Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus43012.10.20203

10511-2020 (01 01 00)

Kärkihankejohtajan viran perustaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että johtamisjärjestelmän uudistamiseen liittyen konsernihallintoon perustetaan kärkihankejohtajan virka. Kärkihankejohtaja toimii konsernihallinnon johdon tuki palvelualueen kärkihankkeet -yksikön johtajana.

Kh § 430

Kaupunginjohtaja Minna Arve ja kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen 21.9.2020:

Kaupunginvaltuusto päätti 18.5.2020 § 60 Turun kaupungin hallintosäännöstä, joka tuli voimaan 1.9.2020. Hallintosäännön mukaan kaupungin konsernihallinnon organisaatio muuttui mm. siten, että ryhmärakenne poistui.

Hallintosäännön mukaan kaupunginjohtajan suorassa alaisuudessa toimii konsernihallinto, joka vastaa kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen sekä sen konsernijaoston ja kaupunkikehitysjaoston päätöksenteon valmistelusta ja päätösten täytäntöönpanosta sekä avustaa kaupunginhallituksen puheenjohtajaa tälle hallintosäännössä annettujen tehtävien osalta, avustaa kaupunginjohtajaa, apulaiskaupunginjohtajaa ja kansliapäällikköä kaupungin hallinnon ja taloudenhoidon johtamisessa sekä toiminnan ja talouden johtamisessa.

Konsernihallinnon palvelualueita ovat:

1. Johdon tuki

2. Järjestämistoiminto

3. Yhteiset palvelut

Johdon tukeen kuuluvat kaupunginjohtajan suoraan johtamat asiakokonaisuudet, joita ovat mm. elinkeinopolitiikka, Ilmasto- ja ympäristöpolitiikka​, kansainväliset asiat ja tapahtumatoiminnot​, kärkihankkeet sekä strateginen maankäyttö, liikenne ja asuntopolitiikka.

Kaupunginjohtajan 28.8.2020 § 216 tekemän hallinnon järjestämistä konsernihallinnossa koskevan päätöksen mukaan konsernihallinnossa johdon tuki palvelualueella on kärkihankkeet -yksikkö, jonka tehtävänä on kaupunginjohtajan ohjauksessa koordinoida ja valvoa kaupungin kärkihankkeiden etenemistä ja jalkautumista.

Em. yksikön johtajana toimii kärkihankejohtaja. Kärkihankejohtajan virkaa ei Turun kaupungilla ole ja em. virka tulee kaupunginhallituksen päätöksellä perustaa.

Koska kyseessä on konsernihallinnon johtava virka, voidaan valitulle viranhaltijalle osoittaa muitakin kuin edellä mainittuja tehtäviä, joissa käytetään julkista valtaa taikka antaa toimivaltaa hallintosäännössä.

Edellä mainitulla perusteella viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi esitetään 5.100 €/kk sekä kelpoisuusvaatimukseksi soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää perustaa 1.10.2020 lukien Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana konsernihallinto kärkihankejohtajan viran, jonka tehtäväkohtainen palkka on 5.100 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että virka voidaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä palkkaamislupaa.

PäätösAsia pantiin pöydälle Ruohosen Vornasen kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.