TURUN KAUPUNKI

KANSLIAPÄÄLLIKÖN JOHTAJASOPIMUS

 

Sopimusosapuolet

 

Turun kaupunki

 

Tuomas Heikkinen

 

Voimaantulo

 

Tämä johtajasopimus tulee voimaan 1.6.2021 ja se on voimassa toistaiseksi.

 

Kansliapäällikön tehtävät

 

Kansliapäällikön tehtävänä on johtaa pormestarin alaisuudessa kaupungin ja kaupunkikonsernin toimintaa viranhaltijana, toimia toimialajohtajien esimiehenä ja vastata konsernihallinnon toiminnan johtamisesta. Kansliapäällikkö vastaa kaupunginhallituksen alaisten asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta, päättää kaupunkitason ohjeistuksesta, päättää taloushallinnon ja rahoituksen järjestämisestä ja transaktioista. Kansliapäällikkö päättää palkka-asioista, sopimuksista ja hankinnoista ja irtaimen hankkimisesta ja luovuttamisesta sekä vastaa nykyisen KJ-toimialan toimialajohtajan tehtävistä (hallintosääntö 45 §).

 

Kansliapäällikön tavoitteet

 

Pormestaristo asettaa kansliapäällikölle tavoitteet ja päättää niiden seurannasta kuitenkin niin, että tavoitteiden toteutumista seurataan vähintään vuosittain pormestarin ja kansliapäällikön välisessä tulos- ja kehityskeskustelussa.

 

Kansliapäällikön tavoitteet kalenterivuodelle 2021 asetetaan mahdollisimman pian tämän johtajasopimuksen voimaan tultua. Tavoitteet asetetaan tämän jälkeen kalenterivuosittain etukäteen.

 

Työaika

 

Kansliapäällikön työaikaan ei sovelleta työaikalakia. Kansliapäällikölle ei makseta erillistä ylityökorvausta varsinaisen toimistotyönajan ulkopuolella tehdystä työstä.

 

Palkka, palkkio ja luontaisedut

 

Virkaanottamista koskevan päätöksen ja viranhoitomääräyksen mukaisesti kansliapäällikön kokonaispalkka on virkasuhteen alkaessa 12.150,00 euroa kuukaudessa sisältäen mahdollisen autoedun. Tämän lisäksi ei makseta muita palkanlisiä.

 

Palkkaa tarkistetaan KVTES:n mukaisilla yleiskorotuksilla. Lisäksi kaupunginhallitus voi päättää harkinnanvaraisista palkantarkistuksista.

 

Kansliapäällikön kokouspalkkiot määräytyvät viranhaltijoiden kokouspalkkioita koskevan kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti.

 

Kansliapäällikön tulospalkkiojärjestelmästä ja mahdollisen tulospalkkion maksamisesta päättää kaupunginhallitus.

 

Luontoisedut

 

Kansliapäälliköllä on matkapuhelinetu ja laajakaistaetu, joka mahdollistaa kotona tapahtuvan etätyöskentelyn.

 

Osaamisen kehittäminen

 

Kansliapäälliköllä on oikeus osallistua koulutuksiin harkintansa mukaan. Tavanomaisesta laajemmasta koulutuksesta päättää kuitenkin pormestari.

 

Sivutoimet

 

Kansliapäällikön mahdollisiin sivutoimiin sovelletaan kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain 18 §:ää.

 

Virkasuhteen päättyminen luottamuspulan takia

 

Jos kaupunginvaltuusto asettamansa tilapäisen valiokunnan lausunnon perusteella toteaa luottamuspulan kaupungin ja kansliapäällikön välillä ja kansliapäällikkö irtisanoutuu virastaan vapaaehtoisesti, kansliapäällikkö saa kahdentoista kuukauden palkkaa vastaavan kertakorvauksen.

 

Virkasuhteen muut ehdot

 

Siltä osin kuin kansliapäällikön virkasuhteen ehdoista ei ole määrätty virkaanottamista koskevassa päätöksessä, viranhoitomääräyksessä, kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa taikka sovittu tässä johtajasopimuksessa, noudatetaan kaupungin yleisiä määräyksiä.

 

Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Tämä sopimus koskee julkisoikeudellista palvelussuhdetta kaupungin ja viranhaltijan välillä. Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti sopimusosapuolten välisin neuvotteluin. Mikäli osapuolet eivät pääse asiassa sovintoratkaisuun, erimielisyydet käsitellään ja ratkaistaan hallintoriitamenettelyssä.

 

 

Turussa, kesäkuun ___ päivänä 2020

 

 

 

_________________________    _______________________

         Tuomas Heikkinen

         kansliapäällikkö