Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus37514.09.20206

7773-2020 (01 01 00, 01 02 00)

It-suunnittelupäällikön viran kelpoisuusehtojen muutos ja palkan tarkastus

Tiivistelmä:

IT-suunnittelupäällikön viran vakanssinumero 409085 kelpoisuusvaatimus esitetään muutettavaksi ja samassa yhteydessä tarkistetaan viran tehtäväkohtaista palkkaa.

Kh § 375

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 31.8.2020:

IT-palvelujohtaja Joni Ilmanen on esittänyt, että IT-suunnittelupäällikön viran vakanssinumero 409085 kelpoisuusvaatimus muutetaan ja samassa yhteydessä viran tehtäväkohtaista palkkaa tarkistetaan. Vs. strategia- ja kehittämisjohtaja Rami Savila on puoltanut IT-palvelujohtajan esitystä.

Esityksen mukaan IT-palveluissa tarvitaan henkilö, joka pystyy tekemään it-palvelujohtajan virkaan liittyviä päätöksiä IT-palvelujohtajan poissaolojen aikana ja johtamaan yksikön toimintaa myös äkillisissä tilanteissa. Yksikköön tarvitaan IT-palvelujohtajan lisäksi toinen viranhaltija myös mahdollisissa ongelmatilanteissa. Viranhaltijapäätökset tulee pystyä tekemään kaikissa tilanteissa nopeasti, jotta esim. jatkuvan palvelun häiriöt tietoturvaan liittyen saadaan nopeasti selvitettyä.

It-suunnittelupäällikön virassa on tällä hetkellä määräaikaisessa palvelussuhteessa avoimen viran hoitaja.  Virka on täytetty määräaikaisesti 15.12.2020 asti. Virka tulisi saada julkiseen hakuun mahdollisimman pian.

Kelpoisuusvaatimuksen muutos liittyy IT-palveluiden rekrytoinneissa olleisiin haasteisiin. IT-palvelujen eri rekrytoinneissa on hakijoita ollut huomattavasti vähemmän kuin muutamia vuosia sitten.

Tarvittava ammattitaito ja osaaminen IT-alan vaativiin asiantuntijatehtäviin hankitaan usein työkokemuksen kautta ja IT-alan asiantuntijoiden koulutustausta voi tästä syystä vaihdella. Onkin perusteltua, että IT-suunnittelupäällikön viran kelpoisuusvaatimus muutetaan esitetyllä tavalla niin, että soveltuvaksi koulutukseksi katsotaan muukin tutkinto kuin korkeakoulututkinto. Kelpoisuusvaatimus tulisi strategisen HR:n näkemyksen mukaan määritellä muodossa tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai muu soveltuva tutkinto sekä ja hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

It-suunnittelupäällikön tehtävään tulee sisältymään toimiminen it-palvelujohtajan varahenkilönä. Lisäksi hän toimii palveluhallinto vastuualueen lähijohtajana.  Virkaan liittyvien tehtävien voidaan katsoa olevan merkittävästi vaativampia kuin esim. IT-palvelujen IT -kehittämispäälliköillä. Tehtäväkohtaisen palkan tuleekin jatkossa olla tehtävän vaativuuden mukaisella oikealla tasolla. Viran tehtäväkohtainen palkka on tällä hetkellä 4102,82 €/kk. Uudeksi tehtäväkohtaiseksi palkaksi on esitetty 4530 €/kk. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esitettyyn tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että IT-suunnittelupäällikön viran vakanssinumero 409085 kelpoisuusvaatimus on 1.10.2020 lukien tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai muu soveltuva tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus ja tehtäväkohtainen palkka on 4530 €/kk ja että virka voidaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä palkkaamislupaa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, henkilöstö
tpvKonsernihallinto, henkilöstöpalvelukeskus
tiedKonsernihallinto, IT-palvelut