Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kaupunginhallitus48302.12.20194

745-2019 (02 05 01)

Oikaisuvaatimus johtavan kaupunginsihteerin päätöksestä 4.6.2019 § 3

Tiivistelmä: -

Kh § 483

Kaupunginsihteeri Outi Kari-Granfors ja hallintokoordinaattori Tanja Tuominen 28.11.2019:

 

Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunta on määräajassa tehnyt oikaisuvaatimuksen johtavan kaupunginsihteerin 4.6.2019 § 3 tekemään päätökseen kohdennettujen erityisavustusten myöntämisestä yleishyödyllisille yhdistyksille/­yhteisöille, jossa Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunnan 1 750 euron suuruinen hakemus kaluste- ja tarvikehankintoihin on hylätty. Yhteisön toimitilan kalustamista koskeva hakemus on oikaisuvaatimuksessa pyydetty käsittelemään uudelleen.

 

Hakemuksen ja oikaisuvaatimuksen mukaan yhteisö on vuokrannut uuden, pinta-alaltaan 200 m2 suuruisen toimitilan osoitteessa Rautakatu 5 aiemman Varissuolla sijainneen, pinta-alaltaan 60 m2 suuruisen toimitilan sijaan. Yhdyskunta on oikaisuvaatimuksessaan halunnut selventää, että käytössä on edellisestä tilasta kalusteita (tuoleja, pöytiä, mattoja, tauluja jne.) mutta uuden isomman tilan myötä tarvitaan tilaan enemmän kalusteita ja joitain vanhoja kalusteita joudutaan päivittämään. Oikaisuvaatimuksessa on lisäksi todettu, että uuden tilan myötä pystytään vastaamaan paremmin jäsenten tarpeisiin ja järjestämään erilaisia tapahtumia sekä lapsille että vanhemmille.

 

Hakemuksen hylkäämisen perusteena on ollut, että kyse on uuden toimitilan ensikertaisesta kalustamisesta, johon avustusperiaatteiden pohjalta ei avustuksia ole myönnetty.

 

Hakemus on ennen päätöksentekoa käsitelty avustustoimikunnan kokouksessa 22.5.2019 § 7. Avustustoimikunta on todennut esitetyn määrärahajaon vastaavan avustuksia koskevaa voimassa olevaa ohjeistusta.

 

Kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista myönnettävät avustukset perustuvat kaupunginhallituksen hyväksymiin avustusperiaatteisiin ja niitä täydentävään avustustoimikunnan ja päätöksentekijän harkintaan.

 

Kaupungin avustuksia koskevan yleisen ohjeen mukaan kaupunki jakaa yhteisöjen sääntömääräiseen toimintaan tarkemmin erittelemättömiä yleisavustuksia sekä tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon kohdennettuja erityisavustuksia.

 

Vuotuisten toiminta-avustusten hakuaika on kuukauden pituinen, mutta kohdennettuja erityisavustuksia on mahdollista hakea ympärivuotisesti.

 

Hakemuksessa tarkoitettuihin kohdennettuihin erityisavustuksiin varattu määräraha vuodelle 2019 on yhteensä 150.000 euroa ja käsiteltäviä hakemuksia keskimäärin vajaat kymmenen kuukaudessa.

 

Hallintosäännön 40 § 7) kohdan mukaan kaupunginjohtajan toimivaltaan kuuluu 7) myöntää avustuksia kaupunginhallituksen alaisista määrärahoista. Hallinnonjärjestämispäätöksellä toimivaltaa on siirretty johtavalle kaupunginsihteerille, kun avustusta ei myönnetä yli 10.000 euroa.

 

Päätös ei ole lainvastainen eikä syntynyt väärässä järjestyksessä taikka toimivaltaa ylittäen. Turun Bosnjakien Islam-yhdyskunnan oikaisuvaatimuksessa ei ole esitetty muitakaan seikkoja, joiden vuoksi johtavan kaupunginsihteerin päätöstä, jolla hakemus on hylätty tulisi muuttaa, joten oikaisuvaatimus tulee perusteettomana hylätä.

Oheismateriaali 1Oikaisuvaatimus

Kaupunginjohtaja Minna Arve:

EhdotusKaupunginhallitus päättää edellä esitetyn perusteella hylätä Turun Bosnjakien Islam-Yhdyskunnan oikaisuvaatimuksen johtavan kaupunginsihteerin päätökseen 4.6.2019 § 3.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli apulaiskaupunginjohtaja Jarkko Virtanen.

Jakelu

aoTurun Bosnjakien Islam-yhdyskunta
tiedAvustustoimikunta