Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5710.02.20209

248-2020 (01 01 00)

Varhaiskasvatuksen palvelualueen virkojen ja toimien tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttaminen

Tiivistelmä:

Esitetään sivistystoimialan varhaiskasvatuksen palvelualueen virkojen ja toimien tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamista.

Kh § 57

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen, palvelussuhdepäällikkö Riitta Palmroth 29.1.2020:

Sivistystoimiala on esittänyt, että sivistystoimialan lastentarhanopettajan ja barnträdgårdslärare virkojen ja toimien nimikkeet muutetaan varhaiskasvatuksen opettaja ja lärare inom småbarnspedagogik -nimikkeiksi (liite 1). Sivistystoimiala esittää myös po. virkojen ja toimien kelpoisuusvaatimuksen muuttamista. Sivistystoimiala perustelee esitystään sillä, että lastentarhanopettajan nimikkeet ja kelpoisuusvaatimukset tulisi muuttaa vastaamaan 1.8.2018 voimaan tullutta varhaiskasvatuslakia.

Strateginen HR toteaa, että vakanssirekisterissä kaikkien lastentarhanopettajan ja barnträdgårdslärare virkojen ja toimien nimike on suomenkielinen lastentarhanopettaja. Näin ollen strateginen HR esittää, että kaikkien em. virkojen ja toimien nimike muutetaan varhaiskasvatuksen opettaja -nimikkeeksi. Ruotsinkielinen varhaiskasvatus voi käyttää jatkossa viroista ja toimista nimikettä lärare inom småbarnspedagogik.

Sivistystoimiala esittää myös yhden erityislastentarhanopettajan viran (vak.nro 361044) nimikkeen muuttamista vastaamaan sivistystoimialan muiden varhaiskasvatuksen erityisopettajan virkojen ja toimien nimikettä. Sivistystoimiala esittää myös kaikkien varhaiskasvatuksen erityisopettajan virkojen ja toimien kelpoisuusvaatimuksen muuttamista vastaamaan uutta varhaiskasvatuslakia. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa esityksen suhteen.

Sivistystoimiala esittää myös muiden varhaiskasvatuksen palvelualueen virkojen ja toimien kelpoisuusvaatimuksen muuttamista vastaamaan uutta varhaiskasvatuslakia. Esitys koskee varhaiskasvatuksen päälliköiden, palveluohjaajan, kolmiperhehoitajan, lastenhoitajan, perhepäivähoitajan, päiväkodinjohtajan ja perhepäivähoidonohjaajan virkoja ja toimia (liite 2).

Virkojen ja toimien tehtävänimikkeen ja kelpoisuusvaatimuksen muuttamista voidaan pitää perusteltuna ja tarkoituksenmukaisena. Esitys perustuu näiltä osin 1.8.2018 voimaan tulleeseen uuteen varhaiskasvatuslakiin. Strategisella HR:llä ei ole huomautettavaa tehtyyn esitykseen.

Sivistystoimialan esityksen mukaan virkojen ja toimen nimikkeen sekä kelpoisuusvaatimusten muuttaminen ei lisää työvoiman käyttöä tai palkkakustannuksia. Asiaa on myös käsitelty varhaiskasvatuksen yhteistoimintaryhmässä 21.11.2019, jossa asian valmistelun käynnistyminen hyväksyttiin yksimielisesti.

Hallintosäännön 78 §:n mukaan viran muuttamisesta päättää kaupunginhallitus, ja hallintosäännön 79 §:n mukaan toimen muuttamisesta päättää kaupunginjohtaja. Hallintosäännön 33 §:n mukaan kaupunginhallitus voi ratkaista asian, joka kuuluu alemman toimielimen tai viranhaltijan ratkaistavaksi, mikäli edellä mainittu asia on osa kokonaisuutta, josta päättäminen kuuluu kaupunginhallituksen ratkaisuvaltaan.

Liite 1Lastentarhanopettajan virkojen ja toimien sekä erityislastentarhanopettajan viran nimikemuutokset

Liite 2Varhaiskasvatuksen palvelualueen muutettavaksi esitetyt virat ja toimet

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKonsernihallinto, strateginen HR
tiedSivistystoimiala


Liitteet:

Kh § 57
Liite 1:Lastentarhanopettajan virkojen ja toimien sekä erityislastentarhanopettajan viran nimikemuutokset
Liite 2:Varhaiskasvatuksen palvelualueen muutettavaksi esitetyt virat ja toimet