VUOKRASOPIMUS

 

 

 

1. Osapuolet

 

Vuokranantaja

 

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

PL 52

20521 Turku

Y-tunnus: 0828255-9

 

Yhteyshenkilö: Kristian Jaakkola, kristian.jaakkola@tyks.fi, 040 771 7644

 

 

Vuokralainen

 

Turun Kaupunki/Tilapalvelukeskus

Linnankatu 90

20100 Turku

Y-tunnus: 0204819-8

yhteyshenkilö: tilahallintapäällikkö Leevi Luoto p. 040 5589365, leevi.luoto@turku.fi

 

 

 

2. Vuokrakohde

 

Vuokrattavat tilat sijaitsevat TYKS:in T-sairaalassa, osoitteessa Hämeentie 11 20520 Turku

F142D Sosiaalipäivystys 48,1 m²

F137 Tstohuone/postitus 15,7 m²

F133B Tstohuone 10,6 m²

E248 Tstohuone/johtava sos.tt 15,5 m²

F136B Kokoustila (50 %) 31,7 m², josta 15,85 m²

F142A Taukotila (50%) 25,3 m², josta 12,65 m²

 

Tällä sopimuksella vuokrattavien tilojen pinta-alat ovat yhteensä 118,4 hum2.

 

Vuokranantaja vuokraa tilat siinä kunnossa ja varustettuna niillä kiintokalusteilla ja laitteilla, jotka tiloissa on sopimuksen alkamishetkellä.

 

 

3. Käyttötarkoitus

 

Tilat vuokrataan Turun kaupungin sosiaalitoimen toimintaan.

 

 

4. Vuokra-aika ja vuokrasopimuksen irtisanominen

 

Vuokra-aika alkaa 1.6.2020.

 

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on sekä vuokranantajan että vuokralaisen puolelta 6 kk.

 

 

 

 

 

 

5. Vuokran määrä

 

Kuukausivuokra vuokrattavilta tiloilta vuokra-ajan alussa on 2960,- €/kk (alv 0 %).

 

Vuokra sisältää kaikki kiinteistön ylläpitokustannukset, erilliskorvauksia ei peritä.

 

Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen kunkin kuukauden viidenteen (5) päivään mennessä vuokranantajan ilmoittamalle tilille. Viivästyskorko on korkolain mukainen.

 

 

6. Vuokran tarkistaminen ja arvonlisäverovelvollisuus

 

Vuokra sidotaan tilastokeskuksen julkaisemaan elinkustannusindeksiin (10/1951 = 100), jonka mukaan vuokraa tarkistetaan vuosittain vuoden alussa perusindeksin ja tarkistuspäivän indeksin muutosta vastaavasti. Perusindeksi on 1929 (indeksinoteeraus 1/2018) ja tarkistusindeksinä kunkin vuoden lokakuun elinkustannusindeksin pisteluku. Indeksin mahdollisesti laskiessa ei vuokraa kuitenkaan alenneta. Ensimmäinen tarkistusajankohta on 1.1.2021.

 

Julkisen viranomaisen tämän sopimuksen tekemisen jälkeen määräämät mahdolliset uudet verot ja maksut voidaan vuokranantajan ilmoituksesta lisätä vuokraan.

 

Mikäli muuttuvasta lainsäädännöstä tai muusta vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä ennalta arvaamattomasta viranomaismääräyksestä tai muusta syystä johtuen vuokralainen edellyttää korkeampaa tasoa kuin vuokrasopimusta allekirjoittaessa vuokranantajalta voidaan edellyttää, sovitaan tehdyn korjauksen jälkeen kohtuullisesta vuokrankorotuksesta, jossa otetaan huomioon vuokranantajalle aiheutuneet lisäkustannukset jaksotettuna hyvän kirjanpitotavan mukaan.

 

 

7. Vakuus

 

Vakuutta ei vaadita.

 

 

8. Tilojen hoito ja ylläpito

 

Vuokralainen vastaa kohteeseen liittyvistä toiminnallisista käyttökustannuksista kuten siivous-, pyykki-, vaatehuolto-, logistiikka- ja vahtimestaripalveluista. Vuokralainen toimittaa syntyneet jätteet vuokranantajan osoittamaan paikkaan. Vuokralainen vastaa myös hankkimiensa koneiden, kalusteiden ja laitteiden ylläpidosta ja huollosta sekä käytävien ja yleisten tilojen siisteydestä vuokraamiensa tilojen yhteydessä.

 

Vuokranantaja vastaa vuokraamiensa tilojen paloturvallisuuden ylläpidosta viranomaisten ja palovakuutusyhtiön edellyttämällä tavalla. Vuokranantaja vastaa myös niistä vuokrattuihin tiloihin tehtävistä muutoksista, jotka perustuvat uusiin tai muuttuviin viranomaismääräyksiin.

 

Vuokralainen on velvollinen hoitamaan tiloja huolellisesti ja huolehtimaan siitä, että tilojen käyttäjät noudattavat kiinteistön järjestysmääräyksiä ja muita tilojen käyttöön liittyviä määräyksiä sekä mitä muuten terveyden, siisteyden ja järjestyksen säilyttämiseksi on säädetty tai määrätty. Vuokralainen vastaa siitä, että tiloissa harjoitettava toiminta täyttää säädösten, määräysten ja lupien ehdot.

 

Vuokralainen on velvollinen ilmoittamaan viipymättä vuokranantajalle havaitsemistaan vioista ja puutteista.

 

Vuokranantaja vastaa kustannuksellaan vuokrattavan kohteen vaipan, rakenteiden, rakennuksiin liittyvien LVI- ja sähkölaitteistojen korjauksista.

 

Vuokralainen huolehtii omaan toimintaansa liittyvistä huoneiston toiminnallisista sisäkorjauksista sekä toimintaansa varten asentamiensa erityislaitteiden uusimisesta ja ylläpidosta.

 

9. Vuokralaisen muutostyöt

 

Vuokralainen ei saa suorittaa muutos- ja parannustöitä ilman vuokranantajan kirjallista lupaa.

 

Vuokralainen vastaa toiminnallisten lisä- ja muutostöiden kustannuksista. Mikäli muuta ei ole sovittu, vuokralaisen tekemät lisä- ja muutostyöt jäävät kiinteiltä osiltaan vuokranantajan omaisuudeksi vuokra-ajan päätyttyä. Jos vuokralainen on asentanut tiloihin koneita tai laitteita, vuokralaisen on vuokra-ajan päätyttyä poistettava koneet ja laitteet ja korjattava laitteiden kiinnittämisestä ja poistamisesta aiheutuvat jäljet ja vahingot vuokranantajan hyväksymällä tavalla.

 

Laitteiden kiinnittämisessä on noudatettava vuokranantajan antamia ohjeita.

 

10. Vuokranantajan muutostyöt

 

Vuokranantaja saa tehdä korjauksia ja muutoksia vuokratuissa tiloissa ilmoitettuaan töistä etukäteen vuokralaiselle kahta viikkoa ennen töihin ryhtymistä. Mikäli korjaukset ja muutokset ovat vuokralaiselta laskutettavia, on niistä sovittava vuokralaisen edustajan kanssa. Poikkeuksena ovat sellaiset kiireelliset korjaustyöt, joihin on vahinkojen syntymisen, tilojen käytön tms. syystä johtuen ryhdyttävä välittömästi. Olennaista haittaa huoneiston käytölle aiheuttavista korjauksista on ilmoitettava kaksi kuukautta ennen töihin ryhtymistä.

 

11. Vahingot ja vastuunrajoitus

 

Vuokralainen vastaa vuokranantajaan nähden siitä haitasta ja vahingosta, minkä vuokrakohteen käyttäminen saattaa kolmannelle aiheuttaa. Vuokranantaja ei vastaa vuokranantajasta riippumattomista syistä aiheutuneista lämpöenergian, sähkön tai veden jakelun rajoituksista, puutteellisuudesta tai epäsäännöllisyyksistä eikä niistä aiheutuvista vahingoista tai vuokralaisen vastuun piiriin kuuluvista vahinkovastuista.

 

Vuokranantaja ei vastaa sopimusrikkomuksesta aiheutuneista välillisistä vahingoista. Välittömien vahinkojen osalta vuokranantajan vastuu rajoittuu sellaisiin vahinkoihin, jotka aiheutuvat vuokranantajan puolella olevasta tuottamuksesta. Kaikissa tilanteissa vuokranantajan vastuu sopimusrikkomuksesta voi olla enintään 2 -kertaisesti vuokralaisen vahingon aiheuttaneesta tapahtumasta suorittama hinta.

 

 

12. Tilat vuokrasuhteen päättyessä

 

Vuokrasuhteen päättyessä on vuokralaisen luovutettava tilat vuokranantajan hallintaan luonnollista kulumista lukuun ottamatta siinä kunnossa kuin ne olivat vuokrasuhteen alkaessa, ellei toisin sovita tai ole muutos- ja lisätöiden osalta toisin sovittu.

 

Vuokrasuhteen päättyessä vuokranantaja ja vuokralainen pitävät yhteisen katselmuksen, jossa sovitaan tavanomaisen kulumisen ylittävien jälkien poistamista koskevista toimenpiteistä.

 

Mikäli vuokralainen laiminlyö suorittaa katselmuksessa sovitut toimenpiteet, vuokranantaja on oikeutettu suorittamaan ne vuokralaisen kustannuksella.

 

13. Ympäristövastuut

 

Vuokralainen sitoutuu toiminnassaan noudattamaan voimassa olevia ympäristönsuojeluun liittyviä säännöksiä ja toimimaan huoneistoa käyttäessään kestävän kehityksen periaatteet ja ympäristön huomioon ottavalla tavalla.

 

Mikäli vuokralaisen toiminnasta aiheutunutta saastumista ilmenee, suoritetaan puhdistus viranomaisten vaatimassa laajuudessa vuokralaisen kustannuksella.

 

14. Vuokralaisen muut velvollisuudet

 

Vuokrasopimuksen päättyessä on kaikki luovutetut avaimet, kulkukortit ym. palautettava vuokranantajalle.

 

15. Edelleen vuokraus

 

Vuokralainen ei saa ilman vuokranantajan kirjallista hyväksyntää siirtää vuokraoikeuttaan kolmannelle.

Vuokralaisella on oikeus vuokrata tiloja edelleen alivuokralaiselle saatuaan siihen vuokranantajan kirjallisen hyväksynnän. Alivuokraustilanteessa vuokralainen on kuitenkin edelleen vastuussa tämän sopimuksen velvoitteista myös edelleen vuokraamisensa tilojen osalta.

 

Mikäli alivuokraus tai edelleenvuokraus aiheuttaa tilanteen, jossa vuokranantaja ei voi tehdä arvonlisäverovähennyksiä tai joutuu palauttamaan tekemiään arvonlisäverovähennyksiä, vastaa niistä vuokranantajalle tässä sopimuksessa mainittu vuokralainen.

 

16. Erimielisyyksien ratkaiseminen

 

Sopimuksesta johtuvat erimielisyydet pyritään ratkaisemaan sopijapuolten välisin neuvotteluin.

Sopimuksesta johtuva riita, jota ei pystytä ratkaisemaan neuvotteluteitse, ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

 

 

17. Muut ehdot

 

Sopimukseen sovelletaan liikehuoneiston vuokrauksesta annetun lain määräyksiä, ellei tästä sopimuksesta tai sen liitteistä muuta johdu.

 

Vuokranantaja vastaa kaikista kohteeseen liittyvistä julkisoikeudellisista maksuista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. Liitteet

 

män sopimuksen liitteet ovat:

-

 

Tätä vuokrasopimusta on tehty kaksi (2) yhtäpitävää kappaletta, yksi kummallekin osapuolelle.

 

 

Turussa ___.___.2020

 

 

 

 

 

________________________      ________________________

Tuomas Koskiniemi

Turun Kaupunki/Tilapalvelukeskus

Tilapalvelujohtaja         

            

 

 

 

 

VARSINAIS-SUOMEN SAIRAANHOITOPIIRI ky:n puolesta

 

 

________________________      _________________________

Kristian Jaakkola         Tapio Rantanen

Tilapalvelupäällikkö         Palvelupäällikkö