Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus33817.08.20209

6913-2020 (01 01 00)

Sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalvelujen asumis- ja päihdepalveluiden sosiaalityöhön

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalvelujen asumis- ja päihdepalveluiden sosiaalityöhön perustetaan sosiaaliohjaajan virka

Kh § 338

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 3.8.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalvelujen asumis- ja päihdepalveluiden sosiaalityöhön perustetaan uusi sosiaaliohjaajan virka.

Uuden viran tarve liittyy päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalveluissa asuvien asiakkaiden määrän kasvuun. Esityksen mukaan asukkaiden määrä on kasvanut vuosittain ja on ollut pitkään yli 250 asiakasta/sosiaalityöntekijä, josta syystä asiakkaiden lakisääteiset palvelutarpeen arviot ja asiakassuunnitelmat ovat osin jääneet tekemättä ja tarkistamatta säännöllisesti.

Toimialajohtajan esityksessä on todettu, että Sosiaalityöntekijä-sosiaaliohjaaja –työparin avulla mahdollistetaan aiempaa tehokkaampi palvelu- ja asiakasohjaus ennen asumispalvelun alkamista sekä asumispalvelun aikana.

Sosiaaliohjaajan vakanssilla on tarkoitus tuoda palveluun vaikuttavuutta 1) asiakkaiden ohjauksella tarkoituksenmukaisiin palveluihin; 2) uusien asiakkaiden palvelun läpimenoaikaa lyhentämällä ja 3) palvelussa pidempään olleiden asiakkaiden kotiuttamisella tai siirtymisellä kevyempiin palveluihin.

Sosiaaliohjaajan vakanssi tulee perustaa virkana, koska sosiaaliohjaaja tekee yksilöpäätöksiä sosiaalihuollon palveluista, asiakasmaksuista ja toimeentulotuesta

Sosiaaliohjaajan viran perustaminen on hyväksytty hyvinvointitoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmassa. Tehtävää on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä 11.11.2019 lukien. Viran perustaminen ei näin ollen lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna, eikä viran perustamisella ole kustannuksia lisäävää vaikutusta.

Toimialajohtajan esityksessä on kuvattu työtehtäviä asumis- ja päihdepalveluiden sosiaalityössä sekä tavoitteita, jotka pyritään saavuttamaan Sosiaalityöntekijä-sosiaaliohjaaja –työparien avulla.  Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida vuodelle 2020 asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Sosiaaliohjaajan viran tehtäväkohtainen palkka on 1.8.2020 lukien voimaan tuleen yleiskorotuksen jälkeen 2324,76 €/kk. Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.9.2020 lukien sosiaaliohjaajan viran, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2324,76 €/kk (KVTES/04SOS050, vl 2) ja jonka kelpoisuusvaatimus määräytyy Sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/15) mukaan ja,

että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 338
Liite 1:Lomake viran perustamisesta