Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus23301.06.20205

4955-2020 (01 01 00)

Terveyskeskuslääkärin viran perustaminen lastenneurologian poliklinikalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle lastenneurologian poliklinikalle perustetaan terveyskeskuslääkärin virka

Kh § 233

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 11.5.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle lastenneurologian poliklinikalle perustetaan 1.6.2020 lukien terveyskeskuslääkärin virka.

Viran perustamisessa on kyse aiemmin määräaikaisessa palvelussuhteessa hoidetun tehtävän vakinaistamisesta. Perustettavaksi esitettyyn virkaan kuuluvia tehtäviä on hoidettu tilapäisellä terveyskeskuslääkärin vakanssilla (vaknro 922191) 1.8.2017 lukien. Tilapäinen terveyskeskuslääkäri on tarvittu potilasmäärien kasvun ja lisääntyneiden lähetteiden takia. Toimialan näkemyksen mukaan kyse on kuitenkin pysyvästä työvoiman tarpeesta.

Terveyskeskuslääkärin viran perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaan. Palkkarahat on budjetoitu ja koska virkaa on hoidettu määräaikaisella palkkaamisluvalla, esitys ei lisää henkilöstön käyttöä hyvinvointitoimialalla.

Toimialajohtajan esityksessä on kuvattu tarkemmin terveyskeskuslääkärin työtä lastenneurologian poliklinikalla ja terveyskeskuslääkärin viran tarvetta.  Viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida vuodelle 2020 asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.6.2020 lukien terveyskeskuslääkärin virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 4896,37 €/kk (LS/ L1TK5100) ja jonka kelpoisuusehtona on erikoislääkärin oikeus virkaan soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla ja,

että perustettava virka voidaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä julkisella haulla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 233
Liite 1:Esitys viran perustamisesta