Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus24401.06.20202

6226-2020 (00 01 01, 10 03 01)

Periaatteet ja linjaukset koskien ulkotarjoilualueita ja kaupunkitilan käyttöä kaupalliseen ja ei-kaupalliseen toimintaan kesäkaudella 2020

Tiivistelmä:

Korona-epidemia ja sen tuomat rajoitukset ovat vaikuttaneet merkittävästi Turun kaupunkiin, asukkaisiin sekä kaupungin alueella harjoitettavaan yritystoimintaan. Suomen hallitus on linjannut, että ravintolatoiminta voi avautua tietyin rajoituksin 1.6.2020 alkaen. Kaupunginhallitukselle esitetään linjattavaksi pääperiaatteet ja keinot, joilla kaupunki omalta osaltaan helpottaa erityisesti ravintolayritysten liiketoiminnan harjoittamista ja edistää julkisen kaupunkitilan monipuolista käyttöä ja siten edesauttaa kaupungin turvallista avautumista kaikille kesällä 2020.

Kh § 244

Kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, hankejohtaja Riitta Birkstedt ja hankepäällikkö Kirsi Eronen 1.6.2020:

Turun kaupunki pyrkii monipuolisin keinoin edesauttamaan kaupungin turvallista avautumista ja erityisesti ravintolayritysten liiketoiminnan harjoittamista koronarajoitteiden voimassaoloaikana. Turun kaupungin eri organisaatiot ja viranomaistoiminnot ovat yhteistyössä laatineet seuraavan ehdotuksen, jossa linjataan pääperiaatteet ja keinot turvalliseen ravintolaliiketoiminnan elvyttämiseen sekä kaupunkitilan käyttöönottamiseen kesäkaudeksi 1.6. - 30.9.2020. Pääperiaatteissa otetaan kantaa sekä ulkotarjoilualueiden lupaprosessiin, että erityyppisiin alueisiin (torit, puistot ja muut alueet) ja niiden erityispiirteisiin.

Ulkotarjoilualueiden lupaprosessia esitetään sujuvoitettavaksi ja tehostettavaksi seuraavin periaattein ja keinoin kesäkaudella 2020:

1. Olemassa olevien tarjoilualueiden tilapäiset laajennukset sekä uudet tarjoilualueet ravintolan välittömässä läheisyydessä

2. Uudet väliaikaiset ulkotarjoiluun hyödynnettävät alueet

3. Muu kaupunkitilojen väliaikainen käyttö

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää hyväksyä edellä kuvatut periaatteet ja linjaukset koskien ulkotarjoilualueita ja kaupunkitilan käyttöä kaupalliseen ja ei-kaupalliseen toimintaan kesäkaudeksi 1.6. - 30.9.2020.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää, että kaupunginhallituksen pöytäkirja tämän asian osalta tarkastetaan heti ja, että tämä päätös pannaan täytäntöön odottamatta sen lainvoimaisuutta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin siten täydennettynä, että esteettömyys ja pyöräilyn tarpeet huomioidaan lupia myönnettäessä.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä hankejohtaja Riitta Birkstedt.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, elinkeino, osaaminen ja kaupunkitutkimus
tpvKonsernihallinto, strateginen kaupunkisuunnittelu ja kiinteistökehitys