Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja7013.03.2020 

3257-2020 (01 01 03, 01 02 01)

Konsernihallinnon viestinnän työntekijöiden varallaolo koronavirus epidemian aikana

Viestintäjohtaja Saara Malila ja henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen 12.3.2020:

Koronavirus tartuntojen lisääntyessä tulee myös kaupungin viestinnässä varautua äkillisiin tiedotustarpeisiin. Viestinnän työntekijöitä tulee määrätä tarvittaessa varallaoloon viikonloppujen aikana.

Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimukseen (KVTES) ja työaikalain määräyksiin perustuen työntekijän varallaolovelvollisuus perustuu sopimukseen. Varallaoloaikaa ei lueta työaikaan. Sopiessaan varallaolosta työntekijä antaa samalla suostumuksensa varallaoloaikana tarvittavaan lisä- ja ylityöhön. Varallaoloajan pituus ja varallaolon toistuvuus eivät saa haitata kohtuuttomasti työntekijän vapaa-ajan käyttöä. KVTES:n mukaan vapaamuotoisesta varallaolosta maksetaan rahakorvauksena 20 - 30 % korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaava vapaa-aika. Korvausta määrättäessä otetaan huomioon varallaolon aiheuttamat rajoitukset viranhaltijalle/työntekijälle, kuten esim. liikkumisalueen laajuus ja työpaikalle saapumisen enimmäisaika.

Turun kaupungin työntekijät ovat työsopimuksensa allekirjoittaessaan antaneet suostumuksensa olla tarvittaessa varalla. Viranhaltijat eivät saa kieltäytyä varallaolosta, jos varallaolo on työn laadun ja erittäin pakottavien syiden vuoksi välttämätöntä.

Konserniviestinnän työntekijöiden/viranhaltijoiden kanssa tulee sopia varallaolosta viikonloppuisin ajalla 13.3.2020 – 31.7.2020. Varallaoloaika on lauantaisin ja sunnuntaisin klo 9.00 – 17.00.

Varallaolo toteutetaan kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksenmukaisesti ns. vapaamuotoisena varallaolona. Varallaolosta maksetaan 25 %korottamattomasta tuntipalkasta tai annetaan vastaava vapaa-aika.

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin,

 

Minna Arve

Kaupunginjohtaja

Jakelu

tiedSarastia Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tpvXXXXX