Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus19104.05.20207

4650-2020 (01 01 00)

Tarkastusinsinöörin viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle ja mittausteknikon viran (vak. nro 608019) lakkauttaminen

Tiivistelmä: -

Kh § 191

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 22.4.2020:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta -palvelualueen rakennusvalvontaan perustetaan 1.6.2020 lukien tarkastusinsinöörin virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.522,88 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelusta taikka LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävistä. Toimialajohtaja on myös esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä. Lisäksi on esitetty, että mittausteknikon virka (vak. nro 608019) lakkautetaan 1.6.2020 lukien.

Toimialan esityksen mukaan kaupunkiympäristötoimialan luvat ja valvonta-palvelualueen rakennusvalvonnan yksikössä on avoimena mittausteknikon virka (vak. nro 608019), joka on tullut avoimeksi viran vakinaisen hoitajan eläköitymisen johdosta helmikuussa 2020. Mittausteknikon tehtävät on järjestetty uudelleen niin, että ne voidaan rakennusvalvonnassa hoitaa kahden muun vakituisen henkilön voimin. Mittausteknikon viran täyttämiselle ei siten ole enää tarvetta. Sen sijaan rakennusvalvonnassa on tarvetta tarkastusinsinöörille, joka voisi toisaalta tehdä muiden tarkastusinsinöörien tapaan työmaavalvontaa ja käsitellä erityissuunnitelmia ja toisaalta avustaa tarpeen mukaan lupavalmistelijoita pienempien rakennushankkeiden lupahakemusten käsittelyssä. Mittausteknikon viran tilalle esitetään perustettavaksi tarkastusinsinöörin virka.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.522,88 €/kk. Rakennusvalvonnassa työskentelee ennestään viisi tarkastusinsinööriä ja perustettavan tarkastusinsinöörin viran tehtävät tulevat vaativuudeltaan vastaamaan nykyisten (rakenne)tarkastusinsinöörien tehtäviä. Teknisten sopimuksen tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 17.4.2020 arvioinut perustettavan vakanssin samalle tasolle muiden tarkastusinsinöörien tehtävien vaativuuden kanssa ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi 3.522,88 €/kk. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva rakennusalan korkeakoulututkinto taikka aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tai sitä vastaava tutkinto sekä riittävä kokemus rakenteiden suunnittelusta taikka LVI-alan suunnittelu- tai tarkastustehtävistä. Aikaisempi ammatillisen korkea-asteen tutkinto on esimerkiksi opistotason rakennusinsinöörin tutkinto. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa perustettavaksi esitetyn viran kelpoisuusvaatimuksen osalta.

Mittausteknikon viran muuttaminen tarkastusinsinöörin viraksi ja täyttäminen on hyväksytty kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmassa. Kustannusvaikutus tarkastusinsinöörin viran perustamisesta mittausteknikon viran tilalle on n. 15.000 €/v. Strateginen HR toteaa, että viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee huomioida toimialan talousarvion muutoksena siten, että viran perustaminen ja täyttäminen huomioidaan toimialan htv-luvussa.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli etäyhteydellä selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 191
Liite 1:Esitys viran perustamisesta