Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto 
Kaupunginjohtaja22318.12.2019 

2181-2019 (00 00 01, 02 05 05)

Korjaus Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita ja Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita koskevaan osakkeiden vaihto- ja kauppakirjaan

Vs. rahoituspäällikkö Kim Moisiolinna 13.12.2019:

Kaupunginhallitus päätti 18.3.2019, että Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille myydään kaupungin omistukseen tulevat Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeet substanssiarvostaan. Myynti tapahtuu osittain osakevaihtona siten, että kaupunki saa vastikkeeksi Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita substanssiarvostaan, ja mahdollinen erotus suoritetaan kaupungille rahana. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että kaupunginjohtaja valtuutetaan hyväksymään järjestelyyn liittyvät kauppakirjat ja osakassopimuksen sekä tekemään niihin vähäisiä muutoksia.

Turun kaupunki ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ovat 29.5.2019 allekirjoittaneet Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita ja Puro Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita koskevan osakkeiden vaihto- ja kauppakirjan. Allekirjoituksen jälkeen on havaittu, että tietokatkoksen johdosta allekirjoitettuihin sopimuskappaleisiin ei oltu tehty kauppahintaa koskevaa sopimuskohtaan yhtiöiden taseiden jakamisessa tehtyjen tarkennusten aiheuttamia muutoksia. Edellä mainitun yhtiöiden arvonmäärityksessä laskettujen substanssiarvojen muutoksen seurauksena kauppahintojen erotus muuttuu 55.166,72 eurosta 37.554,00 euroon eli yhteensä 17.612,72 euroa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on maksanut kauppahintojen erotuksen Turun kaupungille kesäkuussa 2019 esitetyn muutoksen mukaisena. Kaupunki on tarkistanut muuttuneet substanssiarvolaskelmat ja todennut, että kauppahintojen erotuksen muutos on perusteltu ja oikea.

Edellä mainitun johdosta osapuolet ovat valmistelleet liitteenä olevan korjauksen kyseiseen osakkeiden vaihto- ja kauppakirjaan.

Liite 1Korjaus 29.5.2019 allekirjoitettuun osakkeiden vaihto- ja kauppakirjaan

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

PäätösPäätin hyväksyä liitteenä 1 olevan korjauksen osakkeiden vaihto- ja kauppakirjaan.

Samalla päätin, että tämä päätös pannaan täytäntöön mahdollisista valituksista huolimatta.

 

Minna Arve

kaupunginjohtaja

Jakelu

tiedVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
tiedKaupunginhallitus
tpvKonsernihallinto, lakiasiat
tiedXXXXX


Liitteet:

Konha § 223
Liite 1:Korjaus Lännen Tekstiilihuolto Oy:n osakkeita ja Puro Tekstiilihuiolto Oy:n osakkeita koskevaan osakk.vaihto- ja kauppakirjaan