Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, hankintapalvelut 
Hankintapäällikkö102.09.2020 

6815-2020 (02 08 00)

Ryhmien tilauskuljetuspalvelut ajalle 1.10.2020 - 30.9.2022

 

Projektipäällikkö Tapani Järvinen 2.9.2020:

 

Turun kaupungin Hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Turun kaupungin ja Turku Touring Oy:n käyttöön hankittavista pikkubusseilla, linja-autoilla ja kaupunkibusseilla suoritettavista ryhmien tilauskuljetuspalveluista ajalle 1.10.2020 - 30.9.2022, jonka jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin kahdella (2) yhden (1) vuoden mittaisella optiokaudella ajoille 1.10.2022-30.9.2023 ja 1.10.2023-30.9.2024.

 

Hankinta on jaettu kolmeen osakokonaisuuteen:

1. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, pikkubussit (turistibussit)

2. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, linja-autot (turistibussit)

3. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, (kaupunkibussit)

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjouksen voi antaa yhdestä tai useammasta osakokonaisuudesta ja, että hankinnasta tehdään puitesopimus osakokonaisuuksittain yhden palveluntuottajan kanssa.

 

Hankinnan arvioitu arvonlisäveroton arvo on Turun kaupungin osalta sitoumuksetta noin 235 000 €/vuosi ja Turku Touring Oy:n osalta noin 20 000 €/vuosi. Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn kuljetusmäärään tai -arvoon sopimuskauden aikana.

 

Kyseessä on EU-kynnysarvon ylittävä hankinta, josta hankintailmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 1.7.2020 ja tarjouspyyntö lähetetiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa. Hankinnasta julkaistiin korjausilmoitus Hilma-ilmoituskanavassa sekä Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 14.8.2020.

 

Hankinnasta ei esitetty kysymyksiä.

 

Annettuun määräaikaan 25.8.2020 klo 11.00 mennessä saatiin kuusi (6) tarjousta. Tarjouksen antoivat:

Linjaliikenne Muurinen Oy

J. Vainion Liikenne Oy

Jalobus Oy

Linjaliikenne Nyholm Oy

Turun Citybus Oy

Liikenne Vesma Oy

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjoukset arvioitiin kolmessa vaiheessa:

1. Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

2. Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

3. Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arvioinnissa todettiin kaikkien tarjoajien täyttävän tässä hankintamenettelyssä tarjoajien kelpoisuudelle asetetut vaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Tarjoukset arvioitiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu ja valinta

 

Valintaperusteeksi ilmoitettiin osakokonaisuuksittain kokonaistaloudellinen edullisuus siten, että vertailuperusteina käytetään jokaisessa osakokonaisuudessa hintaa ja laatua siten, että halvimman tarjouksen antanut tarjoaja voi saada enimmäispisteet 100 pistettä, joka muodostuu hinnan enimmäispisteistä 90 ja laadun enimmäispisteistä 10.

 

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä.

 

Liite 1                                  Tarjousten vertailutaulukko

 

Parhaat pisteet tarjousten vertailussa sai osakokonaisuuksissa 1 ja 2 Jalobus Oy ja osakokonaisuudessa 3 Linjaliikenne Muurinen Oy.

 

Ehdotus        Ehdotan, että ryhmien tilauskuljetuspalvelut ajalle 1.10.2020 - 30.9.2022 hankitaan osakokonaisuuksien 1. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, pikkubussit (turistibussit) ja 2. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, linja-autot (turistibussit) osalta Jalobus Oy:ltä sekä osakokonaisuuden 3. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, (kaupunkibussit) osalta Linjaliikenne Muurinen Oy:ltä tarjotuin hinnoin sekä muutoin tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisten optioiden käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että ryhmien tilauskuljetuspalvelut ajalle 1.10.2020 - 30.9.2022 hankitaan osakokonaisuuksien 1. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, pikkubussit (turistibussit) ja 2. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, linja-autot (turistibussit) osalta Jalobus Oy:ltä sekä osakokonaisuuden 3. Ryhmien tilauskuljetuspalvelut, (kaupunkibussit) osalta Linjaliikenne Muurinen Oy:ltä tarjotuin hinnoin sekä muutoin tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksiköt eivät sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisten optioiden käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapani Järvinen, puhelin 044 907 5896

Jakelu

aoTarjoajat
tiedKaupunginhallitus


Liitteet:

Khankpa § 1
Liite 1:Tarjousten vertailutaulukko