Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Konsernihallinto, strateginen hankinta 
Loppupvm 31.8.2020, Hankintapäällikkö328.11.2019 

13233-2019 (02 08 00)

Strategisen hankinnan kuljetuspalveluiden työvaatteet 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle

 

Strateginen hankinta, kuljetuspäällikkö Tomi Mustonen ja hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen 20.11.2019:

 

Strateginen hankinta on neuvotellut Hyvinvointitoimialan työvaatteiden toimittajan Lindström Oy:n kanssa työvaatevuokrauspalvelun hankinnasta Strategisen hankinnan kuljetuspalveluille 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle hyvinvointitoimialan sopimusta vastaavilla ehdoilla.

 

Hankinta koskee Strategisen hankinnan, kuljetuspalveluiden henkilökunnan työvaatteita, sisältäen Hyvinvointitoimialan sopimusehtojen mukaiset palvelut, kuten tekstiilien pesut, likapyykin noutaminen tilaajan toimipisteestä (Kunnallissairaalantie 20, rak. 7), puhtaiden ja likaisten tekstiilien kuljetukset sekä tekstiilien huollot ja uusinnat.

 

Tilaaja valitsee käytettävät tekstiilit (mallit ja materiaalit) ja päättää montako kappaletta niitä tulee olla tilaajan käytettävissä.

 

Palveluntuottaja hankkii tekstiilit ja vastaa normaalin kulutuksen aiheuttamasta korjauksesta ja uusimisesta. Palveluntuottaja vastaa asujen sovituksesta ja mahdollisista mittamuutoksista, joita sovitusvaiheessa ilmenee.

 

Palveluntuottaja merkitsee ja siruttaa tekstiilit työasujen osalta henkilökohtaisiksi, ellei poikkeustapauksissa toisin sovita (esimerkiksi sijaisten vaatteet).

 

Hankinnan ennakoitu arvo on n. 24 000 €, joten kyseessä on kansallisen kynnysarvon alittava hankinta.

 

Neuvotteluiden tuloksena on noussut esiin, että hankinta pystytään toteuttamaan yhteistyössä kaupungin nykyisen tekstiilihuoltopalveluiden sopimustoimittajan kanssa, koska kuljetuspalveluiden työvaatepalveluun on tarkoituksenmukaista soveltaa hyvinvointitoimialan sopimuksen mukaisia hintoja ja ehtoja.

 

Ehdotus        Ehdotan, että kuljetuspalveluiden työvaatteet 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle hankitaan edellä esitetyn mukaisesti Lindström Oy:ltä.

 

Työvaatteiden sopimuksesta tehdään oma erillinen sopimuksensa, joka noudattaa hyvinvointitoimialan tekstiilihuoltosopimuksen (diaarilla 3821-2017) ehtoja, vähäisiä teknisiä muutoksia lukuun ottamatta.   

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintapäällikkö Susanna Sarvanto-Hohtari

 

Päätös          Päätän, että kuljetuspalveluiden työvaatteet 31.12.2022 päättyvälle sopimuskaudelle hankitaan edellä esitetyn mukaisesti Lindström Oy:ltä.

 

Työvaatteiden sopimuksesta tehdään oma erillinen sopimuksensa, joka noudattaa hyvinvointitoimialan tekstiilihuoltosopimuksen (diaarilla 3821-2017) ehtoja, vähäisiä teknisiä muutoksia lukuun ottamatta.   

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Hankintayksikköjä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisilla sopimuksilla. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä ja päätös panna täytäntöön aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

Susanna Sarvanto-Hohtari

hankintapäällikkö

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

 

Lisätietoja: hankinta-asiantuntija Tapani Järvinen, puhelin 044 907 5896

 

 

 

Jakelu

aoLindström Oy
tiedKaupunginhallitus
tiedXXXXX