Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus2320.01.20206

96-2020 (01 01 00)

Toimitusinsinöörin viran perustaminen kaupunkiympäristötoimialalle

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunkiympäristötoimialalle perustetaan toimitusinsinöörin virka 1.2.2020 lukien

Kh § 23

Henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen ja palvelussuhdepäällikkö Tarja Kullanmäki 10.1.2020:

Kaupunkiympäristötoimialan toimialajohtaja on esittänyt, että kaupunkiympäristötoimialan paikkatieto ja kaupunkimittaus -palvelualueelle perustetaan 1.2.2020 lukien toimitusinsinöörin virka (TS/palkkaryhmä II, 5 01 02 01 4), jonka tehtäväkohtainen palkka on 3.023,39 €/kk ja jonka kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi maanmittausalan teknikon tutkinto sekä kokemus toimitusinsinöörin tehtävistä. Toimialajohtaja on lisäksi esittänyt, että perustettava virka saadaan täyttää julkisella haulla ilman erillistä lupamenettelyä.

Esityksen mukaan paikkatieto ja kaupunkimittaus -palvelualueen kiinteistönmuodostusprosessia on kehitetty ja järjestelty uudelleen ikärakenteen ja työtapojen muutosten johdosta siten, että toimitusinsinööri huolehtii jatkossa kiinteistönmuodostuksesta myös toimituksen valmisteluun ja rekisteröintiin liittyvien tehtävien osalta. Vuonna 2020 eläköityy kaksi toimitusvalmistelijaa, jotka ovat mm. valmistelleet karttoja, pöytäkirjoja ja rekisteröineet toimituksia. Prosessien sujuvoittamiseksi on mielekästä korvata eläköityvät henkilöt toimitusinsinöörillä, joka voi suorittaa tehtävät alusta loppuun siirtämättä tehtäviä välillä muille.

Esityksen kustannusvaikutus kuluvana vuonna on n. 40.500 € ja vuositasolla n. 49.000 €. Esityksen mukaan toimialalla tullaan lakkauttamaan toimitusvalmistelijan vakanssi (vak.nro 608027) 1.4.2020 lukien sekä toinen toimitusvalmistelijan vakanssi myöhemmin. Kaupunginjohtaja on hyväksynyt toimitusinsinöörin viran perustamisen osana kaupunkiympäristötoimialan vuoden 2020 henkilöstösuunnitelmaa. Viran perustaminen ja sen täyttäminen on huomioitu toimialan htv-luvussa ja talousarviossa.

Toimialajohtaja on esittänyt perustettavan viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.023,39 €/kk. Teknisten sopimuksen vakanssien tehtävien vaativuuden arviointiryhmä on 20.12.2019 arvioinut perustettavan vakanssin vaativuuden ja määritellyt tehtäväkohtaiseksi palkaksi 3.023,39 €. Strategisella HR:llä ei ole huomauttamista perustettavaksi esitetyn viran tehtäväkohtaisesta palkasta.

Toimiala on esittänyt perustettavan viran kelpoisuusvaatimukseksi tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi maanmittausalan teknikon tutkinto sekä kokemus toimitusinsinöörin tehtävistä. Toimialan kanssa käydyn keskustelun perusteella strateginen HR toteaa, että perustettavan viran tarkoituksenmukaisempi kelpoisuusvaatimus on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi maanmittausalan insinöörin tai teknikon tutkinto sekä hyvä tehtävään soveltuva työkokemus.

Toimiala vastaa siitä, että toiminta on järjestetty tarkoituksenmukaisimmalla tavalla. Perustettavaksi esitetyn viran toiminnallisen tarpeen osalta strategisella HR:llä ei ole perusteita lausua toisin toimialajohtajan esityksen kanssa.

Liite 1Esitys toimitusinsinöörin viran perustamisesta

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Kokouksessa asiaa oli selvittämässä henkilöstöjohtaja Sinikka Valtonen.

Jakelu

tpvHenkilöstöasioiden palvelukeskus
tiedKaupunkiympäristötoimiala
tiedKonsernihallinto, strateginen HR


Liitteet:

Kh § 23
Liite 1:Esitys toimitusinsinöörin viran perustamisesta