

Kehittämispäällikkö Sari Kinnunen ja kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors:

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.1.2019 § 7 toimenpideohjelman syrjäytymisen ehkäisemiseksi ja sosiaalisesti kestävän kaupunkikehityksen edistämiseksi. Toimenpideohjelman pääkohdan 7 tavoitteena on, että jokainen asukas voi osallistua ja kokea kuuluvansa johonkin yhteisöön. Tavoitteen toteutumiseksi ohjelmaan on muun ohessa kirjattu olemassa olevien tilojen hyödyntäminen siten, että vähintään jokaisella suuralueella on kohtaamispaikka, jossa toiminta perustuu asukkaiden tarpeisiin ja alueelta koottuun tietoon.

Kaupunginhallituksen 3.9.2018 § 331 päättämien avustustoiminnan periaatteiden mukaan yhdistyksille myönnettäviin toiminta-avustuksiin on vuodesta 2019 alkaen sisällytetty myös tilakustannukset siten, että erillisiä vuokrahuojennuksia tai -avustuksia ei pääsääntöisesti enää myönnetä. Toimenpideohjelman mukaisesti kaupunki pyrkii parantamaan yhdistysten mahdollisuuksia järjestää asukastoimintaa eri suuralueilla tarjoamalla kokoontumis- ja harrastustiloja yhdistysten käyttöön maksutta tai kohtuullisella vuokralla.

Konsernihallinnon yhteisten palvelujen asiakaspalvelu -yksikön yhtenä tavoitteena kaupungin asuinalueiden aluetyössä on edistää asuinalueiden asukkaiden yhteisöllisyyden kokemusta ja pyrkiä antamaan mahdollisuuksia eri ikäisten ja kulttuuritauistoista tulevien asukkaiden luonnolliseen kohtaamiseen sekä näin pyrkiä ennaltaehkäisemään yksinäisyyttä ja syrjäytymistä. Kaikille avoimen, päihteettömän ja maksuttoman tilan käyttöä on toteutettu Lausteella. Siellä käynnistynyt toiminta on mahdollistanut asukkaille erilaisia harrastuksia, tukea digitaalisten palveluiden käyttöön, vertaistukea sekä alueen yhteisten tapahtumien järjestämistä. Järjestöjen kannalta maksuttomuus on ollut toiminnan järjestämisen kannalta tärkeää. Vastaavanlaista toimintaa olisi tarkoituksenmukaista käynnistää seuraavaksi Varissuolla.

Toiminta järjestetään konsernihallinnon yhteisten palvelujen asiakaspalvelu –yksikön koordinoimana kuitenkin siten, että käyttäjät voivat itsenäisesti tehdä varauksia toimitiloihin. Tilojen varaustoiminnan kehittämistä toteutetaan kaupunkitasoisesti Smart & Wise –kärkihankkeen osana sähköisen Varaamo –järjestelmän pilotoinnin kautta. Järjestelmä on jo käytössä pääkirjaston maksuttomien tilojen ja laitteiden varaamisessa ja edellä kuvattu yhteiskäyttötilojen vuokraaminen ja toiminnan käynnistäminen Varissuolla olisi sopiva kohde myös Varaamo –järjestelmän käyttökohteiden laajentamiselle.

Konsernihallinnon tilapalvelut on tarjonnut vuokrattavaksi osoitteessa Orminkuja 3 sijaitsevan aiemman koulukiinteistön tiloja. Kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 1 000 m2. Tilapalveluiden ilmoittama vuokrahinta, johon sisältyy käyttösähkö, lämmitys, vesi ja tavanomainen kiinteistönhoito ilman siivousta on 7 410,20 €/kk, minkä lisäksi maksettavan tavanomaisen käytävä-, toimisto-ja luokkatilojen siivouksen hinta on 1.129,40 €/kk.

Edellä esitetyn kokonaisuuden toteuttamiseksi tulisi Orminkuja 3 koulukiinteistön tilat lukuun ottamatta tilapalveluiden suoraan ulkoisille toimijoille vuokraamia yksittäisiä luokkahuoneita ja vastaavia muita tiloja vuokrata konsernihallinnolle, asiakaspalvelu – yksikön käyttöön.

Liite 1Orminkuja 3, pohjakuva

Kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen:

PäätösPäätin, että konsernihallinnon yhteiset palvelut, asiakaspalvelu –yksikön käyttöön vuokrataan yhteensä 725 m2 suuruiset, Orminkujan koulutalossa, osoitteessa Orminkuja 3 sijaitsevat ja liitteenä 1 olevaan pohjakuvaan merkityt tilat 1.3.2020 alkaen yhteensä noin 5 727,50€ kuukausivuokralla ja sen lisäksi maksettavalla noin 1,30€/m2 siivouskustannuksella. Vuokra tarkentuu, kun tiedot on viety kaupungin vuokrausjärjestelmään.

Kustannukset maksetaan kustannuspaikalta 11101 KH/Konsernihallinnon yhteiset.

Tuomas Heikkinen

kansliapäällikkö

 

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, asiakaspalvelu
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tiedKonsernihallinto, tilapalvelut
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 40
Liite 1:Orminkuja 3 tlaerittely