Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, henkilöstö 
Henkilöstöjohtaja510.09.2020 

9784-2020 (00 01 01)

Henkilöstöjohtajalle hallintosäännöllä määritetyn palkattomia harkinnanvaraisia virka- ja työvapaita koskevan päätösvallan delegoiminen 1.9.2020 lukien

Palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.9.2020:

Päätöksellään 6.11.2018 § 250 on henkilöstöjohtaja delegoinut hallintosäännön 90 §:ssä mainittua päätösvaltaansa yli 3 kk mutta enintään 12 kk kestävän palkattoman harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntämisen osalta.

Kaupunginvaltuuston hyväksyi 18.5.2020 § 60 Turun kaupungin uuden hallintosäännön. Uusi hallintosääntö tuli voimaan 1.9.2020 lukien.

Kaupunginjohtaja on päätöksellään 28.8.2020 § 216 päättänyt hallinnon järjestämisestä konsernihallinnossa.

Hallintosäännössä tapahtuneiden muutosten ja kaupunginjohtajan uuden hallinnon järjestämispäätöksen takia on tarkoituksenmukaista päivittää henkilöstöjohtajan delegointipäätös. Vaikka muutokset koskevat vain konsernihallintoa on tähän samaan päätökseen tarkoituksenmukaista koota myös toimialoja koskevat delegoinnit.

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin siirtää hallintosäännön 90 §:ssä mainittua päätösvaltaani yli 3 kk mutta enintään 12 kk kestävän palkattoman harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntämisen osalta seuraavasti:

Kaupunkiympäristötoimialalla em. harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntävät palvelualuejohtajat, kukin oman palvelualueensa osalta, muille em. vapaan myöntää toimialajohtaja

Vapaa-aikatoimialalla em. harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntää liikuntapalvelujohtaja, nuorisopalvelujohtaja, kirjastopalvelujohtaja, museopalvelujohtaja, hallinto- ja henkilöstöpäällikkö ja kaupunginorkesterin intendentti kukin omalla palvelualueellaan, muille em. vapaan myöntää toimialajohtaja

Sivistystoimialalla em. harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntää sama viranhaltija, joka toimialajohtajan päätöksen perusteella myöntää hallintosäännön 89 §:n mukaiset lakiin ja virkaehtosopimukseen perustuvat virka- ja työvapaat ja vapaapäivät.

Hyvinvointitoimialalla em. harkinnanvaraiset virka- ja työvapaat myöntää virkaan- tai toimeen ottava

Konsernihallinnossa em. harkinnanvaraisen virka- ja työvapaan myöntää yksikön johtaja, kukin oman yksikkönsä osalta

Päätöksiä tehtäessä on noudatettava kaupunginhallituksen sen jaoston, kaupunginjohtajan tai henkilöstöjohtajan antamia tarkentavia ohjeita.

Tämä päätös kumoaa henkilöstöjohtajan aiemmin tekemän delegointipäätöksen 6.11.2018 § 250.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

tpvHyvinvointitoimiala
tiedKaupunginhallitus
tpvKaupunkiympäristötoimiala
tpvKonsernihallinto
tiedMatkailun palvelukeskus
tpvSivistystoimiala
tiedTyökeskus
tiedTyöllisyyspalvelukeskus
tiedTyöterveyshuolto
tpvVapaa-aikatoimiala
tiedXXXXX