Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Hankintapäällikkö4029.04.2020 

13628-2019 (02 08 00)

Betoniset reunatuet, laatat ja päällystekivet 30.4.2022 päättyvälle sopimuskaudelle + mahdollisuus kahden vuoden optioon

Hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara 28.4.2020:

 

Strateginen hankinta on pyytänyt avoimella menettelyllä Turun kaupunkiympäristötoimialan ja Kaarea Kunnossapito Oy:n toimeksiannosta tarjouksia betonisten reunatukien, laattojen ja päällystekivien hankintoihin 30.4.2022 päättyvälle sopimuskaudelle. Hankintaan sisältyy tilaajan optio ajalle 1.5.2022 – 30.4.2024. Suurista yksittäisistä eristä (yli 10.000 €) voidaan tarjoukset pyytää kohteittain erikseen, kuten myös liukuvalettavista reunakivistä.

 

Hankintailmoitus julkaistiin 23.3.2020 Ted-tietokannassa EU:n laajuisena sekä Hilma –ilmoituskanavassa ja sen jälkeen tarjouspyyntö julkaistiin Cloudian Tarjouspalvelu.fi portaalissa. Määräaikaan mennessä tarjouspyynnöstä ei esitetty kysymyksiä eikä tarjouspyyntöön tehty muutoksia.

 

Kyseessä on EU:n kynnysarvon ylittävä tavarahankinta, arviolta vuodessa noin 200.000 euroa. Määräaikaan mennessä saatiin yksi tarjous seuraavasti:

 

Betonilaatta Oy, 2584903-5

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi:

Tilaajavastuu- ja muut kelpoisuustiedot on tarkistettu tarjousasiakirjojen lisäksi vastuugroup.fi -palvelusta.

 

Betonilaatta Oy täyttää tarjoajille asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen:

Betonilaatta Oy:n tarjous täyttää tarjouspyynnön mukaisuuden vaatimukset ja otettiin mukaan vertailuun.

 

Tarjousten vertailu ja tarjousten valinta:

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinta voidaan jakaa kuuteen tuoteryhmittäiseen osakokonaisuuteen, vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä. Toimittajaksi valitaan arvioiduilla käyttömäärillä jokaiseen osakokonaisuuteen kokonaishinnaltaan halvin tarjoaja.

 

Kaikkien osakokonaisuuksien osalta Betonilaatta Oy:n tarjous on kokonaishinnaltaan 116.960 € (alv 0 %) ja tulisi valita toimittajaksi betonisten reunatukien, laattojen ja päällystekivien hankintoihin 30.4.2022 päättyvälle sopimuskaudelle.

 

Ehdotus        Ehdotan, että Betonilaatta Oy valitaan toimittajaksi betonisten reunatukien, laattojen ja päällystekivien hankintoihin 30.4.2022 päättyvälle sopimuskaudelle. Päätös optiokaudelle tehdään myöhemmin erikseen.

 

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari 28.4.2020:

 

Päätös          Päätän, että Betonilaatta Oy valitaan toimittajaksi betonisten reunatukien, laattojen ja päällystekivien hankintoihin 30.4.2022 päättyvälle sopimuskaudelle. Päätös optiokaudelle tehdään myöhemmin erikseen.

 

Tilaajalle ei ole määräostovelvoitetta.

 

Hankintaan sisältyy kahden vuoden Tilaajan optio, jonka käyttöönotosta päätös tehdään myöhemmin erikseen. Suurista (yli 10.000 €) yksittäisistä hankintaeristä voidaan tarjoukset pyytää erikseen, kuten myös liukuvalettavista reunakivistä.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi. Molemmat osapuolet tekevät omat sopimuksensa.

 

Hankintayksikkö tulee myös vaatimaan hankintamenettelyä koskevat rikosrekisteriotteet valitulta toimittajalta pakollisten poissulkemisperusteiden tarkistamiseksi ennen sopimusten tekoa. Rikosrekisteriotteet vaaditaan sekä yrityksestä että sen johtohenkilöstöstä. http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yrityksenjayhteisontiedonsaantioikeus.html

 

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Jari Suistovaara, p. 050 587 0443

Jakelu

aoBetonilaatta Oy
tiedKaarea Kunnossapito Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKaupunkiympäristölautakunta
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tpvXXXXX