Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Hankintapäällikkö2612.03.2020 

10805-2019 (02 08 00)

Pieneläinpäivystystyspalvelut 28.2.2023 päättyvälle sopimuskaudelle

 

Kaupunkiympäristötoimiala, luvat ja valvonta -palvelualueen ympäristöterveysyksikkö, ympäristöterveyspäällikkö Olli Sjövall ja kaupungineläinlääkäri Sirpa Kemilä ja sekä strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Tapani Järvinen 6.3.2020:

 

Hankinnan kohde

 

Pieneläinpäivystyspalvelut järjestetään virka-ajan ulkopuolella kiireellisen eläinlääkäriavun osalta pienille kotieläimille eli käytännössä lemmikkieläimille. Päivystyspalvelut tuotetaan Turun ja Salon kaupungin sekä Liedon, Raision ja Uudenkaupungin ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden pieneläimille. Turun kaupunki tulee vastaamaan sopimuksen kokonaishallinnasta. Vastaavan alueen kattavassa pieneläinpäivystyksessä on ollut potilaita vuonna 2018 yhteensä n. 6 227, joista turkulaisia noin 50 %.

 

Strateginen hankinta on ympäristötoimialan toimeksiannosta pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia pieneläinpäivystyspalveluista ajalle 1.3.2020 (tavoite) – 28.2.2023, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin kahden (2) vuoden optiolla ajalle 1.3.2023 - 28.2.2025. Optiossa on kyse Tilaajan oikeudesta, ei velvollisuudesta.

 

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi pieneläinpäivystyspalvelujen kilpailuttamisasiakirjat kokouksessaan 10.12.2019 § 497.

 

Julkaistut hankintailmoitukset

 

Hankintailmoitus EU-kynnysarvon ylittävänä hankintalain liitteen E mukaisena palveluhankintana julkaistiin 11.12.2019 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Samalla sivustolla julkaistiin 10.1.2020 hankintaa koskevat kysymykset ja niihin annetut vastaukset, jolloin tehtiin myös korjausilmoitus tarjouspyyntöön.

 

Hankintamenettelyn kulku

 

Hankinta kilpailutettiin avointa menettelyä käyttäen.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, ettei vaihtoehtoisia tarjouksia tai osatarjouksia hyväksytä.

 

Annettuun määräaikaan 17.1.2020 klo 11.00 mennessä saatiin tarjous seuraavalta tarjoajalta:

-Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjousta ei oteta huomioon ja vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjallinen käyttöoikeussopimus yhden (1) palveluntuottajan kanssa.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten vertailu ja tarjouksen valinta.

 

Tarjousten käsittely

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua palvelujen tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Tarjoaja vakuutti täyttävänsä tarjoajalle asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuus

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavilta palveluilta tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Tarjous täytti tarjouspyynnön vaatimukset.

 

Tarjousten hintavertailu ja tarjouksen valinta

 

Arviointi- ja valintaprosessin kolmannessa vaiheessa tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella hinnaltaan halvin. Vertailuperusteina ovat palvelun toimenpide- ja poliklinikkamaksut yhteensä.

 

Hankinnan laatukriteerit oli huomioitu hankinnan vähimmäisvaatimuksissa.

 

Hankintaan saatiin vain yksi tarjouspyynnön mukainen tarjous, joten vertailua ei voida suorittaa.

 

Ehdotus        Edellä esitetyn perusteella esitämme, että pieneläinpäivystyspalveluiden käyttöoikeussopimus solmittaisiin Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n kanssa 28.2.2023 päättyvälle sopimuskaudelle tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Sopimus astuu voimaan sopimuksen allekirjoituspäivästä alkaen. Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Projektipäällikkö Jaana Friman, hankintapäällikön varahenkilönä:

 

Päätös          Päätän, että pieneläinpäivystyspalveluiden käyttöoikeussopimus solmitaan Evidensia Eläinlääkäripalvelut Oy:n kanssa 28.2.2023 päättyvälle sopimuskaudelle tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin. Sopimus astuu voimaan sopimuksen allekirjoituspäivästä alkaen.

 

Option mahdollisesta käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Jaana Friman

projektipäällikkö, hankintapäällikön varahenkilönä

 

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätiedot: projektipäällikkö Jaana Friman, puh.045 6629 460.

 

 

 

Jakelu

aoTarjoajat
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX