Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19004.05.20206

4662-2020 (01 01 00)

Lupa-arkkitehdin viran (vak. nro 000943) nimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään kaupunkiympäristötoimialan lupa-arkkitehdin viran nimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamista.

Kh § 190

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 22.4.2020:

Kaupunkiympäristötoimiala on esittänyt, että lupa-arkkitehdin viran (vak. nro 000943) nimike muutetaan lupainsinööriksi ja että viran kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelu- ja tarkastustehtävistä 1.6.2020 lukien.

Toimialan esityksen mukaan rakennusvalvonnan resurssien vähyys on tullut siihen pisteeseen, että lupahakemusten käsittelyaika on sekä luvanhakijoiden että lupavalmistelijoiden näkökulmasta kohtuuttoman pitkä. Tällä on jo vaikutuksia rakentamisen määrään Turussa. Asiasta kaupungin virkamiesten kanssa käytyjen neuvottelujen perusteella rakennusvalvontaan esitetään yhteensä 4 uutta virkaa/tointa. Uusien virkojen perustamisen lisäksi on tarkoitus muuttaa yhden lupa-arkkitehdin virka lupainsinöörin viraksi. Kyseinen virka on täytetty määräajaksi. Muutosten jälkeen rakennusvalvonnan lupavalmistelussa tulisi olemaan 5 lupa-arkkitehdin, 1 kaupunkikuva-arkkitehdin ja 3 lupainsinöörin virkaa sekä 4 lupasihteerin ja 2 lupaneuvojan toimea.

Esityksen mukaan lupainsinöörin tehtävänä on rakennusvalvonnan lupahakemusten (rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyölupahakemusten) valmistelu ja päätöksenteko sekä asiakkaiden neuvonta ja ohjaus. Muutettavaksi esitetyn lupa-arkkitehdin viran tehtävät, tehtävän vaativuus ja tehtäväkohtainen palkka pysyvät samana, ainoastaan nimike ja kelpoisuusvaatimus muuttuvat. Rakennusvalvonnan lupa-arkkitehtien ja olemassa olevan lupainsinöörin viran tehtäväkohtainen palkka on 3.915,56 €/kk. Teknisten sopimuksen tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 17.4.2020 arvioinut lupainsinöörin tehtävän vaativuuden ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.915,56 €/kk.  

Toimiala esittää po. viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelu- ja tarkastustehtävistä. Aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tutkinto on esimerkiksi opistotason rakennusinsinöörin tutkinto. Esitetty kelpoisuusvaatimus on sama kuin rakennusvalvonnassa ennestään olevien lupainsinöörien virkojen kelpoisuusvaatimus.

Viran tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamista voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Toimialan esityksen mukaan viran tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muutoksilla ei ole vaikutusta tehtävän vaativuuteen eikä siten myöskään tehtäväkohtaiseen palkkaan.

Hallintosäännön 78 §:n mukaan viran muuttamisesta päättää kaupunginhallitus.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen rakennusvalvonnassa olevan lupa-arkkitehdin viran (vak. nro 000943) nimike muutetaan lupainsinööriksi ja että viran kelpoisuusvaatimukseksi vahvistetaan tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelu- ja tarkastustehtävistä 1.6.2020 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR