VUOSISOPIMUS – KOSKIEN PAAVO NURMI -TAPAHTUMAKOKONAISUUDEN JA PAAVO NURMI -PERINTÖTYÖN JÄRJESTÄMISTÄ JA TOTEUTTAMISTA TURUN KAUPUNGISSA

 

 

1. OSAPUOLET

1.1. PN Turku Oy, y-tunnus 2520589-7 (jäljempänä Yhtiö)

Yhteyshenkilö: Jari Salonen

 

1.2. Turun kaupunki, y-tunnus 0204819-8 (jäljempänä Turku)

Yhteyshenkilö: Antti Kirkkola

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle osapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen osapuolen yhteyshenkilölle kirjallisesti.

 

Sopimukseen liittyvät ilmoitukset on tehtävä kirjallisesti toisen osapuolen yhteyshenkilölle.

 

2. SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS

Osapuolet ovat käynnistäneet ja toteuttaneet pitkäjänteistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on ollut laaja-alaisesti kehittää Turussa järjestettävää Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuutta ja samalla käynnistää mittavaa Paavo Nurmen urheilu- ja kulttuuriperinnön säilyttämis- ja laajentamistyötä.

 

Turun Kaupunginhallitus on päätöksellään 23.10.2017 § 459 hyväksynyt Yhtiön ja Turun välisen puitesopimuksen yhteistyön jatkamisesta vuosille 2018 – 2021.

 

Tällä vuosisopimuksella sovitaan vuoden 2020 osalta Turun kaupungin ja Yhtiön tavoittelemat hyödyt, oikeudet ja velvollisuudet.

 

Yhtiö vastaa Paavo Nurmi – tapahtumakokonaisuuden tuottamisesta ja järjestämisestä Turun kaupungissa. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluu muun ohella:

-Paavo Nurmi Games

-Paavo Nurmi Festival

-Paavo Nurmi Junior ja Masters Games

-Paavo Nurmi Marathon

-Lasten sporttipäivät

-Paavo Nurmi koulukiertue

 

Kokonaisuuteen liittyy näkyvimpänä yksittäisenä kansainvälisenä kärkitapahtumana kansainvälinen Paavo Nurmi Games -yleisurheilukilpailu.

 

Yhtiö vastaa Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuudesta ja siitä, että sen toiminta on lain, asetusten ja viranomaismääräysten mukaista.

 

Nyt tehtävän sopimuksen tarkoituksena on, että Yhtiön tuottama ja järjestämä Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuus toteutuu, kasvaa ja laajenee vuonna 2020 edelleen, kuten sopimuksessa jäljempänä esitetään. Yhteistyölle on asetettu kunnianhimoiset ja molempia osapuolia hyödyttävät tavoitteet.

 

Tapahtumakokonaisuuden järjestämisellä on suuri taloudellinen, toiminnallinen ja viestinnällinen merkitys Turun seudulle.

 

Kansainvälisen yleisurheiluliiton (World Athletics) kilpailujärjestelmä uudistuu. Vuonna 2020 käynnistyy uusi World Athletics Continental Tour. Paavo Nurmi Games tuli valituksi kiertueen ylimpään Kultaiseen sarjaan, joka on kymmenen osakilpailun mittainen Timanttiliigan haastajasarja. Valinta on vahva osoitus Turussa tehdyn Paavo Nurmi -työn vaikutusvallasta ja merkittävyydestä kansainvälisen yleisurheilun toiminnassa. Tapahtumien kehittämisessä ja toteutuksessa on ylletty tasolle, joka toimii esimerkillisenä kaikkialla maailmassa. Tason ja aseman vakiintumisen kautta vahvistetaan myös tapahtumien moniulotteista hyödyntämispotentiaalia Turussa. Paavo Nurmi Gamesin tavoitteena on edelleen vahvistaa rooliaan ja asemaansa globaalin sarjan ja eurooppalaisten kisajärjestäjien johtavana toimijana. PN Turku Oy:n Toimitusjohtaja Jari Salonen toimii mm eurooppalaisten kilpailujärjestäjien organisaation Euromeetings -järjestön hallituksessa (Honorary Treasurer) ja World Athleticsin Kultaisen Liigan Broadcast/Commercial Rights and Branding -johtoryhmän puheenjohtajana.

 

Paavo Nurmen urheilu- ja kulttuuriperintötyön aktiivisella ja nykyaikaisella toteuttamisella on vahva yhteiskunnallinen merkitys. Vaikuttavalla, näkyvällä ja ammattimaisella työllä on saavutettu ja voidaan edelleen saavuttaa merkittäviä taloudellisia ja yhteiskunnallisia hyötyjä. Paavo Nurmen nimen ja tekojen sekä niitä muistavien ja kunnioittavien tapahtumien asemointi vahvasti ja pysyvästi tukemaan Turun kaupungin strategisia tavoitteita, imagoa, elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä on tuonut jo nyt merkittävää myönteistä tulosta osapuolille. Tapahtumat ovat kasvaneet ja kehittyneet, julkisuus on ollut laajaa ja poikkeuksellisen myönteistä, tehty työ on saanut useita palkintoja ja huomionosoituksia ja on alueellisesti osoittautunut hyvin kannatettavaksi. Rohkean yhteistyön suuntaiselle tekemiselle on selvästi ollut myös yhteiskunnallinen tilaus.

 

Yhtiö sitoutuu mahdollisimman laajapohjaisen julkisen rahoituksen keräämiseen, mihin vaikutusvallan ja aseman vahvistuminen kansallisella ja kansainvälisellä vaikuttaa myönteisesti. Tavoitteena on ollut, että julkisen sidosryhmärahoituksen osuus tapahtuma- ja kulttuuriperintötyölle olisi vuosittain vähintään 40 % Tapahtumakokonaisuuden kokonaisbudjetista. Tapahtumakokonaisuuden kasvaminen elämysteollisuuden ja matkailutoimialan suuntaan edistää aluetalouteen kohdistuvia positiivisia vaikutuksia, jolloin välillisten tuottojen verokertymävaikutus kasvaa. Tämänkin vuoksi osapuolet tavoittelevat julkisen rahoituksen pohjan laajentamista. Myös EU -rahoitusohjelmien mahdollisuuksia kartoitetaan. Taloudellisella vaikuttavuudella mitattuna tapahtumakokonaisuuden oman noin 1,2-1,4 miljoonan euron vuosibudjetin lisäksi tulevat välittömät aluetalousvaikutukset ovat toinen 1,2-1,4 miljoonaa, yhteensä 2,5-3 miljoonaa euroa. Kun huomioidaan edelleen noin 3-5 kertaiset välilliset vaikutukset eli noin 3,5-6 miljoonaa euroa vuodessa, päästään kokonaisaluetaloudellisella vaikuttavuudella noin 6 – 10 miljoonaan euroon vuodessa.

 

Yhtiö sitoutuu monialaiseen yhteistyöhön Turun kaupungin kanssa. Yhtiö vastaa omilla toimenpiteillään Tapahtumakokonaisuuden integroinnista Turun strategisia päämääriä edistäviin toimenpiteisiin viestinnän liikunnan-, kulttuurin-, matkailun-, opetus/koulutus- sekä elinkeinopolitiikan sektoreilla. Laaja-alaisen hyödyntämisen mahdollistamiseksi osapuolet perustavat erillisen yhteistyötä ohjaavan yhteistoimintaryhmän tai -ryhmiä.

 

Konkreettisia ja käynnissä olevia tai suunnittelun alla olevia hankkeita, joissa Paavo Nurmi -yhteistyötä voidaan hyödyntää Turun kaupungin tavoitteiden edistämiseksi ovat muun muassa:

-Liikunta: Turku Future Sports, Liikkuva Koulu ja Paavo Nurmi Koulukiertue -yhteistyö, kärkiseminaarit

-Matkailu: Turku Loves Sport; Urheilu- ja liikuntamatkailu kärkituotetyö ja vetovoimatapahtumat / Paavo Nurmi Marathon, Paavo Nurmi Games, Paavo Nurmi tukemaan liikunta- ja elämysmatkaklusterin kehittämistä Turun seudulla

-Kulttuuri: Paavo Nurmen urheilu- ja kulttuuriperintötyö osana elävää Turun historiaa, Historian Museo -hankkeen tukeminen ja siihen osallistuminen. Matkailutuoteyhteistyö liikunta- ja elämykset ja kulttuurikohteet.

-Turku 2029 ja Visio 2050. Turku Strategian ja vision suuntaisen työn tukeminen sekä osallistuminen strategisiin keskustan kehittämisen ja Kupittaan alueen kärkihankkeisiin – muun muassa Uusi Urheilupuisto ja siihen kytkeytyen Samppalinnanvuoren kehittäminen ja käytön aktivointi konkreettisilla toimenpiteillä.

 

3. TULOSSEURANTA: VASTUULLISUUS JA VAIKUTTAVUUS

 

Yhtiö toteuttaa toiminnassaan jatkuvaa tulos- ja kehitysseurantaa teettämällä kävijätutkimuksia, näkyvyysmittauksia ja muita tarvittavia toimenpiteitä. Seurannan tulostieto ja analyysit ovat Turun kaupungin käytettävissä. Yhtiö toteuttaa toimintaansa tiukan vastuullisesti ja seurattavina ulottuvuuksina talousvastuu, ympäristövastuu ja yhteiskuntavastuu. Kaikkiin ulottuvuuksiin rakennetaan tarkoituksenmukaisella tavalla myös seurattavat mittarit.

 

Vaikuttavuuden seurannassa kehitetään sopimuskaudella muun muassa olemassa olevaan tutkimusdataan nojaten (mm Gymnaestrada/HKI 2015, Tapahtuma- ja festivaaliklusterin Aluevaikutusmalli / Turun Yliopiston kauppakorkeakoulu 2014) Paavo Nurmi tapahtuma- ja kulttuurityölle soveltuva vaikuttavuusmalli ja -mittaristo, jossa tarkastelun kohteeksi otetaan toiminnan primääri-, sekundääri ja tertiäärivaikutukset sekä kytkennät Turun seudun tapahtuma- ja matkailuklustereihin. Yhtiö osallistuu myös muihin kaupunkivetoisiin aluevetovoima- ja aluetaloustutkimuksiin.

 

4. TALOUDELLISET PERIAATTEET – TURUN PANOSTUS - VUOSISOPIMUS

 

Turku osallistuu Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuuden kustannuksiin seuraavilla periaatteilla:

 

-Yhtiö sitoutuu toimimaan muun kuin Turku -lähtöisen julkisen rahoituksen tason maksimoimiseksi ja laajapohjaisuuden varmistamiseksi yhteistyötä ja tapahtumakokonaisuutta tukevalla tavalla. Julkista rahoitusta tullaan tavoittelemaan Turun lisäksi ainakin maakunnallisilta toimijoilta (V-S Liiton maakuntahallitus, ELY-keskus) sekä valtakunnallisilta tahoilta (OKM, TEM, UM). Yhtiö käynnistää myös EU -tason rahoituksen selvittämisen.

-Opetus- kulttuuriministeriö on osallistunut rahoitukseen vuosina 2013-19 ja sitoutunee suurella todennäköisyydellä osallistumaan myös jatkorahoitukseen taloussuunnitelmassa esitetyin linjauksin edellyttäen, että myös Turun kaupungin rahoitus jatkuu.

 

-Hanke kasvaa ja laajenee suunnitelmansa mukaisesti vuonna 2020 edelleen. Paavo Nurmi Gamesin kansainvälinen nousu jatkuu ja muiden Paavo Nurmi Festivaalitapahtumien rooli vakiintuu ja vahvistuu. Festivaaliviikon tapahtumien kasvun lisäksi vahvistetaan Paavo Nurmen kulttuuriperintötyötä. Yhtiö osallistuu aktiivisesti muuna muassa kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n Heritage -toimintaan. Kulttuuriperintötyössä – Paavo Nurmen Elävä Perintö -työssä – panostetaan IAAF:n kanssa tehtävän työn lisäksi yhteistyössä muun muassa seuraaviin kokonaisuuksiin: paavonurmi.fi -verkkosivusto, Paavo Nurmi Legacy -julkaisut ja muun julkaisutoiminnan valmistelut, Paavo Nurmi koulukiertueen toteuttaminen Varsinais-Suomen alueella

 

-Vuonna 2020 Turku osoittaa Tapahtumakokonaisuudelle 300.000 euron suuruisen määrärahan. Tapahtumakokonaisuuden budjetoidut kokonaismenot vuodelle ovat 1.250.000 euroa, josta noin kolme neljäsosaa kohdistuu Paavo Nurmi Festivaaliin ja Paavo Nurmi Gamesiin ja yksi neljäsosa Paavo Nurmen kulttuuriperintötyöhön.

 

-Vallitsevan koronaepidemian vuoksi valmistaudutaan myös vaihtoehtoisiin skenaarioihin, joissa tapahtumakokonaisuutta ei voitaisi järjestää vuonna 2020, vaan tapahtuma siirtyisi vuoteen 2021. Tässä tilanteessa osoitettua määrärahaa voidaan käyttää myös vuoden 2021 toteutukseen. Siirtoskenaarioon sisältyy Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuudelle merkittävän tappioriski vuonna 2020. Lähtökohtaisesti 2020 myönnetty avustus kattaa myös vuoden 2021 tapahtuman, jos se perutaan kokonaan vuodelta 2020. Vuoden 2020 tappioiden käsittely neuvotellaan erikseen 2021 rahoituksen myöntämisen yhteydessä.

 

-Yhtiö sitoutuu koronakriisin aikana raportoimaan tapahtumakokonaisuuden tilanteesta ja kriisin aiheuttamista arvioiduista taloudellisista vaikutuksista.

 

-Määrärahan lisäksi Turku voi kohdistaa Tapahtumakokonaisuuteen Turun panostusta palvelujen ostona, kampanjayhteistyönä (mm. markkinointi), henkilö- tai teknisten kustannusten kattamisena tai palvelujen tarjoamisena tai vastaavanlaisina muina suoritteina muun muassa:

 

oSuhdetoiminta: Turku voi järjestää omalla kustannuksellaan erikseen tarkemmin sovittavalla tavalla Paavo Nurmi Gamesin kutsuvierastilaisuuden kisapäivänä.

oSuhdetoiminta: Turku voi lisäksi hyödyntää Paavo Nurmi Games -tapahtumaa sidosryhmä- ja asiakashallinnassaan hankkimalla pääsylippuja ja asiakashallintapaketteja erikseen sovittavalla tavalla yhteistyökumppanihintaan.

oSuhdetoimintanyhteistyö muokataan palvelemaan kaupungin ja tapahtumakokonaisuuden tavoitteita tilanteessa, jossa koronaepidemian aiheuttamassa tilanteessa tapahtuma toteutuu joko Kalevan kisojen kanssa samassa aikaikkunassa tai erikseen.

oMedia, Viestintä- ja markkinointi: Turku osallistuu Tapahtumakokonaisuuden erikseen kohdistettaviin yhteisiin viestintä-, markkinointi- ja promootio kustannuksiin.

oOlosuhdetyö.

 

 

5. YHTEISTYÖHYÖDYT TURUN KAUPUNGILLE

 

Yhtiö sitoutuu toiminnoissaan tavoittelemaan Turun hyötyä ja takaa Turulle yhteistyökumppanina seuraavat oikeudet eri ulottuvuuksissa:

 

-Paavo Nurmen ja Turun yhteen kytkeminen

oNimen etabloituminen Turkuun pysyvällä ja erottamattomalla tavalla

oJulkisuus, näkyvyys

oVetovoima

oPositiivinen imago

oUrheilun ja liikunnan eri sektorit, kehittyvä yhteistyö

oTurku on Tapahtumakokonaisuuden ja Paavo Nurmi Games -yleisurheilukilpailun institutionaalinen pääyhteistyökumppani siihen liittyvin erillisoikeuksin.

 

-Tuki Turun profiloitumiselle kansainvälisenä tapahtumajärjestämispaikkana ja sporttikaupunkina

 

-Vireys ja aktiviteetit Turun kaupunkikuvan ja –imagon kehittämisessä

 

-Suora talousvaikutus

oTapahtumien tuoma suora oheisliikevaihto asiakkaiden, yleisön ja partnerien lisäaktiviteeteilla on arviolta vähintään 100 % tapahtumien liikevaihdosta.

oTapahtumien palveluostot kaupunkikonsernilta (tilavuokrat, palvelut yms.)

 

-Seurojen välisen yhteistyön kehittyminen, seura- ja lajirajojen ylittäminen: omistajaseuroissa lähes 10.000 turkulaisjäsentä

 

-Turun Urheilupuiston ja Samppalinnan puiston kehittämishankkeiden edistäminen. Yhtiö pyrkii omalta osalta aktiivisesti osallistumaan, edistämään ja suunnittelemaan Turun keskustan puistojen kehittämistä. Yhtiö pyrkii yhteistyössä Turun kanssa luovasti ja innovatiivisesti ratkaisemaan ja löytämään uusia toimintamalleja sekä urheilu- ja liikunta-alueiden käyttöasteen ja ympärivuotisen käytön lisäämiseen että monipuolisten rahoitusmallien löytämiseen ja myös ulkopuolisen rahoituksen saamiseen.

 

-Mahdollisuudet yhteistyöhön koulutussektorin kanssa muun muassa projektien ja työharjoittelun muodossa, myös nuorison työllistämisprojektit ja yhteistyö 3. sektorin kanssa

 

-Tiivis mediayhteistyö. Yhtiö on neuvotellut YLE:n kanssa laaja-alaisesta mediayhteistyöstä. Yhteistyöhön sisältyy Paavo Nurmi Games -televisiointi pyrkimyksellä kansainväliseen jakeluun sekä muun muassa yhteistyö verkkopalveluissa ja muussa ohjelmatuotannossa. YLE:n budjetoima suora taloudellinen panostus Turkuun ja Tapahtumakokonaisuuteen on huomattava. Yhtiö on jo allekirjoittanut ja varmistanut sopimuksen TV-oikeuksista Ylen kanssa vuosille 2018-2022 sekä jatkosopimuksen vuoden 2026 loppuun asti.

 

-Osapuolet asettavat lähtökohtaisesti tavoitteeksi kansallisen ja kansainvälisen edunvalvonnan Paavo Nurmi -nimeä ja -tapahtumakokonaisuutta hyödyntäen. Kansallisesti tavoitteena on synnyttää Turun tavoitteiden toteutumista edistäviä kytköksiä ja yhteyksiä muun muassa Opetus- ja kulttuuriministeriön, Työ- ja elinkeinoministeriön, Ulkoministeriön, Olympiakomitean sekä maakunnallisten toimijoiden kanssa. Kansainvälisesti ensisijaiset yhteistyösuunnat kytköksien ja yhteyksien muodostamiseksi ovat kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF), Euroopan yleisurheiluliitto (EA) sekä kansainvälinen olympiakomitea (IOC)

 

6. ILMOITUSVELVOLLISUUS, SOPIMUKSEN MUUTTAMINEN JA SIIRTÄMINEN SEKÄ VOIMASSAOLO

 

Osapuolen tulee ilmoittaa viipymättä kirjallisesti toiselle osapuolelle asioista, joilla on sopimussuhteen tai sopimuksen täyttämisen kannalta olennaista merkitystä.

 

Sopimuksen muutokset ja lisäykset on tehtävä kirjallisesti ja osapuolten on ne asianmukaisesti allekirjoitettava.

Jos jokin sopimuksen ehto tulee mitättömäksi tai muutoin vaikutuksettomaksi, se ei mitätöi muita ehtoja eikä sopimusta kokonaan.

 

Mitätön tai vaikutukseton ehto korvataan määräyksellä, joka on oikeudellisesti oikea ja korvattavalle ehdolle sisällöllisesti läheisin ja joka ei muuta sopimuksen tarkoitusta.

 

Yhtiöllä ei ole ilman Turun etukäteen antamaa kirjallista suostumusta oikeutta siirtää sopimusta osaksikaan kolmannelle osapuolelle.

 

 

7. YLIVOIMAINEN ESTE

 

Osapuolella on oikeus pidättyä sopimusvelvoitteidensa täyttämisestä ylivoimaiseen esteeseen verrattavan olosuhteen vallitessa. Oikeus päättyy, kun mainittu olosuhde lakkaa.

Ylivoimaisina esteinä voidaan pitää seuraavia olosuhteita:

 

-yleiset force majeure -tapaukset, kuten sota tai sitä vastaava levottomuus, luonnonkatastrofi, lakko, työsulku, yleisen liikenteen pysähtyminen, pankkipalvelujen keskeytyminen, sopijapuolista riippumattomat viranomaisten määräykset ja muut vaikutuksiltaan näihin rinnastettavat tilanteet.

 

Osapuolen tulee välittömästi informoida toista osapuolta ylivoimaisesta esteestä voidakseen vedota siihen. Mikäli kyse on ylivoimaisesta esteestä, kummallekaan osapuolelle ei synny taloudellisia velvoitteita toisiaan kohtaan.

 

Osapuolilla on oikeus purkaa tämä sopimus, jos sopimuksen täyttäminen ylivoimaisen esteen jatkumisen johdosta vaikeutuu olennaisesti yli kolmen kuukauden ajan.

 

Koronaepidemian aiheuttama Paavo Nurmi -tapahtumakokonaisuuden siirto voi olla valtion viranomaismääräyksistä johtuva ylivoimainen este vuonna 2020. Sopimus pyrkii minimoimaan koronaepidemian aiheuttaman ylivoimaisen esteen sillä, että sopimus mahdollistaa tapahtuman siirtämisen myöhäisempään ajankohtaan vuonna 2020 tai vuodelle 2021, ajankohtaan jolloin järjestäminen on viranomaismääräysten mukaan mahdollista.

 

 

8. SOPIMUKSEN PURKU JA VAHINGONKORVAUSVASTUU

 

Osapuolilla on oikeus purkaa sopimus, jos toinen osapuoli olennaisesti rikkoo sopimuksen ehtoja. Turulla on oikeus purkaa sopimus esimerkiksi jos se toteaa, että Yhtiö ei tule käyttämään tai ei ole käyttänyt Turun antamaa määrärahaa sopimuksen mukaiseen tarkoitukseen tai mikäli sopimuksen tarkoituksen toteuttaminen käy mahdottomaksi mistä tahansa syystä.

 

Sopimuksen päättäminen on tehtävä kirjallisesti.

 

Osapuolella on oikeus saada vahingonkorvausta kärsimistään välittömistä ja välillisistä vahingoista toisen osapuolen rikkoessa olennaisella tavalla sopimuksessa sovittuja taloudellisia tai muita sopimusvelvoitteitaan. Vahingonkorvausvastuu välillisistä vahingoista edellyttää osapuolen tahallista tai törkeän huolimatonta menettelyä sopimusvelvoitteiden täyttämisessä. Välittömien vahinkojen osalta korvausvastuun edellytyksenä on lievää huolimattomuutta vakavampi menettely.

 

Yhtiö vastaa kuitenkin kaikista mahdollisesti aiheutuvista vahingoista – esimerkiksi immateriaalioikeuden loukkauksesta tai tapahtumien peruuntumisista – kolmansia tahoja kohtaan. Yhtiö ottaa tarvittavat ja kattavat vakuutukset em. vastuita silmällä pitäen ja pitää ne voimassa. Selvyyden vuoksi todetaan, ettei Yhtiön vastuu ole riippuvainen siitä, kattaako Yhtiön vakuutus ko. vahingon. Mikäli Turkua vastaan esitetään Yhtiön menettelyyn tai laiminlyöntiin perustuvia vaatimuksia, Yhtiö on velvollinen vastaamaan tästä aiheutuvista kustannuksista Turulle sekä korvauksista/hyvityksestä kolmannelle osapuolelle.

 

Selvyyden vuoksi todetaan, että Yhtiöllä ei ole oikeutta saada vahingonkorvausta Turun kaupungilta, mikäli määrärahaa ei myönnettäisi mistä tahansa syystä.

 

 

9. SALASSAPITO

 

Turku noudattaa julkisyhteisönä viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetussa laissa (621/1999) sekä muussa lainsäädännössä olevia salassapitoa ja julkisuutta koskevia säännöksiä.

 

Osapuolet sitoutuvat pitämään salassa kaikki tietoonsa saadut toisen osapuolen liikesalaisuuksia koskevat tiedot. Salassapito ei koske yleisesti tunnettuja ja tiedossa olevia seikkoja tai seikkoja jotka osapuoli on velvollinen tuomioistuimen tai viranomaisen pyynnöstä luovuttamaan.

 

10. RAPORTOINTI

 

Yhtiön tulee pitää tuloistaan ja menoistaan ajantasaista kirjanpitoa kirjanpitolain edellyttämällä tavalla. Käytettyjen kirjanpitotilien tulee olla sellaisia, että niistä saa selkeän kuvan Yhtiön toiminnasta ja taloudesta. Yhtiö on velvollinen pyydettäessä toimittamaan Turulle edellisen vuoden tilinpäätöksen liitteineen huhtikuun loppuun mennessä.

 

Yhtiö on velvollinen raportoimaan Turulle jälkikäteen vuosittain, että määräraha on käytetty tämän sopimuksen mukaisesti ja millä tavalla Yhtiö on toteuttanut tämän sopimuksen mukaista tarkoitusta ja muita sopimusehtoja.

 

Raportti on toimitettava vuosittain huhtikuun loppuun mennessä.

 

11. MÄÄRÄRAHAN TAKAISINPERINTÄ JA PALAUTUS

 

Jos sopimus päättyy mistä tahansa syystä, Turulla oikeus saada takaisin se määrä mahdollisesti jo maksetusta määrästä, joka kohdistuu sopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan.

 

Turulla on oikeus saada myös sopimuksen voimassaoloaikana maksettu määrä tai sen osa takaisin, jos:

-Tämän sopimuksen kohdassa 2 määritelty sopimuksen tarkoitus on jäänyt toteutumatta, sopimus ei muutoin ole toteutunut olennaisilta osiltaan tai Yhtiö on olennaisesti rikkonut sopimusehtoja;

-Yhtiön toiminnasta on annettu virheellisiä tai harhaanjohtavia tietoja tai salattu tietoja taikka on kieltäydytty antamasta vaadittuja tietoja, asiakirjoja tai muuta aineistoa;

-Määräraha on käytetty tämän sopimuksen vastaiseen tarkoitukseen;

-Yhtiö on lopettanut sopimuksen mukaisen toimintansa, supistanut tai muuttanut sitä olennaisesti taikka luovuttanut sen toiselle;

-Yhtiö on joutunut ulosottotoimenpiteen kohteeksi, selvitystilaan, konkurssiin tai saneerausmenettelyn kohteeksi;

-Lainsäädäntö edellyttää määrän takaisin perimistä; taikka

-Yhtiö menettelee muulla tämän kohdan seikkoihin rinnastettavalla tavalla.

 

Mikäli tarkoitus, johon määrä on myönnetty, on jäänyt toteutumatta tai meno on ollut tässä sopimuksessa määriteltyä tarkoitusta pienempi, Yhtiön on palautettava määrä tai sen osa.

 

 

12. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN

 

Kaikki sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisillä neuvotteluilla.

 

Mikäli neuvotteluissa ei päästä yhteisymmärrykseen, voi osapuoli saattaa riidan Varsinais-Suomen käräjäoikeuden ensimmäisenä oikeusasteena ratkaistavaksi.

 

13. VOIMAANTULO

 

Sopimus tulee voimaan heti, kun osapuolet ovat sen asianmukaisesti allekirjoittaneet.

 

14. PÄIVÄYS JA ALLEKIRJOITUKSET

 

 

Turussa,             Turussa,

 

TURUN KAUPUNKI         PN TURKU OY

 

 

________________________________      _______________________________

Minna Arve            Jari Salonen

kaupunginjohtaja

 

 

 

________________________________

Laura Klami

johtava kaupunginlakimies