Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus6010.02.202011

1422-2020 (02 06 01)

Investointihankkeiden määrärahan korotusesitys vuodelle 2020 (Kv)

Tiivistelmä: -

Kh § 60

Talousjohtaja Valtteri Mikkola ja controller Johanna Korpikoski 3.2.2020:

Mikäli suunniteltujen investointihankkeiden toteuttaminen siirtyy aikataulultaan seuraavalle vuodelle ja investointihankkeiden seuraavalle vuodelle siirtyvä rahoitustarve on selvinnyt seuraavan vuoden talousarvioehdotuksen käsittelyn jälkeen, toimiala voi tehdä määrärahan ylitysesityksen seuraavalle vuodelle. Perusteena on vastaavan suuruinen määrärahasäästö vuoden 2019 aikana.

Kaupunginhallituksen omaisuusyksikköön sisältyvien kaupunkiympäristön rakennuttamisen ja toimitilojen rakennuttamisen investointimäärärahojen ennustetaan toteutuvan noin 19,0 milj. euroa talousarviota suurempana (TA 2020 yht. 67,3 milj. euroa).

Kaupunkirakentamisen johtaja Kimmo Suonpää ja tilapalvelukeskuksen johtaja Tuomas Koskiniemi ovat esittäneet liitteissä 1 ja 2 olevat määrärahojen korotusesitykset vuodelle 2020 seuraavasti:

Merkittävin siirtynyt kohde on Viinamäenkadun päiväkoti -hanke (1,0 milj. euroa), joka viivästyi alkuperäisestä aikataulusta. Hanke jouduttiin keskeyttämään ensimmäisessä hankintavaiheessa, koska hankkeesta ei saatu hyväksyttyjä tarjouksia. Uusien kriteerien jälkeen hanke kilpailutettiin uudestaan ja päästiin aloittamaan myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Aikataulua viivästytti myös urakkamuoto, joka sisälsi suunnittelun. Hanke tulee kuitenkin alittamaan kustannusarvionsa selvästi.

Liite 1Kaupunkiympäristön rakennuttaminen investointimäärärahojen ylitystarve ja perustelut vuodelle 2020

Liite 2Toimitilojen rakennuttaminen investointimäärärahojen ylitystarve ja perustelut vuodelle 2020

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksi liitteiden 1 ja 2 mukaiset investointimäärärahojen ylitystarvetta koskevat selvitykset.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää esittää edelleen kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2020 talousarvion määrärahoihin seuraavat muutokset:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä talousjohtaja Valtteri Mikkola.

Jakelu

esiKaupunginvaltuusto


Liitteet:

Kh § 60
Liite 1:Kaupunkiympäristön rakennuttaminen investointimäärärahojen ylitystarve ja perustelut vuodelle 2020/Byggherreverksamhet för stadsmiljön behov av överskridning av investeringsanslagen och motiveringar
Liite 2:Toimitilojen rakennuttaminen investointimäärärahojen ylitystarve ja perustelut vuodelle 2020/Byggherreverksamhet för lokaler behov av överskridning av investeringsanslagen och motiveringar till detta