Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5210.02.20204

14412-2019 (01 01 00)

Sosiaalityöntekijän viran perustaminen hyvinvointitoimialan jälkihuoltoon

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle jälkihuoltoon perustetaan sosiaalityöntekijän virka.

Kh § 52

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 27.1.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle jälkihuoltoon perustetaan sosiaalityöntekijän virka.

Uuden sosiaalityöntekijän viran tarve liittyy yksikön työmäärien lisääntymiseen. Virka tarvitaan kohtuullistamaan työntekijäkohtaisia asiakasmääriä. Lisäksi lastensuojelulaki on muuttunut 1.1.2020 lukien niin, että lastensuojelulain mukainen oikeus jälkihuoltoon ulottuu jatkossa 25 ikävuoteen asti.

Toimialan esityksessä on kuvattu sosiaalihuollon jälkihuoltoa koskevia velvoitteita ja jälkihuollon sosiaalityöntekijöiden työtehtäviä. Sosiaalityöntekijät mm. vastaavat jälkihuollon aloitus-, palvelu-, itsenäistymisvara-, ja tukiasumispäätösten valmistelusta. Päätösmäärät ovat vuositasolla suuria (päätöksiä yli 300/viranhaltija/vuosi).

Sosiaalityöntekijän virkaan kuuluvia työtehtäviä on 1.4.2018 lukien hoidettu tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä. Kyse on kuitenkin pysyvästä työvoiman tarpeesta. Sosiaalityöntekijän viran perustaminen sisältyy toimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmaan. Koska tehtävää on hoidettu tilapäisellä määräaikaisella henkilöstöllä ei viran perustamisella ole kustannuksia tai henkilöstön määrää lisääviä vaikutuksia verrattuna nykytilaan.

Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida vuodelle 2020 asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.3.2020 lukien sosiaalityöntekijän virka, jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.254,22 €/kk (KVTES/04SOS04A, vl 3) ja jonka kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) mukainen kelpoisuus ja, että perustettava virka saadaan täyttää ilman erillistä lupamenettelyä

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 52
Liite 1:Lomake viran perustamisesta