Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus2020.01.20203

15001-2019 (01 01 00)

Asiakasmaksuasiantuntijan viran perustaminen ja toimistonhoitajan viran lakkauttaminen

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että hyvinvointitoimialalle perustetaan asiakasmaksuasiantuntijan virka ja lakkautetaan toimistonhoitajan virka

Kh § 20

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Urpo Matilainen 14.1.2020:

Hyvinvointitoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että toimialalle perustetaan asiakasmaksuasiantuntijan virka ja lakkautetaan toimistonhoitajan virka vakanssinumero 270101.

Perustettavaksi esitetty virka tarvitaan hyvinvointitoimialan taloushallinnon asiakasmaksuyksikköön. Yksikössä työskentelee tällä hetkellä 10 vakituista ja 3 määräaikaista henkilöä suorissa asiakaspalvelutehtävissä. Yksikössä tehdään sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuihin liittyviä tehtäviä kuten tuloselvityksiä, asiakasmaksupäätöksiä ja laskutusta.

Virkasuhde tarvitaan, koska asiakasmaksuasiantuntijan tehtäviin kuuluu asiakasmaksupäätösten teko pitkäaikaisen laitoshoidon osalta, sekä asiakasmaksupäällikön sijaisena toimiminen.

Asiakasmaksuasiantuntijan viran perustaminen liittyy yksikössä tehtyihin tehtävien uudelleen järjestelyihin. Kaupunginhallituksen päätöksellä 19.12.2019 § 497 perustettiin hyvinvointitoimialalle asiakasmaksupäällikön virka ja lakkautettiin laskutusesimiehen virka.  Asiakasmaksupäällikön toimenkuvaan sisällytettiin tehtäviä, joita aiemmin hoituvat useat eri henkilöt. Viran perustaminen liittyi kaupungin sopeuttamisohjelman toimenpidekirjauksen nro 12. Kirjauksen mukaisesti asiakasmaksuyksikön toimintaa tulee laajentaa niin, että kaikki vanhuspalvelujen asiakasmaksupäätöksenteko resursseineen siirretään hyvinvointitoimialan maksutoimistoon.

Toimialan nyt tekemällä esityksellä jatketaan tarvittavia uudelleenjärjestelyjä.

Eläköitymisen myötä avoimeksi tuleva toimistonhoitajan virka on tarkoituksenmukaista lakkauttaa ja tilalle perustaa esitetyllä tavalla asiakasmaksuasiantuntijan virka. Asiakasmaksuasiantuntijan tehtävät poikkeavat toimistonhoitajan tehtävistä niin, että asiakasmaksuasiantuntijalle kuuluvat uusina työtehtävinä mm. tulorekisterin pääkäyttäjyys ja valvonta. Lisäksi asiakasmaksuasiantuntija toimii asiakasmaksupäällikön sijaisena.  

Asiakasmaksuasiantuntijan viran perustaminen ei lisää hyvinvointitoimialan työvoiman käyttöä vuositasolla, koska avoimeksi tuleva toimistonhoitajan virka lakkautetaan. Asiakasmaksuasiantuntijan viran ja toimistonhoitajan viran palkkaerosta johtuen esityksellä on pieni kustannuksia lisäävä vaikutus, vuositasolla n. 2.000 €.

Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua asiasta toisin toimialajohtajan esityksen kanssa. Viran kelpoisuusvaatimus tulee määritellä muodossa tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus. Strategisella HR:llä ei ole muutoin huomautettavaa toimialan esitykseen.

Liite 1Lomake Esitys viran/toimen perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että Turun kaupunkiin, ensimmäisenä sijoituspaikkana hyvinvointitoimiala, perustetaan 1.2.2020 lukien asiakasmaksuasiantuntijan virka (KVTES 01ASI040), jonka tehtäväkohtainen palkka on 2.700 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus,

että 1.3.2020 lukien lakkautetaan toimistonhoitajan virka vakanssinumero 270101 ja,

että asiakasmaksuasiantuntijan virka voidaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedHyvinvointitoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 20
Liite 1:Lomake viran/toimen perustamisesta