Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus32410.08.20208

8541-2014 (613, 627, 021)

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle/ oikeudenkäyntikulut, Vilkkilänmäen asemakaavasta tehty valitus

Tiivistelmä:

Valtuuston hyväksymästä Vilkkilämäen asemakaavan muutoksesta on valitettu Turun hallinto-oikeuteen. Kaupunginhallitus on jo aiemmin antanut valituksesta lausuntonsa, jonka mukaan valitus tulisi hylätä. Turun hallinto-oikeus on varannut kaupungille tilaisuuden lausua valittajan oikeudenkäyntikululaskusta. Hallinto-oikeudelle ehdotetaan annettavaksi lausunto, jonka mukaan valittajan oikeudenkäyntikuluvaatimus tulee hylätä.

Kh § 324

Hallintoryhmä, ympäristölakimies Nina Mattila 30.7.2020:

Kaupunginvaltuusto on 18.3.2019 § 45 hyväksynyt V kaupunginosan kortteleihin 9, 13 ja 14, Vilkkilänmäen (osa) ja Vilkkilänpuiston puistoalueille sekä Ilkanrinteen (osa), Illenkadun, Tapulikadun (osa), Stålarminkadun (osa) ja Vilhonkadun (osa) katualueille asemakaavan muutoksen.

Asunto-osakeyhtiö Poutunmaa on valittanut valtuuston päätöksestä Turun hallinto-oikeuteen ja vaatinut valtuuston päätöksen kumoamista. Kaupunginhallitus on 10.6.2019 § 257 antanut Turun hallinto-oikeudelle lausunnon, jonka mukaan valitus tulee hylätä. Turun hallinto-oikeus on varannut kaupungille tilaisuuden lausua valittajan oikeudenkäyntikululaskusta 11.8.2020 mennessä. Oikeudenkäyntikuluja vaaditaan 5393,60 euroa (sis. alv). Lisäaikaa lausunnon toimittamiseksi on pyydetty 18.8.2020 saakka.

Oikeudenkäynnistä hallintoasioissa annetun lain 126.2 §:n mukaan tämän lain voimaan tullessa hallintotuomioistuimessa tai muussa valitusviranomaisessa vireillä olevat asiat käsitellään tässä hallintotuomioistuimessa tai valitusviranomaisessa loppuun soveltaen tämän lain voimaan tullessa voimassa olleita säännöksiä. Hallintolainkäyttölain 74 §:n mukaan asianosainen on velvollinen korvaamaan toisen asianosaisen oikeudenkäyntikulut kokonaan tai osaksi, jos erityisesti asiassa annettu ratkaisu huomioon ottaen on kohtuutonta, että tämä joutuu pitämään oikeudenkäyntikulunsa vahinkonaan. Mitä tässä pykälässä ja 75 §:ssä säädetään asianosaisesta, voidaan soveltaa myös päätöksen tehneeseen hallintoviranomaiseen. Harkittaessa julkisen asianosaisen korvausvelvollisuutta on otettava erityisesti huomioon, onko oikeudenkäynti aiheutunut viranomaisen virheestä.

Kyseessä on kaupungin asemakaavan hyväksymistä koskevassa asiassa tekemä päätös, josta tehty valitus tulee perusteettomana hylätä. Hallinto-oikeudelle ehdotetaan annettavaksi lausunto, jonka mukaan myös valittajan oikeudenkäyntikuluvaatimus tulee hylätä.

Oheismateriaali 1Turun hallinto-oikeuden lausuntopyyntö

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää antaa Turun hallinto-oikeudelle edellä olevan lausunnon, jonka mukaan valittajan oikeudenkäyntikuluvaatimus tulee hylätä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausTurun hallinto-oikeus
tiedKaupunkiympäristötoimiala