Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja11223.04.2020 

10139-2019 (02 07 01, 02 05 05)

Kiikun Huolto Oy:n osakkeiden myynnistä tehdyn päätöksen kumoaminen ja osakkeiden myynti Kiikun Huolto Oy:n muille osakkaille

Kaupunginlakimies Pauliina Ahlas:

Kaupunginjohtaja on 18.9.2019 § 154 tekemällään päätöksellä päättänyt myydä Turun kaupungin omistamat Kiikun Huolto Oy:n osakkeet Runosmäen Lämpö Oy:lle 30.000 euron kauppahintaan.

Kiikun Huolto Oy:n yhtiöjärjestyksessä on lunastuslauseke, jonka mukaan joko yhtiöllä tai sen osakkailla on oikeus lunastaa luovutettavat osakkeet. Lunastushinta on yhtiöjärjestyksen mukaan viime tilinpäätöksen osoittama kirjanpitoarvo, jollei muusta lunastushinnasta voida sopia.

Kiikun Huolto Oy:n osakkaat ilmoittivat heti kaupungin päätöksestä tiedon saatuaan ja jo ennen kaupungin ja Runosmäen Lämpö Oy:n välisen kauppakirjan allekirjoittamista aikovansa käyttää lunastuslausekkeen mukaista lunastusoikeuttaan. Kiikun Huolto Oy:n osakkaat viittasivat samalla yhtiöjärjestyksen mukaiseen lunastuslausekkeeseen, jonka mukainen lunastushinta on alhaisempi kuin 18.9.2019 päätöksessä mainittu kauppahinta. Tämän johdosta Runosmäen Lämpö Oy on kääntynyt Turun kaupungin puoleen ja pyytänyt kaupungin myyntipäätöksen muuttamista siten, että Turun kaupunki myy Kiikun Huolto Oy:n osakkeet sen muille osakkaille.

Kiikun Huolto Oy:n osakkaat As Oy Kiikun Tuoppi, As Oy Kiikun Aitta, As Oy Kirjavalintu, As Oy Kaakkuri ja As Oy Kiikkuri ovat esittäneet Turun kaupungille ostotarjouksen Turun kaupungin omistamista Kiikun Huolto Oy:n osakkeista (22 osaketta ja 22 %:ia yhtiön osakekannasta) 19.029 euron kauppahinnalla. Tämä hinta vastaa osakkeiden kirjanpidollista arvoa (substanssiarvo), joka on yhtiöjärjestyksen lunastuslausekkeessa määritelty osakkeiden lunastushinnaksi. Tämä kirjanpidollinen arvo on saatu laskelmalla yhtiön kirjanpidon (vuosi 2018) oman pääoman arvosta (oma pääoma 86.494 euroa x kaupungin omistamien osakkeiden määrä 22 % yhteensä 19.029 euroa).

Liite 1                                  Kauppakirja

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin, että Turun kaupunki myy omistamansa Kiikun Huolto Oy:n osakkeet As Oy Kiikun Tuopille, As Oy Kiikun Aitalle, As Oy Kirjavalinnulle, As Oy Kaakkurille ja As Oy Kiikkurille yhteensä 19.029 euron kauppahinnasta ja muutoin liitteenä olevan kauppakirjan ehdoin siten, että As Oy Kiikun Tuopille, As Oy Kiikun Aitalle, As Oy Kirjavalinnulle ja As Oy Kiikkurille myydään viisi osaketta ja As Oy Kaakkurille kaksi osaketta.  

Lisäksi päätin kumota 18.9.2019 § 154 tekemäni päätöksen, kun osakkeiden myynti As Oy Kiikun Tuopille, As Oy Kiikun Aitalle, As Oy Kirjavalinnulle, As Oy Kaakkurille ja As Oy Kiikkurille on toteutunut.

Samalla päätin valtuuttaa kaupunginlakimies Pauliina Ahlaksen allekirjoittamaan kauppakirjan.

Tämä päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

aoAsunto-Oy Kaakkuri
aoAsunto-Oy Kiikkuri
aoAsunto-Oy Kiikun Aitta
aoAsunto-Oy Kiikun Tuoppi
aoAsunto-Oy Kirjavalintu
tiedKiikun Huolto Oy
tiedRunosmäen Lämpö Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakiasiat
tpvXXXXX


Liitteet:

Konha § 112
Liite 1:Kauppakirja, Kiikun Huolto Oy