Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen HR 
Loppupvm 31.8.2020, Henkilöstöjohtaja/sarja A15231.08.2020 

9340-2020 (01 02 00)

TS:n palkkausjärjestelmän uudistaminen ja TVA:han liittyvät palkantarkistukset palkkaryhmässä I

Palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 31.8.2020:

Henkilöstöjohtajan päätöksellä 27.4.2017 § 67 siirryttiin Turun kaupungissa TS:n piiriin kuuluvien viranhaltijoiden ja työntekijöiden osalta kaupunkitasoisen tehtävien vaativuuden arviointijärjestelmään. Arviointijärjestelmän uudistamista on käsitelty useaan otteeseen TS:n TVA-ryhmässä ja TS-kehittämistyöryhmässä.

Arviointijärjestelmän uudistamisen yhteydessä päätettiin myös siitä, että käyttöön otetaan kussakin palkkaryhmässä vaativuusluokat 1 - 4 aputasoineen. TVA-ryhmän ja TS-kehittämistyöryhmän kokouksissa on todettu, että on tarpeen ottaa käyttöön kussakin vaativuusluokassa riittävä määrä aputasoja (a-d).

Palkkausjärjestelmän uudistuksen yhteydessä on otettu käyttöön yksi tehtäväkohtainen palkka kutakin vaativuustasoa kohden. TS:n II luvun 14 §:n 1 momentin mukaan viranhaltijan ja työntekijän euromääräistä erillislisää on mm. tehtäväkohtaisten palkkojen uudelleen määrittämisestä järjestelmää muutettaessa johtuva palkan laskennallinen alenema. Liitteestä 1 käy ilmi viran/toimen uusi tehtäväkohtainen palkka ja lisäksi sen haltijalle tuleva erillislisä. Kenenkään viranhaltijan tai työntekijän maksussa oleva euromääräinen palkka ei alene tämän päätöksen johdosta.

TS:n II -luvun 14 §:n 4 momentin mukaan erillislisä poistuu tai pienenee vain tehtäväkohtaisen palkan noustessa toiseen tehtävään siirtymisen tai tehtävien muutoksen vuoksi. Viranhaltijan tai työntekijän varsinaisen palkan pitää tällöin nousta vähintään tehtäväkohtaisen palkan korotuksen puolikkaalla. Mikäli kysymys on TVA-ryhmän uudelleenarvioinnista, jolla korjataan tehtyä virheellistä vaativuusluokkaan sijoittamista, alenee erillislisä tehtäväkohtaisen palkan ja prosentuaalisen ammattialalisän korotusta vastaavasti.

Mikäli viranhaltijalla tai työntekijällä on jo ennestään maksussa erillislisä, lasketaan tämän järjestelmäuudistuksen johdosta myönnettävä erillislisä yhteen aiemman erillislisän kanssa ja näin muodostuva uusi erillislisä käyttäytyy jatkossa, kuten tässä päätöksessä on todettu.

TS:n II luvun 13 §:n 2 momentin mukaan ammattialalisän määrä on tehtäväkohtaisesta palkasta laskettuna 4 %:a 3 vuoden palvelusajan jälkeen ja 8 %:a 5 vuoden palvelusajan jälkeen. Näin ollen tehtäväkohtaisen palkan muuttuessa myös ammattialalisä muuttuu. Mikäli viranhaltijan tai työntekijän ammattialalisä alenee tämän järjestelmäuudistuksen johdosta, maksetaan erotus osana erillislisää.

Liite 1TS:n piiriin kuuluvien virkojen ja toimien sijoittaminen vaativuusluokkiin palkkaryhmässä I sekä palkantarkistus 1.9.2020 lukien (Tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin hyväksyä liitteen 1 mukaiset virkojen / toimien ja niiden haltijoiden palkantarkistukset tulemaan voimaan 1.9.2020 lukien.

Kenenkään henkilön maksussa olevat euromääräinen palkka ei alene tällä päätöksellä.

TS:n II -luvun 14 §:n 4 momentin mukaan erillislisä poistuu tai pienenee vain tehtäväkohtaisen palkan noustessa toiseen tehtävään siirtymisen tai tehtävien muutoksen vuoksi. Viranhaltijan tai työntekijän varsinaisen palkan pitää tällöin nousta vähintään tehtäväkohtaisen palkan korotuksen puolikkaalla. Mikäli kysymys on TVA-ryhmän uudelleenarvioinnista, jolla korjataan nyt tehtyä vaativuusluokkaan sijoittamista, alenee erillislisä tehtäväkohtaisen palkan ja prosentuaalisen ammattialalisän korotusta vastaavasti.

Tähän päätökseen voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

 

Oikaisuvaatimusohje liitteenä

Jakelu

aoao henkilöt
tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, yhteiset hallintopalvelut
tiedXXXXX


Liitteet:

Kstrhr § 152
Liite 1:TS:n piiriin kuuluvien virkojen ja toimien sijoittaminen vaativuusluokkiin palkkaryhmässä I sekä palkantarkistus 1.9.2020 lukien (Tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)