Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja4414.02.2020 

3587-2018 (00.03, 03 06 00, 00 01 02)

Tyytyminen hovioikeuden tuomioon

Johtava kaupunginlakimies Laura Klami 14.2.2020:

Turun kaupungin hallintosäännön 40 §:n 9 kohdassa määrätään, että sen lisäksi, mitä muualla on määrätty, kaupunginjohtajan tehtävänä on päättää tuomioistuimen ja viranomaisen päätökseen tyytymisestä ja muutoksenhausta asioissa, jotka eivät kuulu toimialoille.

Turun hovioikeus on 16.12.2019 antanut tuomionsa niin sanotussa pysäköintimittarien asiassa koskien törkeitä kavalluksia ja törkeää varkautta, rahanpesua ym. Turun kaupungille tuomittu vahingonkorvaus on jäänyt Varsinais-Suomen käräjäoikeuden antaman tuomion suuruiseksi.

Hovioikeus ei tutkinut valituksen osalta syyksilukemista eikä kaupungille rikosperusteisesti korvattavaa määrää korotettu. Hovioikeus korotti kuitenkin päätekijöiden rangaistuksia kolmella kuukaudella kahden päätekijän osalta. Yhden päätekijän osalta hovioikeus alensi käräjäoikeuden tuomitsemaa rangaistusta, koska katsoi tämän suunnitelmallisuuden olevan vähäisempää kuin muiden päätekijöiden. Syyttäjä tyytyi kokonaisuudessaan jo käräjäoikeuden tuomioon. Rangaistusten koventaminen perustui Turun kaupungin ajamaan asiaan hovioikeudessa.

Katson, että hovioikeuden tuomioon tyytyminen on perusteltua.

Apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen:

PäätösPäätin, että Turun kaupunki tyytyy Turun hovioikeuden tuomioon 19/155644 eikä hae valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

 

Jarkko Virtanen

apulaiskaupunginjohtaja

kaupunginjohtajan varahenkilö

Jakelu

tiedKaupunginhallitus
tiedKonsernihallinto, lakiasiat