Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus50723.11.202012

7641-2020 (02 05 01)

Ammatillisen koulutuksen varainhoitovuoden 2020 kolmannella lisäsuoritepäätöksellä myönnettävän rahoituksen hakeminen

Tiivistelmä:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on pyytänyt koulutuksen järjestäjiltä hakemukset ammatillisen koulutuksen varainhoitovuoden 2020 kolmannen lisäsuoritepäätöksen rahoituksesta. Kaupunginhallitukselle esitetään hakemuksen tekemistä sivistystoimialan valmistelun mukaisesti.

Kh § 507

Toimialajohtaja Timo Jalonen, palvelualuejohtaja Hannu Immonen ja rehtori Päivi Lehtinen 12.11.2020:

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt loppuvuodesta 2019 tehdyllä varsinaisella suoritepäätöksellä ammatillisen koulutuksen järjestäjien perusrahoituksesta varainhoitovuodelle 2020. Osa perusrahoituksesta on jätetty jaettavaksi varainhoitovuoden aikana tehtävillä lisäsuorite- ja oikaisupäätöksillä.

Vuoden 2020 neljännessä lisätalousarviossa ammatillisen koulutuksen määrärahaa lisättiin kuluvalle vuodelle yhteensä 46,5 miljoonalla eurolla. Lisämäärärahasta 16,5 miljoonaa euroa kohdennettiin lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen ja 30 miljoonaa euroa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 30.9.2020 tekemällään vuoden 2020 toisella lisäsuoritepäätöksellä pääasiallisen osan lisätalousarvion mukaisesta rahoituksesta, mutta osa lisämäärärahasta jäi myönnettäväksi varainhoitovuoden kolmannella lisäsuoritepäätöksellä.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on kirjeellään 6.11.2020 ilmoittanut ammatillisen koulutuksen järjestäjille menettelyt varainhoitovuoden 2020 kolmannen lisäsuoritepäätöksen valmistelulle ja koulutuksen järjestäjän hakemuksille. Hakemukset tulee jättää viimeistään 30.11.2020.

Sivistystoimiala esittää haettavaksi lisärahoitusta koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutusten tasoittamiseen 350 000 euroa. Turun kaupungille on tähän myönnetty aikaisemmassa päätöksessä 1,3 miljoonaa euroa, mutta koronatilanne Turun alueella on muuttunut ja oppilaitos on siirtynyt etäopetukseen aluksi ainakin kahden viikon ajaksi. Tilanteen nyt jatkuessa oppilaitoksen tulee muuttaa toimintaansa pedagogisten järjestelyiden osalta koskien koko toimintakautta kevääseen asti, varmistaen opintojen etenemisen ja valmistumisen sekä keskeyttämisten ehkäisemisen.

Sivistystoimiala esittää, että kolmannella lisäsuoritepäätöksellä ei haettaisi lisäystä opiskelijavuosiin ja lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen, koska lisärahoitusta on saatu aikaisemmalla päätöksellä ja sen arvioidaan olevan riittävä nykytilanteessa. Lisäykset on myös huomioitu vuoden 2021 suoritepäätöksen haussa.

Liite 1Hakulomake

Oheismateriaali 1Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje 6.11.2020

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hakea ammatillisen koulutuksen varainhoitovuoden 2020 rahoitusta liitteen 1 mukaisesti.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että sivistystoimialan toimialajohtaja valtuutetaan allekirjoittamaan hakemus ja tekemään siihen tarvittaessa vähäisiä muutoksia.

Edelleen kaupunginhallitus päättää, että pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli omistajaohjausjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

tpvSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 507
Liite 1:Hakulomake