Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja28926.11.2020 

14739-2019 (02 05 01)

Talousarviomäärärahan Ohjelmavuosi 11601/604651 2. käyttösuunnitelma ja jakopäätös

Yhteysjohtaja Antti Kirkkola 19.11.2020:

Kaupungin talousarviossa vuodelle 2020 on Vetovoimaa edistävien ohjelmien ja hankekokonaisuuksien edistämiseen varattu 200.000 € suuruinen määräraha (Kustannuspaikka 11601 tilastollinen tilaus 604651). Vetovoima-vastuualue on valmistellut esitysten, tukianomusten ja kehittämistarpeitten perusteella 2. käyttösuunnitelman ja jakopäätösesityksen ko. määrärahalle.

Teemavuodet, erilaiset ohjelmakokonaisuudet ja kampanjat aktivoivat yksittäistoimenpiteitä tehokkaammin toimijoita, yrityksiä ja yhteisöjä. Panostuksen avulla pystytään tehokkaasti edistämään aktiivisuutta ja katalysoimaan runsaasti toimintaa ja tapahtumia. Kokemuksen perusteella teemakokonaisuuksien ympärillä syntyy myös yksittäistapahtumia enemmän aluetaloudellista vaikutuksia. Yhtenä jatkuvana teemana varataan kaupungin rahoitus alueen saavutettavuutta edistävä lentoliikenteen yhteismarkkinointiin.

Määrärahan käyttösuunnitelmalla tuetaan Turku strategian, kilpailukykyohjelman sekä kärkihankkeiden tavoitteita. Anomuksia, suunnitelmia ja kehittämiskohteita arvioitaessa on pyritty huomioimaan mm. toimenpiteen / toiminnan luonne, vetovoimavaikutukset, aluetaloudellinen vaikuttavuus, toiminnan laajuus, medianäkyvyys, osanottaja- sekä yleisömäärät, merkitys kaupunkikulttuurin kehittymiselle sekä julkisuusarvo kaupungille.

Rahoitettavilta toimijoilta sekä avustettavilta järjestäjiltä edellytetään perinteisen toiminnallisen ja taloudellisen raportoinnin lisäksi tiivistä markkinointiviestintään ja matkailun edistämiseen liittyvää yhteistyötä kaupungin kanssa. Yhteistyön tavoitteena on medianäkyvyyden ja vetovoiman kasvattaminen sekä toiminnan kytkeminen matkailun edistämiseen. Lisäksi toimijoita kannustetaan ja ohjataan kaupungin kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseen.

Nyt esitettävä määrärahan jakopäätös on liitteessä 1. Siinä kuvataan rahoitettavat toiminnot, hankkeet, avustettavat tapahtumat ja ohjelmat sekä vetovoiman edistämisen toimenpiteet, joista saadaan aiheuttaa kustannuksia ko. määrärahatilille.

Sitomattomaksi jäävän määrärahan käytöstä tehdään erilliset päätökset tai 3. käyttösuunnitelmapäätös.

Liite 1Käyttösuunnitelma

Esitän, että Ohjelmavuosi 11601/604651 määrärahaa saadaan käyttää 2. käyttösuunnitelman ja jakopäätösesityksen mukaisesti. Siitä rahoitetaan ja avustetaan esitettyjä toimenpiteitä, ohjelmia ja hankkeita sekä sitä saadaan käyttää vetovoimatoiminnan edistämiskustannuksiin liitteen 1. mukaisesti.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että Ohjelmavuosi 11601/604651 määrärahaa saadaan käyttää 2. käyttösuunnitelman ja jakopäätösesityksen mukaisesti. Siitä rahoitetaan ja avustetaan esitettyjä toimenpiteitä, ohjelmia ja hankkeita sekä sitä saadaan käyttää vetovoimatoiminnan edistämiskustannuksiin liitteen 1. mukaisesti.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoanojat
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, talouspalvelut
tpvKonsernihallinto, vetovoima
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 289
Liite 1:Käyttösuunnitelma