Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen HR 
Henkilöstöjohtaja/sarja A6825.03.2020 

3575-2020 (01 02 01)

Henkilökohtaisen lisän maksaminen Turun kaupungille liikkeen luovutuksella siirtyneelle henkilöstölle

Palvelussuhdepalvelupäällikkö Urpo Matilainen 25.3.2020:

Debora Oy:lta on 28.3.2019 ja Karinakodilta 28.11.2019 siirtynyt liikkeen luovutuksen ehdoin työntekijöitä Turun kaupungille. Työntekijöihin on sovellettu luovuttavan yrityksen noudattamaa työehtosopimusta 31.3.2020 asti. Työntekijät siirtyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen piiriin 1.4.2020 lukien ja samalla myös siirtyneen henkilöstön palkkarakenne muutetaan vastaamaan KVTES:n palkkarakennetta.

Debora Oy:lla on noudatettu yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaan työntekijälle voidaan maksaa henkilökohtaista pätevyyslisää euromääräisenä tai aikaisemman, ennen 1.2.2018 voimassa olleen työehtosopimuksen mukaan soveltamalla korkeampaa palkkaluokkaa.

Karinakodissa on sovellettu terveyspalvelualan työehtosopimusta ja sen mukaan henkilökohtainen palkan osa sisältää sekä henkilökohtaisen lisän, että työkokemuslisän.

Hyvinvointitoimiala on nyt esittänyt, että siirtyneiden työntekijöiden palkkarakenne muutetaan vastaamaan KVTES:n palkkarakennetta ja maksussa oleva palkka jaetaan tehtävän vaativuuden mukaiseen tehtäväkohtaiseen palkkaan, työkokemuslisään ja henkilökohtaiseen lisään.

Toimialan esitys on perusteltu ja palkkarakenne tulee muuttaa esitetyllä tavalla.

Liite 1Debora Oy:lta ja Karinakodilta liikkeenluovutuksella Turun kaupungille siirtyneen henkilöstön henkilökohtaiset lisät 1.4.2020 lukien (Suojattu, Tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen:

PäätösPäätin, että Debora Oy:lta ja Karinakodilta liikkeenluovutuksella Turun kaupungille siirtyneen henkilöstön henkilökohtaiset lisät määräytyvät 1.4.2020 lukien oheisen liitteen 1 mukaisesti.

Oikaisuvaatimusohje liitteenä.

 

 

Sinikka Valtonen

henkilöstöjohtaja

Jakelu

aoao henkilöt
tpvSarastia Oy
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX


Liitteet:

Kstrhr § 68
Liite 1:Debora Oy:lta ja Karinakodilta liikkeenluovutuksella Turun kaupungille siirtyneen henkilöstön henkilökohtaiset lisät 1.4.2020 lukien (Suojattu, Tietosuojalain mukaan ei verkkojulkinen)