Yhteistyösopimus koskien ”Technology Campus Turku” -toiminnan perustamista

 

Sopimusosapuolet:

Turun kaupunki

Turku Science Park

Turun yliopisto

Åbo Akademi

Turun ammattikorkeakoulu

Yrkeshögskolan Novia

Missio: Yhdistämme voimamme vahvan alueellisen tekniikan osaamisen keskittymän rakentamiseksi tukemaan lounaisen Suomen alueen korkeakoulujen ja yritysten tutkimusta ja tuotekehitystä.

Visio: Tavoitteena on, että Turun korkeakoulut tuottavat tekniikan kandidaatteja, diplomi-insinöörejä, insinöörejä, yamk-insinöörejä ja merenkulun ammattilaisia alueen lisääntyviin tulevaisuuden tarpeisiin. Tutkimuksen ja tuotekehityksen vahvistamiseksi tekniikan alan tohtorikoulutusta lisätään. Näin muodostuu vahva monitieteinen ja kansainvälisesti verkottunut innovaatiokeskittymä palvelemaan niin kansallista kuin lounaisen Suomen elinkeinoelämää.

Toimenpiteet: Yhteistyösopimuksen osapuolet lupaavat kaikki työskennellä esitetyn vision toteutumiseksi. Keskeinen edellytys sen toteutumiseksi on, että alueen korkeakouluilla on riittävän laajat koulutusoikeudet tekniikan alan tutkintokoulutukseen. Käsillä olevan akuutin DI-pulan helpottamiseksi kaikki sopimusosapuolet osallistuvat FITECH-yhteistyön toteutukseen. Vahvan ja pitkäjänteisen kehitystyön tuloksena syntyy Turkuun laaja-alainen ja monitieteinen tekniikan alan osaamiskeskittymä, joka tukee tulevaisuuden teknologioiden kehittymistä alueella.

Sen saavuttamiseksi Technology Campus Turku toteuttaa 1) yhteiset infrastruktuurit tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen tueksi. 2) optimoi opetusyhteistyön oppilaitosten välillä kaikilla koulutusasteilla. 3) ylläpitää yhteistä tutkimusstrategiaa, joka huomioi laajasti alueen teollisuuden tutkimus- ja tuotekehitystarpeita kytkeytyen jo käynnissä olevaan Turku Future Technologies-toimintaan. 4) kehittää uusia toimintamuotoja korkeakoulujen, yritysten ja julkisten toimijoiden välille nostamaan tekniikan koulutuksen vetovoimaa, tutkimuksen tasoa ja vahvistamaan alueellista kehitystä.

Tätä yhteistyösopimusta tarkennetaan myöhemmin laadittavilla tavoite- ja toimintasuunnitelmilla.

 

Turussa 27.4.2018

 

 

Minna Arve               Niko Kyynäräinen            

Kaupunginjohtaja            Toimitusjohtaja            

Turun kaupunki            Turku Science Park            

 

 

 

 

Kalervo Väänänen             Mikko Hupa               

Rehtori                Rehtori               

Turun yliopisto            Åbo Akademi   

               

 

 

 

Vesa Taatila                Örjan Andersson

Rehtori               Rehtori

Turun ammattikorkeakoulu          Yrkeshögskolan Novia