Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Hankintapäällikkö530.01.2020 

1797-2019 (02 08 00)

Sopimusmuutos seudullisten kirjastokuljetusten sopimukseen

 

 

Hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta pyysi tarjouksia Auran, Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski TL:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Loimaan, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Oripään, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Raision, Ruskon, Salon, Sauvon, Taivassalon, Uusikaupungin, Vehmaan ja Turun kaupungille/kunnalle hankittavista seudullista kirjastokuljetuksista ajalle 1.10.2019 (tavoite) – 30.9.2022, minkä jälkeen sopimusta voidaan tilaajan päätöksellä jatkaa alkuperäisin ehdoin enintään yhdellä ( 1) vuodella, ajalle 1.10.2022–30.9.2023 (optio).

 

Kilpailutuksen tuloksena on Turun kaupungin hankinta- ja logistiikkajohtajan päätöksellä 29.8.2019 § 68 palveluntuottajaksi valittu ja hankintasopimus solmittu ainoana tarjouksen antaneen Enset Oy:n kanssa.

 

Sopimuksen mukainen kuljetuspalvelu alkoi 1.10.2019 Enset Oy:n toimesta. Pian sopimuskauden alkamisen jälkeen Enset Oy havaitsi, että kuljetusmäärät ovat todellisuudessa huomattavasti suuremmat kuin mitä tarjouspyynnössä on ilmoitettu. Enset Oy esitti Tilaajalle, että koska todelliset kuljetusmäärät ovat suuremmat kuin mitä tarjouspyynnössä on ilmoitettu ja mihin perustuen Enset Oy on laskenut tarjoushintansa, aiheuttaa tämä hinnankorotustarvetta.

 

Turun kaupunki Tilaajan edustajana ja Enset Oy ovat neuvotelleet hinnankorotuksesta ja neuvottelujen perusteella on sovittu hinnankorotustarpeeksi n. 30%, jonka Enset Oy ja Tilaaja ovat valmiita hyväksymään. Käytännössä korotus tarkoittaa, että Enset Oy:n tarjouksessa esittämä kuljetuskohtainen hinta nousee 8,97 eurosta 11,66 euroon. Sopimuksen vuosittaiseen kokonaisarvoon hinnankorotus aiheuttaa n. 15 000 € korotuksen.

 

Sopimusmuutos perustuu julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 136 §:n 2 momentin 3 kohtaan. Tilaaja on arvioinut tarjouspyynnössä esitetyt hankinnan pohjana toimineet kuljetusmäärät huolellisesti aiempien vuosien toteutuneiden kuljetusmäärien perusteella, eikä Tilaaja ole voinut ennakoida nyt kyseessä olevia muutoksen tarvetta synnyttäneitä olosuhteita. Muutos ei vaikuta hankintasopimuksen yleiseen luonteeseen.

 

Sopimusmuutoksen arvo on vähemmän kuin 50 % alkuperäisen sopimuksen arvosta. Muutoksesta julkaistaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain 58 §:n 1 momentin 9 kohdan mukainen sopimusmuutosta koskeva ilmoitus.

      

Ehdotus        Ehdotan, että Enset Oy:n esittämä hinnankorotus hyväksytään ja uudesta sopimushinnasta sovitaan liittämällä alkuperäiseen sopimukseen sopimusmuutosliite.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari:

 

Päätös          Päätän, että Enset Oy:n esittämä hinnankorotus hyväksytään ja uudesta sopimushinnasta sovitaan liittämällä alkuperäiseen sopimukseen sopimusmuutosliite.

 

Muutos tulee sopimusosapuolia sitovaksi vasta erikseen tehtävällä kirjallisella sopimusmuutoksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Sopimusmuutos voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus sopimusmuutoksesta on julkaistu.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

   

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen puh. 044 907 5896.   

 

Jakelu

aoEnset Oy
tiedKaupunginhallitus