Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5310.02.20205

41-2020 (01 01 00)

Palveluohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialan vammaispalveluihin

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle vammaispalveluihin perustetaan palveluohjaajan virka.

Kh § 53

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 20.1.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle vammaispalveluihin perustetaan 1.3.2020 lukien palveluohjaajan virka.

Toimialan esityksen mukaan vammaispalvelujen sosiaalityössä ja palveluohjauksessa on ollut jo parin vuoden ajan asiakastyöstä johtuvaa psykososiaalisen kuormituksen kasvua. Asiakkaiden hakemusten määrä on lisääntynyt yksikössä niin, ettei kaikkia hakemuksia ole pystytty välttämättä käsittelemään vammaispalvelulain mukaisen palvelutakuun (3 kk) puitteissa. Resurssiongelmaa on ratkaistu palkkaamalla yksikköön ajalle 4.3.2019 – 3.3.2020 tilapäinen määräaikainen palveluohjaaja. Palveluohjaajan tarve on toimialan näkemyksen mukaan kuitenkin pysyvä.

Palveluohjaaja tekee viranhaltijapäätöksiä, joten vakanssi tulee perustaa esitetyllä tavalla virkana. Viran perustaminen sisältyy hyvinvointitoimialan vuodelle 2020 laadittuun henkilöstösuunnitelmaan ja palkkarahat on varattu toimialan vuoden 2020 talousarvioon.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Strategisella HR:llä ei ole muutoinkaan huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2020 lukien palveluohjaajan (KVTES 004SOS030) virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.657,18 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto tai aikaisempi opistoasteinen koulutus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 53
Liite 1:Lomake viran perustamisesta