Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus37414.09.20205

9557-2020 (01 01 00)

Erikoistuvan lääkärin viran perustaminen Polikliinisten palveluiden Lääkinnällisen kuntoutuksen yksikköön

Tiivistelmä:

Hyvinvointitoimialalle Polikliinisten palveluiden Lääkinnällisen kuntoutuksen yksikköön esitetään perustettavaksi erikoistuvan lääkärin virka

Kh § 374

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 1.9.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että Polikliinisten palveluiden Lääkinnällisen kuntoutuksen yksikköön perustetaan 1.10.2020 lukien erikoistuvan lääkärin virka.

Perustettavaksi esitetyn viran työtehtäviä on tehty määräaikaisella henkilöstöllä vuodesta 2017 lähtien. Esityksen mukaan lääkärin palkkaukseen tarvittava palkkakustannukset sisältyvät toimialan talousarvioon. Osa erikoistuvan lääkärin palkkakustannuksista katetaan valtion koulutuskorvauksista. Erikoistuvan lääkärin viran perustaminen on myös huomioitu toimialan henkilöstösuunnitelmassa.

Erikoistuvan lääkärin viran tarve liittyy fysiatristen potilaiden määrän ja lähetteiden lisääntymiseen sekä alueelliseen fysiatripulaan. Toimialajohtajan esityksen mukaan erikoistuvan lääkärin virka mahdollistaa fysiatriaan erikoistuvien lääkäreiden lisäksi myös yleislääketieteeseen erikoistuvien lääkäreiden syventymisjaksot fysiatrialla vahvistaen perusterveydenhuollon osaamista ja vähentäen erikoissairaanhoidon konsultoinnin tarvetta.

Tällä hetkellä Turun kaupungin fysiatrian lääkäritoiminta on vuokrattu TYKS:n fysiatrian poliklinikalle. Tämä perustuu sosiaali- ja terveyslautakunnan päätökseen 23.10. 2019 § 356, jolla päätettiin, että lääkinnällisen kuntoutuksen fysiatrian erikoislääkäripalvelut yhdistetään Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin fysiatrian yksikköön 1.1.2020.

Henkilöstön osalta em. päätös tarkoitti sitä, että Turun kaupungin fysiatrian erikoislääkäripalvelut vuokrataan VSSHP:lle siten, että Turun kaupungin nykyinen lääkinnällisen kuntoutuksen ylilääkäri toimii sekä Turun kaupungin että sairaanhoitopiirin fysiatrien esimiehenä. Lääkärityövoima sekä yhden sihteerin työpanos vuokrataan sairaanhoitopiirille erillisen sopimuksen mukaisesti. Sairaanhoitopiiri maksaa henkilöstön vuokrauksesta Turun kaupungille erikseen sovittavan korvauksen, jonka suuruus määräytyy siten, että muutos on Turun kaupungille kustannusneutraali. Fysiatrit ovat edelleen Turun kaupungin työntekijöitä. Potilaskäynnit laskutetaan VSSHP:n hinnaston mukaisesti Turun kaupungilta, mikä kattaa sairaanhoitopiirille vuokrauksesta koituneet kulut.

Perustettavaksi esitetyn erikoistuvan lääkärin viran toiminnallisen tarpeen osalta konsernihallinnon henkilöstö yksiköllä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida vuodelle 2020 asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Konsernihallinnon henkilöstö yksiköllä ei ole huomautettavaa toimialajohtajan esitykseen.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala perustetaan 1.10.2020 lukien erikoistuvan lääkärin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.417,91 €/kk (LS, L3SL4100) ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on laillistetun lääkärin oikeus ja että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelukeskus


Liitteet:

Kh § 374
Liite 1:Lomake viran perustamisesta