Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus5110.02.20203

14158-2019 (01 01 00)

Kahden sosiaaliohjaajan viran perustaminen hyvinvointitoimialan perhe- ja sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perhe- ja sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen perustetaan kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Kh § 51

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 27.1.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perhe- ja sosiaalipalvelujen palveluohjaukseen perustetaan kaksi sosiaaliohjaajan virkaa.

Uusien sosiaaliohjaajan virkojen tarve liittyy palveluohjaus yksikön työtehtävissä tapahtuneisiin muutoksiin. Yksikön työtehtävät ovat enenevässä määrin painottuneet ohjauksen, neuvonnan, alkuvaiheen arvioinnin ja palvelutarpeen alkuvaiheen kartoituksen tehtäviin. Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksista suuri osa vaatii erityistä harkintaa ja usein lisäksi henkilökohtaisen yhteydenoton tai tapaamisen hakijan kanssa. Palveluohjaus -yksikön tehtäviin on lisäksi 1.10.2018 alkaen tullut uutena palveluna sosiaalinen luototus.  

Esityksen mukaan palveluohjausyksikön toiminnan tehostamisella voidaan ennaltaehkäistä korjaavan ja pidempiaikaisen sosiaalityön tarvetta. Yksikkö tehostaa hyvin toimiessaan myös muiden asiakasprosessien toimintaa.

Uusien sosiaaliohjaajan virkojen perustaminen on huomioitu toimialan vuoden 2019 henkilöstösuunnitelmassa. Sosiaaliohjaajan virkojen perustamisen yhteydessä esitetään lakkautettavaksi kaksi etuuskäsittelijän virkaa. Lakkautettavaksi esitetyt etuuskäsittelijän virat ovat olleet vuoden 2019 aikana käytössä 1.9.2019 lukien. Alkuvuoden virat olivat avoinna ja käyttämättöminä. Hyvinvointitoimialalta saadun lisäselvityksen mukaan uusien sosiaaliohjaajan virkojen perustaminen lisää toimialan henkilöstökustannuksia vuoteen 2019 verrattuna vuositasolla yhteensä n. 49.000 €/vuosi.

Perustettavaksi esitettyjen virkojen toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Virkojen perustamisesta aiheutuvat palkkakustannukset tulee sisältyä hyvinvointitoimialan vuoden 2020 sekä sitä seuraavien vuosien talousarvioon. Toimialan tulee lisäksi huomioida vuodelle 2020 asetetut tavoitteet henkilöstön määrän kehityksessä.

Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 51
Liite 1:Lomake viran perustamisesta